ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ Samsung LE40A656 ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ SERVICE

gedo

New member
2 November 2008
46
Καταρχήν καλησπέρα,
και καλώς ήρθα στην παρέα σας.

Αγόρασα και εγώ την Samsung LE40A656.
Πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος με τις επιδόσεις της.
Από την αρχή όμως παρατήρησα κάτι άσπρα "συννεφάκια" σε μαύρο φόντο όσο ανέβαζα την οπίσθια φωτεινότητα τόσο πιο έντονα γινόντουσαν, αν μείωνα την ρύθμιση μετά βίας ήταν ορατά.
Το κάνει και σε σύνδεση με hdmi και TV , μόνο σε μαύρο φόντο φαίνονται.

Αυτό το έκανε από την πρώτη μέρα.

Πήγα στο κατάστημα που την αγόρασαν όπου και με παρέπεμπψαν στο service.
Έχω εγγύηση 2 χρόνια on site (Fourlis).

Ήρθαν την πήραν (κάποιος τεχνικός που συνεργάζεται, τα στοιχεία είναι στην διάθεση σας) , μου μετά από 2-3 μέρες με ενημέρωσαν πως είχε πέσει κάποιο υγρό στην οθόνη το καθάρισαν και έπαψε το πρόβλημα.
Μάλιστα με χρέωσαν και 52,5 εύρω γιατί δεν το καλύπτει η εγγύηση.

Εγώ βέβαια εξοργισμένος , αφού η τηλεόραση το έκανε από την πρώτη στιγμή άρα η μου έλεγαν ψέμματα ή μου πούλησαν μεταχειρισμένη τηλεόραση (μάλλον απίθανο), παρόλα αυτά έδωσα τόπο στην οργή γιατί δυστυχώς δεν έχω χρόνο για καταγγελίες κ.τ.λ

'Οταν η τηλεόραση ήρθε σπίτι μου την είχαν γρατζουνίσει και βέβαια το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.
Λόγω της δουλειάς μου δεν ήμουν σπίτι ούτε στην παραλαβή ούτε στην παράδοση.

Μπορείται να καταλάβεται τι έγινε την άλλη μέρα στο τηλέφωνο...

Αύριο περιμένω τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που έχει αναλάβει το service για λογαριασμό samsung.

Καταρχήν μήπως ξέρει κάποιος κάτι για τα άσπρα "σύννεφα"¨και γιατί εμφανίζονται?
Δεύτερον εφόσον είναι πρόβλημα να απαιτήσω αντικατάσταση?
Η τηλεόραση δεν έχει κλείσει ούτε μήνα.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Last edited:
Μετά από διάβασμα στο HDTVTEST.CO.UK , βρήκα αυτό:
Screen/ Backlight Uniformity

"Our Samsung LE40A656Buy this for £724.99 at Dixons
Use code 'SAVE25' to get £25 off
Then code 'DELTV' for free delivery review sample exhibited some clouding (patches of uneven backlight) on default factory settings, but proper calibration attenuated this to unobtrusive levels. When we put up some dark-grey flat-field test patterns, the sides of the screen also appeared slightly lighter than the middle. To be fair though, this is pretty much within our expectations: no flat panel LCDs we've tested above the size of 40-inch could to this day match the perfect screen uniformity normally found on plasma TVs."

πηγή:http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Calibration.htm

Που σημαίνει ότι τα "συννεφάκια" δεν είναι πρόβλημα.
Όμως ότι μου πήρανε 52 για να μην κάνουν τίποτα είναι.
Δυστυχώς έπεσα θύμα ενός κακού επαγγελματία.

Εννοείται πως θα απαιτήσω αύριο επιστροφή του ποσού και θα προχωρήσω σε καταγγελία.

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα είναι με αυτόν που έχει αναλάβει το service της Samsung στην περιοχή σου. Καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον ελληνικό διανομέα και να τους γνωστοποιήσεις το γεγονός.

Να υποθέσω πως το clouding υπάρχει στον ίδιο βαθμό και μετά την επιστροφή από το service ?

Το clouding είναι ακριβώς στον ίδιο βαθμό.

Όχι η περιοχή μου είναι η Αγ. Παρασκευή.

Το service που καλύπτει την περιοχή μου είναι στην Ν.Ιωνία.

Αν θες την γνώμη μου, το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω και να κοινοποιήσεις το γεγονός στην αντιπροσωπεία.

Το προβλημα δεν ειναι τοσο οτι εχει clouding η τηλεοραση αλλα οτι σε χρεωσαν 52 ευρω κερατιατικα. Βεβαια κανεις δεν σωθηκε με 50 ευρω παραπανω στην τσεπη αλλα να μην μας περνανε και για μακακες.:slapface: