Πρόβλημα με συγκεκριμένο mkv

chrisyah

New member
26 April 2007
13
Γεια σας.

Θέλω την βοήθεια σας σε ένα παράξενο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Με ένα mkv που μου έστειλε η θεια μου συμβαίνει το εξής κουφό :

Στο pc (win 7 64bit) που συνδέεται με monitor μέσω dvi από κάρτα Radeon 5850 HD και ήχο στα ηχειάκια του monitor μέσω mini jack από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής όλα καλά.

Στο htpc (win 7 32bit) που συνδέεται με lcd μέσω HDMI με ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών (785G ή αλλιώς ΑΤΙ 4200 HD) ο ήχος είναι ασυγχρόνιστος με την εικόνα

Για software χρησιμοποιώ kmplayer μόνο του στις default ρυθμίσεις (ίδιες και στα δύο PC).

Το pc έχει catalyst 10.4 και το htpc 10.5.

Πιστεύω πως μου διαφεύγει μια απλή ρύθμιση. Αν όχι πείτε μου να γράψω λεπτομερείς συνθέσεις και για τα δυο.

Σας ευχαριστώ και μόνο που το διαβάσατε.

(σε άλλα mkv που μου έστειλε η θεια μου δεν έχω ανάλογο πρόβλημα)

Δοκίμασε και τον εξής συνδυασμό: MPC (haali media splitter), coreAVC, ac3filter. Με απλό software decoding από το coreAVC. Δες τον οδηγό του site για το πως να τα ρυθμίσεις.

Λοιπόν,

Νεότερα από το μέτωπο :

Καταρχήν η σύνθεση του HTPC :

- CPU : AMD Athlon II X2 250 (3 Ghz)
- MOBO : Asrock A785GMH/128M – ΑΤΙ HD 4200
- RAM : 2 GB dual channel (1,75 διαθεσιμα λόγω του ότι τα 256 ΜΒ τα δίνω από το bios στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών)
- Windows 7 32Bit
- Kmplayer

Λοιπόν όταν βάζω το συγκεκριμένο mkv να παίζει, η cpu φτάνει μέχρι 70% και η μνήμη στο 40%.
Σε full screen εμφανίζεται το πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας/ήχου
Όταν όμως παίζει σε παράθυρο(1/4 π.χ.) τότε παίζει κανονικά.

Θα δοκιμάσω και την λύση του φίλου lykman.

Λοιπόν,

Εγκατέστησα coreavc 2.0 pro και ac3filter σύμφωνα με τον οδηγό εκτός από τα βήματα του ήχου γιατί δεν έχω ενισχυτή για να εκμεταλλευτώ το spdif. (Ο ήχος περνάει μέσα από την hdmi στην τηλεόραση).

MPC-HC δεν έβαλα γιατί με βολεύει ο kmplayer.
Μάλλον όμως δεν έχω κάνει κάτι σωστά γιατί ενώ ακούγεται ο περιφερειακός ήχος, δεν ακούγεται η βασική ομιλία.

sorry για την καθυστέρηση.

Παρ'ολο που είχα ορίσει στο ac3filter pcm output δεν διορθώθηκε.

Διορθώθηκε όταν επέλεξα auto gain control και matrix στη καρτέλα mixer του ac3filter.

Όλα καλά με εξαίρεση ότι έχω την αίσθηση ότι η εικόνα είναι λίγο πιο
"φλού".

Λοιπόν για EVR έχει δύο επιλογές. Τώρα είναι τσεκαρισμένη η EVR (C/A).

Ωραία.

Τώρα λοιπόν που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντ-εξι.

Χρησιμοποιώ τον kmplayer όπως έχω ξαναπεί.

Μου αρέσει η λειτουργία "open album art" όπου μου δείχνει σε thumbnails τα βίντεο που έχω. Θέλω όμως να μην φτιάχνει τα δικά του jpg άλλα να βάζω τα δικά μου. Αυτό που θέλω είναι αντί για ένα τυχαίο capture από την ταινία, να βάζω custom jpg (το εξώφυλλο της ταινίας).

Ξέρετε πως και αν γίνεται ?

(Είναι ωραίο να είσαι σε χώρο που εκτός από λύσεις σε προβλήματα να έχεις απεναντί σου ανθρώπους που πραγματικά το κατέχουν. Μπράβο !)