Πρόβλημα με ψηφιακό δέκτη LCD Samsung D400

dimboud

New member
21 July 2011
7
Καλησπέρα στην παρέα..

Απέκτησα πρόσφατα την LCD Samsung D400, την οποία μέσω του Service Menu "αναβάθμισα" ώστε να παίζει βίντεο από την USB θύρα.

Εδώ και 2-3 μέρες όμως μου εμφανίζονται μαύρες κάθετες γραμμές στα ψηφιακά κανάλια πλην ΒΟΥΛΗΣ, PRISMA/CINE/SPORT Plus και ΡΙΚ. Τα αναλογικά παίζουν κανονικά, χωρίς πρόβλημα, όπως πριν.

Έχω κάνει πατάτα καθώς "δοκίμαζα" διάφορα μοντέλα στο service menu; Tην επανέφερα στο αρχικό μοντέλο-type, έκανα ακόμα και factory reset και δεν αλλάζει κάτι..

Καμμιά ιδέα;

Για να καταλάβετε για τι μιλάω...

Attachments

• IMG_0459.jpg
    IMG_0459.jpg
    71.6 KB · Views: 36
  • IMG_0456.jpg
    IMG_0456.jpg
    126 KB · Views: 35
Και να τους πω ότι μπήκα στο service menu; Δεν υπάρχει θέμα; Μήπως να επικοινωνήσω με το κατάστημα αγοράς (Κωτσόβολος);

Επειδή αν μπεις στο service menu φαινεται μια ημερομηνία που δείχνει πότε έγινε τελευταία "factory reset", να τους πω ότι την άνοιξα τώρα;

Με λίγα λόγια έχεις πρόβλημα στα ψηφιακά της Digea μόνο. Παράξενο... έκανες ένα rescan όλα τα κανάλια μπας και διορθώνεται τίποτα?

Έκανα και δε γίνεται τίποτα. Και η ισχύς του σήματος σε αυτά είναι στα μεν κρατικά 50%, στα δε άλλα γύρω στο 75%. Σε όλα το σφάλμα bit είναι 0.

Μίλησα με τη Samsung και μου είπαν ενολίγοις ότι πρέπει να είναι θέμα του παρόχου και απλά να κάνω μια αναβάθμιση λογισμικού. Έλα όμως που το .exe που κατέβασα από το site δε μπορώ να το τρέξω από τον Mac μου..

Last edited:
Δεν έπαιζε να ήταν το panel γιατί θα το'κανε σ'όλα τα κανάλια. Αν μπορείς τουλάχιστον μέσω mac να αποσυμπιέσεις zip ή άλλη μορφή πες σε κάποιον φίλο σου που έχει windows να στο κατεβάσει να το τρέξει και να στο στείλει με mail. Ολόκληρη διαδικασία βέβαια.

Παρόμοιο προβλημα ειχα και εγω περσι και μαλιστα το ειχα αναφερει και εδω, ενω τα αναλογικα καναλια επαιζαν κανονικα στα ψηφιακά υπηρχε ενα γαλαζιο πεπλο χωρις να επιδεχετε καμια διορθωση και βελτιωση απο το μενου, πιστευοντας οτι τα επαιξε ο ψηφιακος δεκτης και αφου ηταν μεσα στην εγγυηση την πηγα στο σερβις της samsung και τελικα μου ειπανε ότι ηταν μια απορρυθμιση απο το σερβις μενου της τηλεορασης ενω εγω δε ξερω καν πως μπαίνεις, την φέραν στα ισα της χωρις χρέωση και χωρις να ρωτήσουν πολλά πολλά, η γνώμη μου είναι πήγαινε την στο σερβις πες τους τα συμπτωματα και αν είναι στην εγγυηση ούτε θα σε ρωτήσουν κάτι παραπάνω γιατι όπως εμαθα η service one ανηκει στην εταιρια φουρλης η οποία δεν εχει την πλεον την αντιπροσωπια της samsung αλλα κρατησε μόνο το σερβις και με το δελτιο που θα σημπληρωσουν και θα υπαγράψης αυτοι θα πληρωθούν απο την samsung Hellas κανονικα αρα λιγο τους ενδιαφερει τι ακριβώς συνεβη.

καλησπέρα, μήπως μπορείς να μου πεις πως αναβαθμίζεται να παίζει και βιντεο dvix κλπ?