ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SΟΝΥ BRAVIA VPL-HW10

supertony

New member
26 August 2008
16
Γεια σας και απο μενα.Ειμαι και εγω ενας απο αυτους που αγορασαν τον SΟΝΥ BRAVIA VPL-HW10(και μαλλον ο ποιο ατυχος).Πραθετω ακριβως τι εκανα:συνδεσα τον SΟΝΥ BRAVIA VPL-HW10 πανω σε ενα ups,μετα τον συνδεσα με ενα δορυφορικο δεκτη(dreambox 500),ανοιγω τον sony και παω στο menu(χωρις να εχω δει καθολου την εικονα του dreambox) και παω καπου εκeι που αναφερει για hdmi(εχω τον e-great 31B)παταω κατι και χανετε εντελως η εικονα του menu.To εκλεισα και το ανοιξα δεν ανοιγει καθολου η λαμπα.Παω στα προβληματα(manual) και με τα στοιχεια που δεινει(μολις πατησω το on μετα απο λιγο αναβοσβηνει 3 φορες το λαμπακι το οποιο σημαινει οτι περασαν οι ωρες λειτουργιας της λαμπας).Λετε κατα τη μεταφορα να συνεβει κατι να ηταν ετοιμη η λαμπα και να εσπασε,δεν ανοιξα το καπακι να δω αν εσπασε,μη φανει οτι την ανοιξα και την εσπασα εγω(φυγει το μαυρο απο τις βιδες).Βεβαια η αποδειξη αγορας δεν εχει ερθει ακομη(αν συνεβει το μοιραιο λετε να ειναι στην εγγυηση).

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Από όσο γνωρίζω η εγγύηση της λάμπας είναι διαφορετική από το μηχάνημα και είναι αν δεν κάνω λάθος 3 μήνες. Οπότε ότι είναι να κάνεις να το κάνεις σύντομα.... -bye-

Ναι, λογικά αν θυμάμαι κι εγώ καλά 90 μέρες έχει εγγύηση ζωής η λάμπα! Πάρε τηλέφωνο το Σάββα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

Το άνοιγμα της θήκης για την λάμπα δεν ακυρώνει καμιά εγγύηση, γιατί είναι κάτι που το κάνει ο χρήστης. Δεν χρειάζεται κάποιον ειδικό. Και να μην ανοίξεις να την δεις, άντε να πείσεις το service ότι δεν την άνοιξες και δεν την έσπασες εσύ.

Η λάμπα δεν σπάει τόσο εύκολα. Ο δικός μου προβολέας από την πρώτη ημέρα και ενώ δούλευε, μου ΕΠΕΣΕ από τα δύο μέτρα και ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ. Εχω δεί πολλές ταινίες από τότε.
Οταν θα είμαι στη φάση του να καλέσω τον Μανώλη για τις τελικές ρυθμίσεις, μπορεί τελικά να διαπιστώσει αν έχει κάποιο πρόβλημα. Εγώ βλέπω μία χαρά. Δεν χρειάστηκε ούτε να ρυθμίσω τη σύγκλιση των panel.

Πάντως η βίδα για το καπάκι της λάμπας δεν έχει κάποιο αυτοκόλλητο. Μπορείς να την ξεβιδώσεις με προσοχή για να μή φύγει το χρώμα της. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει αν τη ξεβίδωσες και τη ξαναβίδωσες.
Εγώ πιστεύω οτι είναι κάτι άλλο.

Αν σε βοηθάει θα σου περιγράψω το δικό μου πρόβλημα : Τον έβαλα να παίξει με ένα DVD Player Toshiba ΕΧ500. Μετά τις 3 ταινίες το Toshiba σταμάτησε να δίνει εικόνα από το HDMI. H λάμπα του Sony όμως άναβε. Μου άλλαξαν το Toshiba (ήταν στην εγγύηση) και με το καινούργιο έχω δεί άλλες 10 ταινίες χωρίς πρόβλημα.

Με αυτά που περιγράφεις πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρονικά.

Πιθανόν να θέλει μόνο reset. Βγάλτον τελείως από την πρίζα και για μερικά δευτερόλεπτα και δοκίμασε να το ξεκινήσεις. Δες στο manual αν γίνεται menu reset με κάποιο κουμπί ή με συνδιασμό κουμπιών πάνω στον προβολέα.