Πρόβλημα με samsung τηλεόραση και hdmi

thanosg77

New member
18 October 2012
5
Φιλοι μου καλησπέρα,
Εδώ και 2 χρόνια έχω μία samsung 3d τηλεόραση, μοντέλο UE55C7000WWW. Παράλληλα έχω ένα blu ray home cinema sony και το είχα συνδεδεμένο στην παραπάνω τηλεόραση με καλώδιο HDMI για εικόνα και με διαφορετικό καλώδιο για ήχο. Έχω και τον αποκωδικοποιητή της ΝΟΒΑ PVR865HD, τον οποίο τον είχα συνδεδεμένο με καλώδιο HDMI στο blu ray - home cinema. Για να δώ νοβα άνοιγα την τηλεόραση και το home cinema και τον αποκωδικοποιητή. Για να δώ blu ray ταινία ή για μουσική φυσικά άνοιγα την τηλεόραση και το home cinema. Όλα αυτά δούλευαν ρολόι τα τελευταία 2 χρόνια και μάλιστα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, ανοίγω την τηλεόραση, ανοίγω το home cinema, πατάω source στην τηλεόραση, πάω στο hdmi1 που είναι το home cinema και στην τηλόραση γράφει αναζήτηση συνδέσεων (δεν το έβγαζε όταν όλα δούλευαν καλά) και μετά γράφει δεν υπάρχει σύνδεση ελέγξτε την τροφοδοσια ρεύματος της συσκευής ή εάν είναι κλειστή. Έχω περασμένες και στην τηλεόραση και στο home cinema τις πιό τελευταίες αναβαθμίσεις. Άλλαξα το hdmi καλώδιο μήπως φταίει αυτό. Έχω ανοίξει και κλείσει και την τηλεόραση και το home cinema και τα έβγαλα και από το ρεύμα άπειρες φορές. Δοκίμασα σε όλες τις θύρες HDMI (4 έχει) της τηλεόρασης μου τίποτα, το ίδιο πράγμα. Ήχο έχω κανονικά. Ξεσύνδεσα τον αποκωδικοποιητή της νόβα από το Home cinema και το σύνδεσα απευθείας στην τηλεόραση μου κάνει το ίδιο και με τον αποκωδικοποιητή. Συνέδεσα άλλο blu ray φίλου μου στην τηλεόραση, το ίδιο πράγμα. Όλα μου δείχνουν ότι κάτι φταίει στην τηλεόραση, στις θύρες ή στις λειτουργίες ή καπου άλλού. Έχε τύχη σε κανέναν άλλο? Τι μπορώ να κάνω? Πήρα τηλ στην samsung τηλεφωνικά δεν ξέρουν και πρέπει να στείλουν τεχνικό, αλλά είμαι από Χαλκιδική και θέλει 100 ευρώ μόνο για να έρθει από Θεσσαλονίκη. Πρίν το κάνω, έχετε καμία ιδεα βοήθειάς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δοκίμασε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση αλλά με διαφορετικές αναλύσεις στον αποκωδικοποιητή της ΝΟΒΑ.
Επίσης βρες από φίλο σου, και δοκίμασε ακόμα μία συσκευή με HDMI και εδώ με διαφορετικές αναλύσεις.
Δοκίμασε αν αποσυνδέσεις την κεραία της τηλεόρασης, μήπως γίνει κάτι. Επίσης άλλαξε και πρίζα.

Μήπως έκανες καμία αλλαγή σε καμία σύνδεση, τελευταία? Δεν μιλάω για HDMI, αλλά γενικά.
Καλώδιο κεραίας, πολύπριζα, ή οτιδήποτε άλλο εκεί κοντά.

Last edited:
Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έκανα καμία αλλαγή σε συνδέσεις καλωδίων τελευταία. Μία βραδιά ξαφνικά που άνοιξα τις συσκευές μου έκανε αυτό. Θα δοκιμάσω όσα μου είπες. Όμως πως δύο χρόνια έπαιζε με αυτές τις αναλύσεις και ξαφνικά σε ένα βράδυ δεν τις αναγνωρίζει? Δεν έχω συνδεδεμένη κεραία επίγεια τηλεόρασεις αφού έχω την νόβα. Θα τα δοκιμάσω το μεσημέρι, δηλαδή να αλλάξω τις αναλύσες που θα είμαι σπίτι και θα πώ τα αποτελέσματα.

Αγαπητε μου φιλε νομιζω οτι φταιει η πλακετα ελεγχου των HDMI Ο Θεος να με βγαλει ψευτη.
Νικος

Ο θεός δεν σε έβγαλε ψεύτη φίλε μου. Επικοινώνησα με εξουσιοδοτημένο service της samsung στην περιοχή και αυτός πήρε στα κεντρικά Αθήνα στις επισκευές. Μου είπαν ότι φταίει η πλακέτα ελέγχου. Έστειλα με email το καρτελάκι πίσω με τους κωδικούς της τηλεόρασης και περιμένω απάντηση για το πόσο κοστίζει κλπ. Ξέρει κανείς πόσο περίπου κοστίζει, τι συνέπειες θα έχει, αν θα είναι όπως πριν, αν μπορεί να μου βγάλει και άλλα μελλοντικά προβλήματα και πως έγινε και συνέβη να καεί η πλακέτα ελέγχου?

Ο θεός δεν σε έβγαλε ψεύτη φίλε μου. Επικοινώνησα με εξουσιοδοτημένο service της samsung στην περιοχή και αυτός πήρε στα κεντρικά Αθήνα στις επισκευές. Μου είπαν ότι φταίει η πλακέτα ελέγχου. Έστειλα με email το καρτελάκι πίσω με τους κωδικούς της τηλεόρασης και περιμένω απάντηση για το πόσο κοστίζει κλπ. Ξέρει κανείς πόσο περίπου κοστίζει, τι συνέπειες θα έχει, αν θα είναι όπως πριν, αν μπορεί να μου βγάλει και άλλα μελλοντικά προβλήματα και πως έγινε και συνέβη να καεί η πλακέτα ελέγχου?

Αγαπητε φιλε κατ αρχη λυπαμαι για τη βλαβη αλλα ηλεκτρονικα ειναι κανεις δεν εχει ιδεα γιατι και πως και ποτε θα τιναξουν τα πεταλα. Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι μαλλον δεν θα σε χρεωσουν καινουργια πλακετα αφου θα παρουν τη δικη σου και θα σου δωσουν ανακατασκευασμενη οπως ακριβως θα επισκευασουν τη δικη σου για αλλον χρηστη. Ελπιζω δηλαδη να δουλευουν ετσι για να μη σε χρεωσουν καινουργια πλακετα. Σε καθε περιπτωση η τηλεοραση σου θα δουλευει οπως πρωτα. Το αν θα σου βγαλει μελλοντικα προβληματα κανεις δεν το ξερει αλλα εχει τισ ιδιες πιθανοτητες οπως μια οποιαδηποτε τηλεοραση. Συνεπως μην σ απασχολει αυτο. Τωρα προεχει να διορθωθει το προβλημα.
Κρατησε μας ενημερους. Ευτυχως δεν ειναι χρονοβορα διαδικασια γιατι ολες οι πλακετες ειναι modular συνεπως βγαζουν τη μια και καπακι τοποθετουν την αλλη.
Νικος

Φίλε μου πράγματι μου είπαν ότι θα την παραγγείλουν και όταν έρθει θα πάω εκεί και σε 10 λεπτάκια θα την αλλάξουν και θα πάρω πίσω την τηλεόραση. Πάντως επειδή έψαξα το θέμα λίγο παραπάνω είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο αυτό που μου συνέβη γιατί συμβαίνει συχνά στις samsung και ειδικά στις 3D. Δυστυχώς έδωσα 2.500 ευρώ για μία τηλεόραση και μου βγάζει τέτοιο πρόβλημα στα 2 χρόνια. Τέλοσπάντων, θα σας κρατήσω ενήμερους για ότι γίνει.

Ξέρει κανείς πόσο περίπου κοστίζει...
Μας λες πως την έχεις 2 χρόνια, αλλά δεν μας είπες αν είναι περισσότερο ή λιγότερο από 2.
Αν είσαι σε εγγύηση δεν θα σε χρεώσουν. Αν δεν είσαι όμως, ετοιμάσου για ένα καλό ποσό!

Από αυτά που σου είπα στην αρχή δοκίμασες τίποτα?

Φίλε Σάκη δοκίμασα τα πάντα από αυτά που είπες. Τίποτα δεν άλλαξε, δεν βλέπει συσκευή με HDMI καλώδιο συνδεδεμένη. Όταν λες καλό ποσό τι εννοείς? Πόσο περίπου? Την τηλεόραση την αγόρασα 24-10-2010 και συνεπώς αφού η εγγύηση ισχύει για 2 έτη είμαι εκτός εγγύησης για σχεδόν 1 μήνα. Απόλυτη γκαντεμιά.

Συγνώμη 24-9-2010 την αγόρασα, κατά λάθος έγραψα 24-10-2010 παραπάνω

Last edited by a moderator:
Όταν λες καλό ποσό τι εννοείς? Πόσο περίπου?
Από 300 ευρώ και πάνω. Υποθέσεις πάντα κάνω, δεν υπάρχει δυνατότητα υπολογισμού.
Δεν ξέρω αν μπορείς να τους παρακαλέσεις λίγο πως η εγγύηση δεν έχουν ούτε μήνα που έληξε κλπ...