Πρόβλημα με σκληρό δίσκο

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Παιδιά καλησπέρα.
Άνοιξα αυτό το thread, γιατί δε βρήκα κάπου αλλού σχετικό θέμα να ποστάρο.
Έχω ενα εξωτερικό σκληρό δίσκο της seagate 500 GB, χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, τον οποίο χρησιμοποιώ για να βλέπω ταινίες στη τηλεόραση, αλλά και για να κρατάω back up στα αρχεία μου.
Ανάλογα λοιπόν τον συνδέω στη τηλεόραση ή στο lap top, ανάλογα τη χρήση που θέλω να κάνω.
Πριν από λίγο τον σύνδεσα στο pc, και ενώ ανάβει η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας, είναι νεκρός, δε κάνει τίποτα, δε τον βλέπει το pc.
Σημειωτέων οτι όταν τον αποσυνδέω από τη τηλεόραση, το κάνω μόνο όταν την έχω κλείσει, και όταν τον βγάζω από το pc, πάλι με τον ίδιο τρόπο.
Τον έχω 5 μήνες περίπου. Τι μπορεί να έπαθε ξαφνικά, ενώ μέχρι εχθές δούλευε άριστα;
Έχω ένα σωρό αρχεία μέσα και ταινίες.
Μπορώ να κάνω κάτι ή τον πάω για επισκευή;
icon6.gif

Αν δεν τον βλέπει το pc ούτε και άλλο pc / tv
Πιθανά να απέκτησε κάποιο πρόβλημα το file system του (πριν να πάμε σε περιπτώσεις hardware fault δηλαδή)
Το παραπάνω είναι ακόμα πιο πιθανό εάν είχες κάνει format σε NTFS.
Για αρχή μην τον κάνεις format, και μη γράψεις αλλά αρχεία πάνω του.
Θα βρεις σχετικά θέματα όπου πολλοί προτείνουν το getdataback για να καταφέρεις να πάρεις τα αρχεία από μέσα και να τα αντιγράψεις αλλού.

Εχω κι εγώ ένα εξωτερικό σκληρό, 250Gb μέσα σε θήκη KONIG USB 2.0 HDD External Box Searial ATA. Χωρίς τροφοδοσία (παίρνει ρεύμα απ´το USB).
Το laptop μου τον βλέπει, αλλά όχι το desktop μου PC.
Υποψιάζομαι θέμα τροφοδοσίας απ' το USB. Οπότε δοκίμασέ τον σε διάφορα PC σαν πρώτο βήμα...