Πρόβλημα με τηλεόραση Sony KDL-40L4000

jimmys_

New member
14 June 2011
5
Έχω την τηλεόραση Sony KDL-40L4000 η οποία υποστηρίζει το πρότυπο MPEG-2 και μέσω μιας κάρτας επέκτασης υποστηρίζει το MPEG-4. Δεν είμαι σίγουρος για το μοντέλο της κάρτας αλλά λέει "Conax", "Powered by NP4" και από πίσω "This product is brought to you by TURBOSAT". Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, είναι ότι κατά περιόδους η τηλεόραση τα παίζει και δεν δείχνει τίποτα. Τα κανάλια δεν αλλάζουν και λειτουργεί μόνο μέρος του μενού. Στην πολλή ώρα, μερικές φορές η τηλεόραση σβήνει και αναβοσβήνει η κόκκινη LED που δείχνει κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στην τηλεόραση, όταν έχω ενωμένη μια συσκευή με HDMI δεν κάνει κάποιο πρόβλημα. Παλαιότερα που είχα ενώσει το laptop με VGA, είχε κάνει παρόμοιο πρόβλημα. Η ερώτηση βασικά είναι: τι έχει πρόβλημα; Είναι πρόβλημα της τηλεόρασης ή της κάρτας επέκτασης; Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, είχα αφαιρέσει την κάρτα και το πρόβλημα παρέμεινε. Έχω δοκιμάσει και reset της τηλεόρασης αλλά τίποτα. Σκέφτομαι να τοποθετήσω έναν αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση σαν ύστατη λύση, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι το πρόβλημα μπορεί να το έχει η τηλεόραση και να μην πρόκειται για κάποια ασυμβατότητα της κάρτας με την τηλεόραση ή πρόβλημα στην κάρτα.