Πρόβλημα με splitter

Fred Madisson

New member
2 October 2007
27
Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα παρακαλώ μια γνώμη στο παρακάτω θεματάκι που μου έχει παρουσιαστεί.
Επειδή ο ενισχυτής μου δεν έχει δυο εξόδους HDMI αγόρασα ένα splitter για να βγάλω εικόνα σε έναν προβολέα και σε μια τηλεόραση. Πάνω στον ενισχυτή μου καταλήγουν δυο πηγές, ένα playstation 3 και ένα xbox 360. Μέσω του splitter tο playstation δίνει κανονικά σήμα και στον προβολέα και στην τηλεόραση σε όλες τις δυνaτές αναλύσεις, το 360 δε δίνει τίποτα και πουθενά παρά μόνο ήχο !!! Δοκίμασα να στείλω όπως και παλιά το 360 πάνω στον ενισχυτή χωρίς να παρεμβάλω το splitter και είχα εικόνα και ήχο μια χαρά. Μέσω του splitter τίποτα και πάλι. Δοκίμασα πάνω στο splitter να το συνδέσω στην άλλη έξοδο του (αντέστρεψα δηλαδή έξοδο προβολέα με τηλεόρασης) και πάλι μηδέν. Το playstation έπαιζε απροβλημάτιστα γενικά. Οπότε με την απλή λογική μου λέω πως κατ' αρχάς το splitter δεν έχει πρόβλημα. Οπότε τι μένει? Να πω πως επειδή η αγορά έγινε σήμερα ξέχασα να αγοράσω ένα καλώδιο hdmi κοντό για να παρεμβληθεί μεταξύ splitter και ενισχυτή και έτσι έβαλα ένα παλαιότερο 7μετρο για να κάνει αυτή τη δουλειά. Σκέφτηκα μήπως αυτό κάνει το λάθος αλλά αν ήταν έτσι, αυτό δε θα ίσχυε και για την περίπτωση του playstation? Κάθε βοήθεια πολύτιμη παιδιά. Ευχαριστώ και σορυ για το μεγάλο post.
Τέλος δε ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο αλλά ο ενισχυτής μου είναι ο Pioneer LX 70 και το splitter είναι αυτό.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1032313&page=6&category=69977513&catalog=19

Κλέινωντας να ξαναπώ πως έστειλα μέχρι ΚΑΙ 1080p χωρίς κανένα πρόβλημα με το playstation (με 15μετρο καλώδιο hdmi για τον προβολέα, πολύ μικρότερο στην τηλεόραση) ταυτόχρονα αλλά και μεμονομένα και σε τηλεόραση και προβολέα. Το λέω αυτό επειδή η τιμή του splitter είναι πολύ χαμηλή αλλά παίζει άψογα.

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά.

Έψαξα μέσα από τα specs του κάθε μηχανήματος... Αυτό που μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι το εξής. Το PS3 είναι hdmi 1.3 αλλά το 360 είναι hdmi 1.2. Στο λιτό manual που συνόδευε το splitter λέει επακριβώς.

-One input HDMI1.3 signal kai split to 2 sink (HDMI1.3 signal) device.
-Maintains 480p, 720p. 1080i and 1080p video formats.

Ίσως τελικά να είναι αυτό;

Επειδή το 360 δεν είναι 1.3?

Έχει μια λογική νομίζω. Και σε αυτή την περίπτωση αν ισχύει αυτό, πάω για άλλο splitter / switch ;

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με splitter

Ναι εαν είναι έτσι τότε πας γιά άλλο spliter...πάντως μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτό...

Θα δοκιμάσω να βάλω ένα πολύ μικρότερο καλώδιο μεταξύ ενισχυτή και splitter μπας και έχει καμιά διαφορά (που δε νομίζω), καθώς επίσης να παίξω και με διαφορετικές αναλύσεις του XBOX. Αν τίποτα απ' ολα αυτά δε παίζει τότε θα κοιτάξω για κάποιο άλλο προϊόν. Απλά δεν κατάλαβα αν ο συλλογισμός μου (οι διαφορετικές εκδόσεις hdmi εννοώ) έχει κάποια βάση στη προκειμένη περίπτωση.

Φρονώ πως αν το splitter υποστήριζε HDMI 1.2 τοτε δεν θα ήταν συμβατό με συσκευές 1.3 ... οπότε κάτι άλλο πρέπει να φτάιει ... ίσως τα Hz της κάθε συσκεύς ... δεν ξέρω μη σε πάρω και στο λαιμό μου.

Την βρήκα την άκρη ! :2thumb22sup:

Στα display settings του xbox ενεργοποίησα τα reference settings σε expanded και το hdmi color σε auto και παίζει κανονικά.

Ευχαριστώ παιδιά.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με splitter

Την βρήκα την άκρη ! :2thumb22sup:

Στα display settings του xbox ενεργοποίησα τα reference settings σε expanded και το hdmi color σε auto και παίζει κανονικά.

Ευχαριστώ παιδιά.

Είπα και εγω...πολύ κουφό μου φαινόταν...

Εμένα να δεις πόσο κουφό μου φάνηκε όταν αφότου επαιζε κανονικά, μπουτάρισα μια το xbox για να είμαι σίγουρος και είδα πως και πάλι δε μπορούσε να δώσει εικόνα. 1 δευτερόλεπτο πρίν ήταν όλα οκ και μετά το reset είχε ξανά πρόβλημα. Αν το έβγαζα από το splitter και το έστελνα απευθείας στον ενισχυτή, όλα οκ. Αν μετά έβαζα το splitter (χωρίς να κλείσω το xobx όμως) και πάλι οκ. Με το που έκλεινα και άνοιγα την παιχνιδομηχανή (με το splitter) μαύρα σκοτάδια :frusty:. Μιλάμε όμως για πολλά νεύρα και απογοήτευση. Τελικά αφήνοντας τα ίδια settings έριξα την ανάλυση σε 720p και με αυτόν τον τρόπο το xbox μπόρεσε ακόμη και μετά από αναβόσβυσμα να δίνει εικόνα. Ήμαρτον με την MS.