Πρόβλημα με sound bar και DTS

Mastoras78

New member
21 December 2011
88
Καλησπέρα και σε αυτό το section. Ελπίζω να είμαι στο κατάλληλο! Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα περίεργο θέμα που έχω με την Soundbar. Ο εξοπλισμός μου είναι μια Bravia NX720 46' και η soundbar της Sony Su-B401S. Όλα καλά ως εδώ τα συνδέω μέσω ARC θύρας και λειτουργεί κανονικά. Η soundbar διαθέτει μια Hdmi(+μια ακόμα που δεσμεύεται για να συνδεθεί με την tv) και η TV άλλες τρείς. Το πρόβλημα είναι οτι DTS υποστηρίζεται ΜΟΝΟ αν συνδέσω μια συσκευή στην hdmi της βάσης! Έχω ps3,laptop και δορυφορικό δέκτη. Αν συνδέσω τις συσκευές στις HDMI της TV παίρνω κανονικά ήχο μέχρι και Dolby Digital όχι όμως DTS! Όταν το ανακάλυψα μετά απο άπειρες δοκιμές, απλά κουφάθηκα.. Είναι φυσιολογικό αυτό? Λύση υπάρχει ? Ευχαριστώ προκαταβολικά

Χωρίς να διαθέτω τηλεόραση Sony, από αυτά που λες μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
Μάλλον η τηλεόραση σου υποστηρίζει μόνο ac3 και η sound bar υποστηρίζει και dts.

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Ήχο έχω πάντα μέσω της sound bar. Το περίεργο είναι οτι για να δώσει DTS πρέπει να συνδέσω την συσκευή αποκλειστικά στην HDMI της sound bar. Το ακόμα πιο παράξενο είναι οτι στις άλλες hdmi(της TV) δίνει μέχρι και Dolby Digital αλλά όχι dts..

Αυτο λεει ο φιλος μας απο πανω. Οταν η soundbar ειναι συνδεδεμένη με την TV δουλεύει με τον decoder της TV, αρα θα υποστηρίζει οτι ειναι διαθέσιμο στην ΤV. Otan ώμος συνδέσεις πάνω της κάτι απευθείας τοτε θα χρησιμοποιεί κάποιο δικό της Decoder που υποστηρίζει KAI dts

Ναι τώρα το κατάλαβα. Αλλά δεν είναι πολύ περίεργο να παίρνω Dolby Digital και όχι DTS? Μίλησα με sony υποστ. πελατών και μου είπαν οτι φταίει το οτι οι HDMI της TV είναι όλες IN και όχι OUT.. Ξεψάχνισα και όλα τα ρυθμιστικά της tv αλλά δε βρίσκω κάτι :/. Τέσπα.. με HDMI splitter μπορώ να κάνω δουλεία άραγε?

Όχι καθόλου περίεργο. Φαίνεται πως η Sony δεν αγόρασε δικαιώματα απο την DTS για να ενσωματώσει DTS decoder στις τηλεορασης της. Φυσικα και με Splitter μπορεις να κανεις δουλεια, με το PS3 δεν θα έχεις πρόβλημα... μεγάλη προσοχή στον δορυφορικό δεκτη και PC, εγω εχω εναν HUMAX s5600 και με το που το ρίχνω είτε σε splitter είτε σε AVR μου πετάει HDCP error και δεν βγαζει εικονα.