προβλημα με σαμυ

dream12

New member
16 February 2022
5
γεια σας παιδια,εχω αυτην ... https://www.samsung.com/us/video/tvs/UN40C5000QFXZA-specs
ξερω παλια,να παρω καμμια καινουρια..αν και λατρης της τεχνολογιας και ενω εχω παρει και μια καινουρια σμαρτ,αυτην την γουσταρω πολυ λογω σχεδιασμου και μου αρεσει η εικονα της..δεν θελω να την αποχωριστω,12 χρονια ειναι αυτα και ειναι γερη και κουκλα..
εχει εδω και λιγα χρονια που..οταν μερικες φορες αλλαζω καναλια,βγαζει πριν παει στο αλλο καναλι μια μαυρη οθονη που...στο κεντρο γραφει ''ελεξτε την συνδεση με κεραια'' και στο κατω μερος δεξια που εχει το πρασινο κουτακι που γραφει led signal ειναι χαμηλο..μερικες φορες δεν παει τελικα στο καναλι που το βαζω αλλα παραμενει μαυρη εκει.το καλωδιο ειναι οκ...σημα εχω καθως πιανω τα καναλια..η μπριζα ειναι παλια ,μπορει..η κεραια ,ειναι οικοδομη,ειναι κεντρικη και κατεβαινει καθετα με ενα καλωδιο που περναει απο ολους..ομως ολοι εχουμε σημα κανονικα..
λετε να ειναι θεμα λογισμικου? οθονης? καμμια ιδεα?

Όντως, είναι αρκετά παλιά τηλεόραση η C5000 και μελλοντικά θα χρειαστεί να την αντικαταστήσεις. Αν δεν έχει στραβώσει κάτι στην υποδοχή της κεραίας ή έχει προκύψει κάποια άλλη σχετική φθορά με την πάροδο του χρόνου, ίσως να έχει να έχει αρχίσει να τα... "φτύνει" ο δέκτης (στο εσωτερικό της τηλεόρασης). Απλά ελπίζεις να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αλλιώς -αν επιθυμείς να την κρατήσεις για καιρό ακόμα- ίσως χρειαστεί να αγοράσεις εξωτερικό δέκτη.

• Like
Reactions: dream12
οκ, καταλαβα..θα την παω μεχρι οσο παει και ας με εκνευριζει..παντως και αυτη η καθυστερηση στην αλλαγη καναλιων,που ειναι φυσιολογικη για να προστατευθουν οι οθονες,δεν την συνηθισα ποτε,προερχομενος απο παλαιοτερες τηλεορασεις.