προβλημα με την ενταση....

dimitris_matsikas

New member
25 August 2009
3
μπορει καποιος να με βοηθησει εδω...σε ενανα ενισχυτη που εχω ο ηχος "ξυπναει" μετα την μεση της διαδρομης του κουμπιου της εντασης....εως εκει δηλαδη απο την αρχη μεχρι τη μεση ο ηχος ανεβαινει ελαχιστα...αν καποιος γνωριζει και μπορει να βοηθησει ,ευχαριστω εκ των προτερων,,,,

Φιλε μου αυτο ειναι θεμα μαλλον τεχνικου... ή θελει αντικατασταση το ποντεσιομετρο ή καθαρισμο!
Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις εσυ μια πρωτη προσπάθεια να το καθαρισεις με καποιο ειδικό spray.. χωρις να ειμαι σιγουρος οτι γινεται

Καλύτερα να κοίταγες παρόμοια θέματα ή ακόμα καλύτερα να μετέφερες το θέμα σου στα Τεχνικά Θέματα της κατηγορίας.

Αν παίζει από τη μέση και πανω αλλά παιζει σωστά το μόνο πρόβλημα είναι ψυχολογικό.
Τα πονσεσιομετρα ουσιαστικά είναι μια μεταβλητη αντισταση ή πολλές διακριτες με μεγαλυτερη τιμη χαμηλά, οσο δινεις απλά χαμηλώνεις την τιμή της, στο τερμα είναι ελάχιστη.
Υπάρχουν 10kOhm, 50, 100
Προφανως αν έχεις ενα βολιουμ μεγαλης αντιστασης είναι λογικό να ''αρπάει'' από τη μέση.
Ενας αλλος λόγος είναι η ευαισθησία του ενισχυτη
ή και τα δύο μαζί.

Το τελευταίο είναι η ευαισθησία και η εμπέδηση του ηχείου

Το θέμα είναι πως παιζει μουσική και μην σε απασχολεί η θέση
απλά κοιτα να μην φυγει ο μαγικός καπνός....

Αν ο ενισχυτης σου είχε διαφορετική συμπεριφορά παλια (προσεξε με το ιδιο ηχείο) ενημερωσε γιατι αλλάζουν τα δεδομένα.