προβλημα με ρυθμισεις diseqc σε twin lnb..!!

AlxIΟΑ

Established Member
18 January 2008
175
Αφού τοποθέτησα τα 2 τwin lnb για (astra19,2 - hotbird)πηρα ΕΝΑ ακόμα diseqc 2.0. Αφού είχα ούτως η άλλος ΕΝΑ απο την πρωτη εγκατασταση.(αλλα το πρωτο το παλιο που ειχα δεν ξερω τι ειναι.??ειναι για 4 lnb)

εχω 2 δεκτες..εναν dreambox 800hd k εναν dreambox 500...

Το πρόβλημα μου τώρα είναι οτι στον δεύτερο δέκτη dreambox 500 που έχω (τον πηρα προσφατα) δεν μπορώ να συντονισω σωστά τα diseqc.

Μου γράφει μήνυμα οτι δεν βρέθηκε lnb με diseqc 1.2 .. Τι σημαίνει αυτο.;;
Πρέπει να ρύθμισω μήπως κ τον άλλον δεκτή που έχω μεσα(dreambox 800hd).;; αυτος τωρα παιζει κανονικα....

Τι να κανω.;; Κ πως να το κανω..;;
κοιταξτε κ τις φωτο μου απο την εγκατασταση..!!

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Τί ρύθμιση βάζεις στο μενου του 500? Πρέπει να βάλεις "2 δορυφόροι με disecq" και από κάτω να διαλέξεις ποιόν δορυφόρο έχεις στη θέση 1 και ποιόν στη θέση 2.

Αυτό που αναφέρεις (disecq 1.2) σημαίνει ότι του έχεις ορίσει ότι έχει μοτέρ.

Επίσης οι 500ρηδες (όπως και σχεδόν όλοι οι enigma1 δέκτες) κολάνε πολύ και δείχνουν άλλα αντί άλλων όταν δε βρίσκουν σήμα από την κεραία.

ετσι το χω ρε παιδια..!!στο α ειναι ο αστρα κ στο β ο hotbird..!!λεω μηπως υπαρχει κα;ποια ειδικη ρυθμιση κ δεν μου το αναγνωριζει..ενω στον 800 παιζει κανονικα..
υπαρχει καποιο disecq" που να εχει για τα 2 ματια που εχω εγω 2 εξοδους..??

Μήπως έχεις βάλει ανάποδα τα καλώδια στο disecq? Δοκίμασες στο Α τον Hotbird και στο Β τον Astra...?

Κάτι παρόμοιο μου τύχαινε και εμένα αρκετές φορές όταν είχα το dreambox 500.
Προσπαθούσα να τον ρυθμίσω σε diseqc 1.1 και μου έβγαζε μήνυμα για diseqc 1.2.

Αυτό που θα σου πρότεινα για αρχή είναι να πας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να τα ξαναπεράσεις όλα από την αρχή.
Αν δεν λύσει το πρόβλημα αυτό ,θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις διαφορετικό image.