Προβλημα με τα Windows 7

ampalaeos

AVClub Enthusiast
15 January 2008
1,134
Αθήνα
Εβαλα χτες τα windows 7 (64bit) σε καινουργιο μηχανιμα (sandy bridge 2500k με gigabyte h67 και 8gb ram) και το πρωτο login στα windows το εκανε μετα απο κοντα 1μιση ωρα!! Ειναι νορμαλ να παιρνει τοσο χρονο να μπουν τα 7 σε τετοιο μηχανιμα??

Επισης, αφου τελειωσε το installation των windows, εβαλα τους drivers της motherboard και μολις τελειωσαν και μου ζητησε restart, μου βγαλε blue screen! Ξανακανα φορματ, τα ξαναστησα απο την αρχη (αλλη 1,5 ωρα) και παλι με το που βαζω τους drivers της motherboard, παλι blue screen..

Τα blue screen φανταζομαι πως οφειλοντε στους drivers, οποτε θα ψαξω για updates και πιστευω θα τα λυσω.. Αυτο που με απασχολει ειναι οτι το installation μου φανηκε θεοαργο... Ειναι νορμαλ να θελει 1,5 ωρα να βαλει τα 7 σε μηχανιμα sandy bridge? (O σκληρος ειναι κλασσικος wd caviar green στα 7200.)

Τα νευρα μου! :bigcry:

Επιπλέον, το dvd player είναι σε καλή κατάσταση; Έχεις και 2ο να δοκιμάσεις;

Το dvd το αγορασα και αυτο προχτες... 2ο δεν εχω γιατι η motherboard θελει μονο sata και το προηγουμενο μηχανημα μου ηταν pentium 4 με IDE..
Προς το παρον πηγα τον σκληρο για ελενχο στο πλαισιο.. Αν δεν ειναι αυτο τοτε θα τους παω την motherboard μαζι με επεξεργαστη και μνημες... Σιγουρα κατι δεν παει καλα... Χτες τον ξαναφορμαρα και ξαναβαλα 7 και μου βγαλε blue screen στο installation... Ξανα φορματ και του βαζω XP για να δω τι θα κανει και ξανασκαει στο installation με blue screen... Καινουργιο μηχανημα ρε γμτ... πφφφφ.. Παλι καλα, εκτος απο την ψυχτρα, ολα τα αλλα ειναι αγορασμενα απο το πλαισιο, οποτε θα βγαλω ακρη.. Απλα θα ταλαιπωρηθω μεσα στο πασχα απο οτι φαινεται.. :bigcry:

Τελικα ειχε προβλημα και ο δισκος μου και η μια μνημη μου. Εγινε αλλαγη απο το πλαισιο και το pc πεταειιιιιιιι :music-smiley-005:

Εγκατασταση windows 7 (ετοιμα να παιξεις) σε 15 λεπτα! Ολεεεε :award:

Με πρόλαβες. Κι εγώ τη μνήμη θα σου έλεγα. Δηλ. να κάνεις εγκατάσταση με 1 chip και μετά να προσθέσεις...
Μου έχει συμβεί σε DDR3 μνήμες.

Παίδες καλημέρα.

Έβαλα σήμερα και εγώ τα 7 (μετάβαση από XP) και παρόλο που όλα φαίνονται οκ, δε μου βλέπουν ένα partition ενός σκληρού δίσκου.

Στο δεύτερο partition έχω βάλει τα windows. Σε αυτό το σκληρό είναι 100gb για το λειτουργικό και 400 περίπου για τα δεδομένα (αυτά που δε βλέπουν τα win δηλαδή).
Στη διαχείριση φαίνεται το partition κανονικά (ως Σύστημα, ενεργό, πρωτεύων). Καμιά ιδέα??

Έχω ακόμα ένα σκληρό (αυτόνομο) που τον βλέπει κανονικά...

Διόρθωση παίδες.

Δε βλέπει όλο τον ένα σκληρό (αλλά τον βλέπει κανονικά στη διαχείριση).

Τον σκληρό που είναι τα δύο partitions (Win και δεδομένα) τον βλέπει κανονικά...

Εσωτερικός Σίμο.

Δε γίνεται τίποτα. Δε γλυτώνω μάλλον να τον βάλω σε άλλο υπολογιστή, back up και φορμάτ...

Απλά πρέπει να πάω στη δουλειά να το κάνω αυτό και λόγω της αυριανής αργίας, θα γίνει την τρίτη....

Εβαλα χτες τα windows 7 (64bit) σε καινουργιο μηχανιμα (sandy bridge 2500k με gigabyte h67 και 8gb ram) και το πρωτο login στα windows το εκανε μετα απο κοντα 1μιση ωρα!! Ειναι νορμαλ να παιρνει τοσο χρονο να μπουν τα 7 σε τετοιο μηχανιμα??

Επισης, αφου τελειωσε το installation των windows, εβαλα τους drivers της motherboard και μολις τελειωσαν και μου ζητησε restart, μου βγαλε blue screen! Ξανακανα φορματ, τα ξαναστησα απο την αρχη (αλλη 1,5 ωρα) και παλι με το που βαζω τους drivers της motherboard, παλι blue screen..

Τα blue screen φανταζομαι πως οφειλοντε στους drivers, οποτε θα ψαξω για updates και πιστευω θα τα λυσω.. Αυτο που με απασχολει ειναι οτι το installation μου φανηκε θεοαργο... Ειναι νορμαλ να θελει 1,5 ωρα να βαλει τα 7 σε μηχανιμα sandy bridge? (O σκληρος ειναι κλασσικος wd caviar green στα 7200.)

Τα νευρα μου! :bigcry:

Τα blue screen, μπορεί να οφείλονται σε πολλά πράματα, ακόμη και σε update του bios.

Διόρθωση παίδες.

Δε βλέπει όλο τον ένα σκληρό (αλλά τον βλέπει κανονικά στη διαχείριση).

Τον σκληρό που είναι τα δύο partitions (Win και δεδομένα) τον βλέπει κανονικά...

Αν τον βλέπει το Disk Management, δοκίμασε να του δώσεις ένα γράμμα με το χέρι (δεξι κλικ στο partition, Change Drive Letters and paths)

Μπορείς να στείλεις ένα screenshot απ' τη "Διαχείριση" (Disk Management)?
Μια εικόνα = 1000 λέξεις.
Υπάρχουν 2 θέματα στο thread?
Αν ναι, άς προσέξουμε τί απαντάμε που.
Εγώ πάντως απάντησα σ' αυτό που τα Win7 δεν βλέπουν 2ο το partition του δίσκου...
Μήπως να το χωρίσουμε σε 2 threads?