Πρόβλημα με Sony DBVZ7

Tomahawk1989

New member
17 February 2008
49
Έχει η αδελφή μου το εν λόγω Home Cinema και εχθές έβαλα ένα DVD με 2-3 ταινίες .avi σε ξεχωριστό φάκελο η καθε μία και αρνείται πεισματικά να παίξει, διαβάζει τους φακέλους αλλα μόνο στη function "photos". Όταν πας "video"->"br data"(νομίζω έτσι το λέει) μου εμφανίζει ένα μνμ για τη πίσω έξοδο EXT και κάτι τέτοια...
Κανονικά DVDs τα διαβάζει κανονικά και τα αναπαράγει, το κόλλημα είναι στα DVDs που έχουν αρχεία σε format .avi

Έχετε καμιά λύση να προτείνετε;
Είναι δυνατόν να είναι θέμα BR Player και να μη διαβάζει .avi αρχεία;
Του ξαναέκανα τις ρυθμίσεις 2-3 φορές μπας και στρώσει αλλα τίποτα...

Ευχαριστώ!

Άρα η μόνη λύση είναι να γράφω κάθε video με format .avi σε format DVD ωστε να τα αναπαράγει;

Υ.Γ Δεν είναι λίγο ηλίθιο ένα Home Cinema των 500++ ευρώ να μην αναπαράγει .avi αρχεία; Εδώ το κάνουν dvd players των 30-40Ε...

Last edited:
Άρα η μόνη λύση είναι να γράφω κάθε video με format .avi σε format DVD ωστε να τα αναπαράγει;

Ακριβώς. Μετατροπή του .avi σε δομή DVD μέσω κατάλληλου προγράμματος, π.χ. Nero Vision

Δεν είναι λίγο ηλίθιο ένα Home Cinema των 500++ ευρώ να μην αναπαράγει .avi αρχεία; Εδώ το κάνουν dvd players των 30-40Ε...

Εχει να κάνει με την Sony, λόγω του ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν απ' αυτές που εισήγαγαν τους δίσκους DVD. Επίσης το Blu Ray είναι δικό της φορμά. Συνεπώς για λόγους προώθησης των συγκεκριμένων μέσων δεν δίνει τη δυνατότητα στα player της να αναπαράγουν άλλες μορφές αρχείων, κάτι που κάνουν όλα τα players των 50 και 100 ευρώ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Ευτυχώς που το πήραμε μόνο 130Ε (απο 250Ε, λόγω δωροεπιταγής)
αλλιώς θα κλέγαμε τα λεφτά μας...

Αν θελεις να μετατρεψεις καποιο avi σε dvd τοτε ενα πολυ καλο και δωρεαν προγραμμα ειναι το avi2dvd.
Χρησιμοποιωντας καποιον καλο encoder (και τσεκαροντας καποιες επιλογες) θα πετυχεις πολυ καλο αποτελεσμα.