ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Petros85

New member
5 November 2011
2
Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα με τα ψηφιακά κανάλια που παλεύω μέρες τώρα μετά απο πολλές αλλαγές και πειραματισμούς κατέληξα στην συνδεσμολογία που παραθέτω στην εικόνα . Το πρόβλημα μου είναι στην tv που γράφω ψηφιακά κανάλια. Μη έχοντας σύνδεση το ταφ για να δίνω και στην δεύτερη τηλεόραση σήμα η οποία δεύτερη παίζει μόνο τα αναλογικά πιάνω όλα τα ψηφιακά μια χαρά εκτός απο τα κανάλια που εκπέμπουν στην μπάντα 602000 στον κορινθιακό που τα πιάνει με χαμηλή ένταση και ποιότητα με αποτέλεσμα να σπανέ συνεχεία. Εαν τώρα συνδέσω και το ταφ ώστε να παίρνει σήμα και η δεύτερη τηλεόραση χάνει ακόμα ποιο πολύ με αποτέλεσμα να μην τα πιάνω καθόλου τα ψηφιακά. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να διορθώσω? ελπίζω να έγινα κατανοητός.

untitled.JPG

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΗΜΑ ΨΙΦΙΑΚΩ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Φιλε μου, η συνδεσμολογια ειναι λαθος. Μεταξυ ενισχυτη & του τροφοδοτικου του, μπορει να παρεμβαλεται μονο εξωτερικος διακλαδωτης με διελευση τασης. Σημα για τη 2η TV θα παρεις απο το διακλαδωτη του τροφοδοτικου. Επισης πρεπει να "παιξεις" και με την "ισορροπια" του σηματος των 2 κεραιων UHF απο τα αντιστοιχα ποτενσιομετρα του ενισχυτη, προκειμενου να αυξησεις το σημα της κεραιας που επιτελει το πιο δυσκολο εργο και να μειωσεις το σημα της αλλης που τυχον επιτελει πιο ευκολο.

Κατ' αρχήν συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω. Το τροφοδοτικό πρέπει να είναι μετά τον ενισχυτή. Ενδέχεται ο διακλαδωτής που έβαλες να μην περνάει DC(από τη περιγραφή σου μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει).
Αν κατάλαβα καλά, πιάνεις από Κορινθιακό.
Στο σχήμα βλέπω 3 κεραίες. Γιατί?
Ποια κανάλια είναι στην 602MHz?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. τελικά βρήκα το πρόβλημα από το πουθενά. αντικατέστησα το βύσμα που μπαίνει στον ψηφιακό δεκτή με μεταλλικό και λύθηκε. φαίνεται ότι δεν έκανε καλή επαφή και εγώ έψαχνα να βρω τι φταίει σε συνδεσμολογία και ενισχυτή. τι σου κάνουν οι άτιμες οι ενώσεις και τα καλώδια.