πρόβλημα με SAMSUNG

panpan

Established Member
5 July 2006
200
Γεια σας σε μια SAMSUNG TV μου χάλασε μάλλον μια πλακέτα η V400H1-C03T-Con Board το υποθέτω αυτό μετά από ψάξιμο στο νετ η τηλεόραση άρχισε να (βράζει χρωματάκια σαν πίκτσελ σε διάφορα σημεία της εικόνας και σε πάτερν με κάθετες γραμμές χρωμάτων ειδικά στο μαύρο) ρωτώ λοιπόν αν έχει αναφερθεί παρόμοιο πρόβλημα από κάποιο φίλο , και κάτι άλλο αν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει με reflow η θα καεί γιατί δεν ξέρω αν αντέχει θερμοκρασία η πλακέτα και πόσο. Η τηλεόραση είναι 40αρα και εκτός εγγύησης και η τιμή της πλακέτας στο νετ είναι ακριβή.

Εγώ έχω την le40a756 και πριν από λίγο έβγαλε κάθετες γραμμές χρωμάτων. Ο ήχος υπάρχει κανονικά αλλά εικόνα πλέον δεν υπάρχει. Μόνο κάθετες έγχρωμες γραμμές. Είναι το ίδιο με εσένα;

Απάντηση: Re: πρόβλημα με SAMSUNG

Λοιπόν ναι μάλλον έχουμε το ίδιο πρόβλημα στις τηλεοράσεις μας , δυστυχώς φαίνετε ότι η αχίλλειος πτέρνα στις συσκευές μας είναι μια πλακέτα που βιδώνει πίσω από το πάνελ επάνω ψηλά και βρίσκετε σκεπασμένη με ένα μεταλλικό περίβλημα , η εν λόγο πλακέτα άμα χαλάσει την κάτσαμε γιατί αφ ενός δεν υπάρχει στην Ελλάδα (η εταιρία την πουλά μαζί με το πάνελ και η τιμή είναι εξωφρενική) είναι καλύτερα να αγοράσει κάποιος καινούργια TV και η μόνη περίπτωση είναι να την βρει στο διαδίκτυο και από το εξωτερικό πάντα με ότι αυτό συνεπάγετε αλλά υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να φταίει και το πάνελ της συσκευής δηλαδή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100% . Η πλακέτα στην δική μου συσκευή έχει την εξής ονομασία T-Con V400H1-CO3 και μάλλον ίδια θα είναι και η δική σου και από ότι είδα οι τιμές στο διαδίκτυο αρχίζουν από 50-60 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα 100 χωρίς να ξέρουμε με βεβαιότητα αν είναι σε καλή κατάσταση ,το κατά πόσο δουλεύουν και το κατά πόσο ο πωλητής είναι αξιόπιστος για να του καταθέσεις τα χρήματα που ζητά . Με λίγα λόγια μπλέξαμε δυστυχώς …οι εταιρείες κοιτάνε να πουλήσουν και τίποτε άλλο.. άμα χρειαστείς επισκευή και είσαι εκτός εγγύησης κλαφτα. Άμα πιάνουν τα χέρια σου άνοιξε το πίσω καπάκι και πάντοτε με βγαλμένη από την πρίζα την τηλεόραση προσεκτικά βγάλε την πλακέτα διάβασε τα στοιχεία και ψάξου στο νετ πρόσεξε αν δεν έχεις ασχοληθεί άλλη φορά ξεχνατο για μόνος πάρε κανένα φίλο που ξέρει από αυτά….άμα θέλεις στείλε π.μ μπορούμε να τα πούμε και τηλεφωνικά για να σε βοηθήσω όσο μπορώ

Last edited:
Το θέμα για εμένα δεν είναι τόσο το ανοίξω την tv από πίσω και να αλλάξω την πλακέτα ξεβιδώνοντας την παλιά και βάζοντας την καινούργια. Αυτό πιστεύω ότι είναι εύκολο. Είμαστε σίγουροι όμως ότι είναι αυτό; Μπορεί να ελεγχθεί με κάποιον τρόπο; Ή πρέπει να έρθει κάποιος της αντιπροσωπίας με........... ότι αυτό συνεπάγεται σε χρήματα;

Όχι δεν είμαστε 100% σίγουροι σου είπα υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να είναι πάνελ υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που κάνει διάγνωση της βλάβης αλά αυτό συνεπάγετε μάστορα αντιπροσωπεία κτλ δηλαδή καλύτερα να πάρεις καινούργια την κάτσαμε δηλαδή…

Βρήκα έναν "μάστορα" τηλεοράσεων εδώ κοντά όπου δεν χρεώνει τη διάγνωση, οπότε του την πήγα, μου είπε πάνω κάτω τα ίδια ή το πάνελ έχει βγει off ή το tcon, το οποίο μπορεί και να επισκευαστεί. Για να δούμε από Δευτέρα τα νεότερα.

Ελπίζω να βρεις άκρη γιατί με το να σου πει ότι επισκευάζετε μάλλον θα την κάνει
Reflow γιατί αλλιώς που να βρει ολοκληρωμένα να τα δοκιμάσει , μου φαίνετε απίθανο η διαδικασία (κόλα-ξεκόλλα) θέλει πολύ μεγάλη πείρα σε τόσο ευαίσθητες κολλήσεις .Τέλος πάντων μακάρι να έπεσες σε φωστήρα περιμένω νέα και βέβαια το πιο βασικό πόσα θα σου πάρει. Και κάτι ακόμα να ξέρεις ότι σε περίπτωση Reflow αν δεν γίνει με ιδικό σταθμό κόλλησης αποκόλλησης και τα κατάλληλα υλικά και όχι ένα απλό πιστόλι (κανονικά πρέπει να βγουν τα ολοκληρωμένα να καθαριστεί η πλακέτα και να κολληθούν από την αρχή ) δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής.
Ας περιμένουμε λοιπόν την Δευτέρα…

Περιοχή και ο μάστορας εχει μαγαζί ?

Last edited by a moderator:
Λοιπόν κάτι δεν μου πάει καλά. Στην αρχή μου είπε θα ψάξει να βρει tcon. Πήρε στην αντιπροσωπεία και του είπαν ότι δεν βγαίνει πια για το συγκεκριμένο μοντέλο. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!!! Τέλως πάντων μάλλον θα πρέπει να το διασταυρώσω μόνος μου. Μου είπε να περάσω να την πάρω πίσω, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αύριο θα πάω από εκεί, γιατί τα παραπάνω τα συζήτησε με τη σύζυγό μου.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ YPERION βαση νομοθεσιας δεν ειναι υποχρεωμενες οι εταιριες τουλαχειστον να καλυπτουν εστω για μια 5ετια τα προιοντα τους ;;;;νομιζω ο νομος
λεει για περισοτερα χρονια.....δεν φταινε αυτοι εμεις τα κοροιδα ......

Λοιπόν παρέλαβα σήμερα την τηλεόραση από τον "μάστορα της γειτονιάς".
Ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής.
-ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ.
Δεν ξέρω ακριβώς τι φταίει. Μπορεί να είναι το tcon, μπορεί όμως να είναι και το ίδιο το πάνελ.
Μόνο στη samsung θα μπορέσεις να είσαι σίγουρος, οι οποίοι έχουν διαγνωστικά μηχανήματα και βρίσκουν ακριβώς το πρόβλημα. Έτσι μου είπε.
Παίρνω τώρα τηλέφωνο στην εδώ αντιπροσωπεία για να δω τι θα κάνουμε.
Του εξηγώ τα συμπτώματα της εν λόγω τηλεόρασης και η απάντηση του μηχανικού ήταν......
-είναι σίγουρα το tcon θέλει άλλαγμα.
-Ωραία πόσο θα κοστίσει η όλη διαδικασία;
-29 η διάγνωση κι από εκεί και πέρα ανάλογα το tcon που φοράει η tv, από 105 έως 200 .
- Εάν σου πω το μοντέλο δεν μπορείς να μου πεις;
- Όχι πρέπει να δω τι γράφει επάνω η tcon.

Δεν ξέρω τι θα κάνω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου περνάει βέβαια από το μυαλό να πάω μόνο για τη διάγνωση και μετά να την παραγγείλω από το διαδίκτυο και να μου τη βάλει ο "μάστορας" αλλά.......!!!!!!!