Πρόβλημα με Sony KDL-32W4000

vspiros

New member
24 September 2009
78
Έχω την παραπάνω τηλεόραση γύρω στα 3 χρόνια.Ξαφνικά άρχισε να χάνει όλο τον συντονισμό και τον ψηφιακό και τον αναλογικό και να μπλοκάρουν ακόμα και οι πηγές.(την πρώτη φορά συνέβη όταν την άνοιξα κάποιο πρωινό) Μετά από κανένα μισάωρο κλειστή επανήλθε μόνη της.Εδώ και δυο βδομάδες όταν την άνοιγα το απόγευμα (το μεσημέρι λειτουργούσε κανονικά) εξαφανιζόταν ο ψηφιακός συντονισμός του Mega(όταν πατούσα το κουμπί έψαχνε μισό λεπτό και γύριζε στο προηγούμενο συντονισμένο κανάλι) τα υπόλοιπα λειτουργούσαν κανονικά.Άλλες φορές ξαναέκανα ψηφιακό συντονισμό άλλες όχι,αλλά μετά από λίγο επανερχόταν όλα φυσιολογικά.Λειτουργούσε για ένα -δυο μέρες και ξανά τα ίδια.Απόψε μου μπλοκάρισαν τα πάντα (μέχρι τις 4 λειτουργούσε κανονικά,την έκλεισα και την ξανάνοιξα στις 7 το βράδυ) .Έκανα ψηφιακό συντονισμό αλλά μάταια.μπλοκάρισαν τα πάντα και ,βάζοντας το χέρι μου στο κέντρο της οθόνης,έκαιγε. Την έκλεισα και μετά από μισή ώρα λειτούργησαν τα πάντα κανονικά.Επειδή έχω πενταετή εγγύηση από τον Κωτσόβολο,τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα συνεννοηθούν με τη Sony αλλά αν δεν εντοπιστεί τίποτε θα χρεωθώ την επίσκεψη.Υπάρχει κάποια ιδέα για το πρόβλημα και την πιθανή λύση του;Ευχαριστώ
 
Προς ενημέρωση !!!σε σημερινή επικοινωνία με το service με βάλανε σε αναμονή (η τηλεόραση δεν πάει στο service) γιατί ,όπως μου είπανε είναι ένα πολύ γνωστό πρόβλημα,που οφείλεται στη Digea και ότι περιμένουνε ενημέρωση από το εξωτερικό για το τι μπορεί να γίνει!!!θα με πάρουνε αυτοί τηλέφωνο σε μια δυο βδομάδες ή θα επικοινωνήσω εγώ μαζί τους!!!Όταν τους επισήμανα ότι μπλοκάρισαν τα πάντα ,ακόμα και οι εξωτερικές πηγές και το μενού μου είπαν ότι όλα οφείλονται σε αυτό!!!Τώρα πόσο είναι πραγματικότητα....το μέλλον θα δείξει!!!
 
Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, με την KDL 46W4000.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από την ημέρα που άρχισε να προβάλετε στο MEGA τα Μυστικά της Εδέμ (πριν 2 εβδομάδες) και κατά την ώρα που προβάλλονται τα επεισόδια δηλαδή 7:00 με 8:00 πιο μπροστά παίζει εντάξει την ώρα των επεισοδίων μπλοκάρει και μετά όταν ξεκινούν οι ειδήσεις επανέρχεται.
Σε κανένα άλλο κανάλι δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα παρά μόνο στο MEGA και μόνο στην παρά πάνω περίπτωση.
Μάλλον πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με την σηματοδότηση του MEGA.
Εάν σε ενημερώσουν από το service πόσταρέτο για να ξέρουμε τι να κάνουμε και οι υπόλοιποι που έχουμε το ίδιο πρόβλημα.
 
Last edited:
Σήμερα με ξαναπήρανε από το service να τους επιβεβαιώσω το πρόβλημα,με ρώτησαν ώρα και κανάλι (και σ'εμένα το ίδιο κάνει μόνο που μου μπλοκάρισε όλο το σύστημα και δε λειτουργούσε τίποτε) και μου είπανε να περιμένω νέα τους.Γνωρίζουν το πρόβλημα και έχουν κάνει ερώτηση στα κεντρικά στο εξωτερικό για να δούνε πως θα το αντιμετωπίσουν.(Πρέπει να είναι πρόβλημα δέκτη_αν θυμάμαι καλά είχε γίνει μια συζήτηση περί ασυμβατότητας δέκτη Sony και Digea με κάποια πρωτόκολλα) Σε άλλη νεότερη τηλεόραση Sony δεν υπάρχει πρόβλημα
 
είναι κολλητικό! :P
εμένα κάνει κάτι σαν να μπλοκάρει τις τελευταίες 2 εβδομάδες,
το κάνει συνήθως στο ALPHA το απογευμα (η τηλεόραση πάιζει σχεδόν ολη μέρα για τα πιτσιρίκια). Κολλάει δηλαδη (μαυρη οθόνη) και δεν μπορώ να αλλαξω κανάλι, ξεκολλάει άμα την κλείσω και την ανοίξω σε αλλο κανάλι μέχρι να πάω ξανα στον ALPHA. Σε μισή ώρα όλα ΟΚ.
Σήμερα ομως στο STAR κολλησε το σύμπαν... με τα πολλά κατάφερα να μπω στο μενου και να κάνω ολικο reset και να παίξει πάλι. Αλλα πάλι τα ίδια με παραπάνω μόλις βάλω STAR.
Δευτέρα παίρνω το service (και φοβάμαι πως θα μου τον πιάσουν...)
 
Μου έκανε μόλις το ίδιο πρόβλημα στο Mega, σε μια 40V3000 με Neotion NP4+. Έχουμε κάποια λύση;

Edit : Το χαζό είναι ότι όταν σαρώνεις την συχνότητα του Mega στην προεπισκόπιση δουλεύει κανονικά!
 
Last edited:
Kαλησπέρα φίλοι μου. Έλεγα να ανοίξω νέο θέμα αλλά απ' ότι διαβάζω, ίσως δε χρειάζεται.

Εγώ έχω την Sony KDL 40W4000 και μόλις προ ολίγου, κατά τη διάρκεια του ζάπινγκ, κόλλησε στο MακεδονίαTV και δεν πήγαινε ούτε πάνω, ούτε κάτω, όπως ακριβώς περιγράφετε κάποιοι.

Αρχικά θεώρησαν μην τυχόν και παίζει τίποτα μ' αυτό το θέμα με την επανάκληση κάποιων μοντέλων Sony που ακούστηκε πρόσφατα αλλά η δική μου δεν ανήκει σ' αυτές.

Άντε, περαστικά μας.
 
Περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη Sony κεντρικά!!!!Λογικά έχει να κάνει με προβλήματα του Δέκτη της!!Τώρα αν θα τον αλλάξουν (εφόσον αλλάζει )ή θα μας πουν πάρτε εξωτερικό (που το θεωρώ απαράδεκτο)....θα δούμε!!!!
 
Πρέπει να είναι πρόβλημα δέκτη_αν θυμάμαι καλά είχε γίνει μια συζήτηση περί ασυμβατότητας δέκτη Sony και Digea με κάποια πρωτόκολλα) Σε άλλη νεότερη τηλεόραση Sony δεν υπάρχει πρόβλημα
το ειχα διαβάσει κι εγώ αυτό και σε φορουμς του εξωτερικου κυρίως και τους ειχαν υποσχεθει software update που υποθέτω πως πήραν, αφου πλέον επικρατεί ησυχία.
να μερικά που έχω στα bookmarks μου:
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/907144-updating-firmware-sony-40w4000.html

http://www.avforums.com/forums/9894989-post10.html

http://www.avforums.com/forums/lcd-...s-firmware-gamma-correction-instructions.html

πάντα είχε ένα θέμα η σονει με την αυστηρή εφαρμογή στα πρωτοκολλα.
Εκει στον έξω κόσμο βέβαια τα updates γίνονται απο το ψηφιακο κανάλι over the air, γιατί εδώ να ειναι τόσο δύσκολο;
 
Πριν από 5 λεπτά έφυγε το κλιμάκιο της Sony. Μου έκαναν αναβάθμιση firmware και από το 1,7 που είχε πέρασαν το 4,1.Από δω και πέρα το παρακολουθώ.Πρώτη εντύπωση....πολύ πιο έντονα χρώματα!!!
 
Mια απο τα ίδια κι εγω με την 40 w 4000. Mάλλον πρεπει να επικοινωνησω με το service. Ερχονται σπιτι και το φτιαχνουν; Φανταζομαι δεν υπαρχει χρεωση.
 
και μετά την αναβάθμιση..τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια:chinscratch::damnyou:Αύριο πάλι τηλέφωνο στο σέρβις και περιμένουμε λύση από το εξωτερικό απ' ότι μου είπανε.Σ' εμένα,λόγω total suport από τον Κωτσόβολο ήρθαν σπίτι χωρίς χρέωση.
 
Ρε παιδιά δεν το είχα δει αυτό το νήμα και ξεκίνησα καινούργιο (το Mega κολλάει?) Η δικιά μου είναι η w4500 και κάνει αυτά που έχετε αναφέρει. Και γω περιμένω απάντηση από Sony γιατί μου είπαν ότι κάνουν "πειράματα" στο Mega (και σε μένα μονο σ' αυτο κολλάει για μισή έως μία ώρα περίπου).
Θα κουφαθούμε τελείως δηλαδή? Ότι ήταν από τους πρώτους ενσωματωμένους δέκτες σ' αυτά τα μοντέλα είναι γεγονός. Αλλά και πάλι...
Όποιος έχει νέα ας μας πει.
 
Σ'εμένα κολλάει το Mega αλλά άλλοι συμφορουμίτες ανάφεραν και τον Αλφα και το Μακεδονία και το Σταρ!!!!Δεν είναι πρόβλημα ενός καναλιού.Σε άλλη τηλεόραση Sony μέσα στο σπίτι με νεώτερο δέκτη την ίδια ώρα δεν έχει ακνένα πρόβλημα
 
Σ'εμένα κολλάει το Mega αλλά άλλοι συμφορουμίτες ανάφεραν και τον Αλφα και το Μακεδονία και το Σταρ!!!!Δεν είναι πρόβλημα ενός καναλιού.Σε άλλη τηλεόραση Sony μέσα στο σπίτι με νεώτερο δέκτη την ίδια ώρα δεν έχει ακνένα πρόβλημα
Ναι το διάβασα και εγώ και ειλικρινά εύχομαι να μην έιναι γενικό σε όλα τα κανάλια. Νομίζω ότι ο δέκτης που έχει είναι παλιός σε σχέση με τα νεότερα μοντέλα. Το θέμα είναι γιατί τώρα τελείως ξαφνικά?? Τί αλλάζουν από τα κανάλια και μπλοκάρει τον δέκτη? και θα στρώσει με λογισμικό? Περιμένω και τη Sony να δω τι θα πει γιατί καταλαβαίνω οτι θέλει λίγο πίεση η κατάσταση.