ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την LG PLASMA 42PC3R

george664

AVClub Addicted Member
11 May 2007
1,449
ΡΕΘΥΜΝΟ
Antimetopizo to exis provlima me to sinkekrimeno montelo tis LG mou vgazi kokines koukides se oli tin othoni orates se mayro fonto se analogika kai psifiaka kai HD kanalia to eho anaferi ston texniko tis periohis mou kai mou eipe na tou stilo se email foto tou estila alla den mporese na katalavi kai mou protine na tin di sto ergastirio tou toso diskolo na einai na erthi na tin di; exis kapio melos to idio provlima;

Αυτό που περιγράφεις,σου παρουσιάζεται μέχρι να "ανοίξει" η τηλεόραση ή την ώρα που αλλάζεις κανάλι.Μου είχαν πει ότι έχει να κάνει με τη φόρτιση του φωσφόρου.Κάλεσε στο service της αντιπροσωπείας και πες τους ότι παρουσιάζεται και την ώρα που βλέπεις τηλεόραση.Πάντως δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα γι´αυτό.Θα στο βελτιώσουν λίγο μετά το service,αλλά πάλι θα είναι ορατές οι κουκίδες.

file George exw kai egw to idio akribos problima me thn LG42pc3r. Mou to xekinise prin apo kana mina alla den mou to kanei panta. Einai sigouro oti tha mou to kanei otan blepw TV meta apo 15 afou tin anoixw. Twra otan einai kleistei kai thn anoixw kai dw amesos DVD den mou to kanei katholou. Den xerw ti einai kai giari arxise na mou to kanei meta apo sxedon ena xrono. Les na einai tipota parasita 'h kapoio problima me to hlektriko reyma kai na min anisixoume? Den xerw... Pires tilefono thn antiprosopia kai an nai ti sou eipan?

Καλημέρα παιδιά. Χθες πρόσεξα στην τηλεόραση κάτι που με προβλημάτισε. Οταν εμφανίζονταν στο μεγαλύτερο μέρος της οθόνης κάποιο έντονο χρώμα (λευκό, κόκκινο, πορτοκαλί) διαπίστωσα ότι μου έκανε ένα τρεμόπαιγμα η οθόνη (σαν να μην είχε χρωματικό έλεγχο… τι να πω) πάνω στα «πλακατ» αυτά χρώματα. Οσο ζεστενόταν από ώρα χρήσης η οθόνη, το φαινόμενο εξασθενούσε αλλά δεν σταμάτησε ποτέ τελείως. Επαναλαμβάνω ότι μου το κάνει μόνο όταν κάποιο χρώμα είναι πολύ έντονο και ταυτόχρονα καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης ή και ολόκληρη. Ξέρει κάποιος περι αυτού; Αξίζει να ασχοληθώ και να το φτιάξω; Ή να περιμένω να μου σπάσει τα νεύρα και μετά… πέταμα;

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την LG PLASMA 42PC3R

Καλύτερα μάζεψε χρήματα να την αλλάξεις κάποια στιγμή , ούτε ανταλλακτικά δεν θα υπάρχουν πλέον για τόσο παλιό μοντέλο ενώ και οι τιμές στις καινούργιες είναι πιο προσιτές από πότε.

Την περίπτωση της αλλαγής την γνωρίζω και είναι κάτι που το δουλεύω στο μυαλό μου αν κάτι δεν πάει καλά. Το θέμα είναι αν φτιάχνεται και αν αξίζει. Παράδειγμα, αν η τιμή είναι έως 300-350 το συζητάω για επισκευή, αλλιώς…

σ.σ.: Υπάρχει περίπτωση να είναι το πάνελ και να τραβάω τα μαλλια μου…;

Last edited:
Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την LG PLASMA 42PC3R

Την περίπτωση της αλλαγής την γνωρίζω και είναι κάτι που το δουλεύω στο μυαλό μου αν κάτι δεν πάει καλά. Το θέμα είναι αν φτιάχνεται και αν αξίζει. Παράδειγμα, αν η τιμή είναι έως 300-350 το συζητάω για επισκευή, αλλιώς…

Δεν σε συμφέρει να δώσεις ούτε 50 ευρώ για να την φτιάξεις κατά την άποψη μου. Με 350 ευρώ αγοράζεις καινούργια τηλεόραση 40-42" με πολύ καλύτερη εικόνα.

Μάλλον έχετε δίκιο. Οι τηλεοράσεις που πρότεινε ο φίλος Αγαμέμνων είναι όντως καλύτερες; Δεν μου λέτε για καμία που να είναι fullhd και όχι hd ready!

ΥΓ.: Να πω την αλήθεια τότε που την είχα πάρει ήταν πανάκριβη, όπως και η εικόνα της για τα τότε επίπεδα θεωρώ ότι επίσης ήταν πάρα πολύ καλή...

Παιδιά, θα βλέπω τηλεόραση μέχρι να χειροτερέψει και να μου σπάσει τα νεύρα. Και μετά θα πάρω αν είναι μια καινούρια αλλά όχι και τόσο φθηνή. Μάλλον θα κοιτάξω για κάποια από 1000 έως 1500 (το πολύ). Πάντως το πρόβλημα με το «τρεμόπαιγμα» στα πλακατ χρωματα μου το κάνει όταν είναι κρύα. Οταν ζεσταθεί τα πράγματα βελτιώνονται θεαματικά. Δεν εξαλείφονται όμως… Νομίζω ότι τώρα τις απόκριες θα την κρατήσω αναμένη με τον περιβάλλοντα φωτισμό να θυμίζει ντισκομπάλα :afro:

Last edited:
Λοιπόν. Με έπιασαν τα νεύρα μου και είπα να πάρω το service της LG. Δεν ξέρω για τις άλλες αντιπροσωπίες αλλά στις LG μου είπαν ότι «έτσι όπως τους το περιέγραψα το πρόβλημα είναι "set πλακετών". Υπάρχουν τρείς πλακέτες οι οποίες θέλουν άλλαγμα και πάνε όλες μαζί. Επίσης μου είπαν ότι η μεταφορά και η διάγνωση είναι δωρεάν και δεν πρέπει να με ανησυχεί τίποτα». Προχωράμε λοιπόν και βλέπουμε από Δευτέρα που θα έρθουν να την πάρουν...

Α, επίσης μου είπαν ότι η φουρνιά του 2006-2007 είχε βγει πολύ καλή και του απαντάω, ναι δεν έχω παράπονο αν εξαιρέσεις την υπερφόρτωση φωσφόρου που μου έβγαλε στον 1,5 χρόνο... :hmmmm2:

Last edited by a moderator:
Επειδή έτυχε να την βλέπω συχνά τελευταία τη συγκεκριμένη τηλεόραση, δεν νομίζω να αξίζει η επισκευή της. Όλες όσες σου πρότειναν τα παιδιά σε χαμηλό κοστολόγιο, είναι από λίγο έως πολύ καλύτερες της...

Edit: Υπερφόρτωση φωσφόρου; :hmmmm:

Ναι, υπερφόρτωση φωσφούρου. Ούτε εγώ την ήξερα την ορολογία. Κάποια στιγμή πριν από χρόνια που την είχαν πει εδώ στο forum. Με αυτή την φράση περιγράφουμε το πρόβλημα που εμφανίζεται στις plasma με τα κόκκινα στίγματα στην οθόνη. Τώρα η επισκευή της θα εξαρτηθεί απο το κόστος που θα μου πουν βέβαια...