προβλημα με το 2ο tuner

nimits

Established Member
26 October 2007
237
Θεσσαλονικη
Καλησπερα .Εγινα και εγω ενας περηφανος κατοχος dm8000.Με την πολυτιμη βοηθεια του φιλου gabkon εστησα το δεκτη με oozoon στη flash και newenigma και gemini στο φλασακι με baryallen.
Εχω ομως το εξης προβλημα δεν μπορω να σεταρω σωστα τα δυο tuner.
Εχω ενα κινητο πιατο με ποζισιονερ και ενα σταθερο μικροτερης διαμετρου που βλεπει μονο hotbird.Οταν τα συνδεω και τα δυο (καταρχην δουλευω με gemini)διαβαζει ολα τα καναλια απο tuner B που εχω το σταθερο.Οταν το απενεργοποιω διαβαζει κανονικα το Α.
Επισης δε μπορω να βρω τη ρυθμιση για κινητο πιατο μονο με απλο ποζισιονερ και πολαπλους δορυφορους .
Επισης θα ηθελα μια βοηθεια με το περασμα των settings lykra με το dreamset οπως μου συνεστησε ο φιλος gabkon.

Ευχαριστω

Ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τι έχεις κάνει ως τώρα, οπότε θα πω τι καταλαβα και αν δεν ειναι έτσι θα με διορθώσεις.
Στο tuner A έχεις συνδεσει το κινητό πιάτο
Στο tuner Β έχεις συνδέσει το μικρό σταθερό
Το ποζίσιονερ ειναι εξωτερικό ή δουλεύει με diseqc 1.2 απο τον 8000?
Σε ότι αφορα τα σεττιγκς...δεν νομίζω να βρεις σεττιγκς όπως τα θες για 2 τιούνερ, οπότε καλύτερα να τα αποφύγεις γιατι το δευτερο τιούνερ δεν θα σου δουλέψει...
Αν πάντως έχεις εξωτερικό ποζίσιονερ που δεν χειρίζεται ο 8000 το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δηλώσεις universal LNB σε καθε τιουνερ και φυσικά στο δεύτερο να φορτώσεις μόνο τον δορυφόρο του σταθερού πιάτου....αλλά να αποφύγεις να τον φορτώσεις στο πρωτο τιούνερ και να μην ειναι καθόλου δηλωμένος στο πρώτο τιούνερ. Ολους τους υπόλοιπους δορυφόρους τους δηλώνεις στο πρώτο τιούνερ
Δεν ξερω αν καταλαβα καλά το πρόβλημα, πιθανόν και όχι, γι αυτό δώσε κι άλλες διευκρινήσεις

εχω ποζισιονερ ανεξαρτητο απο τον δεκτη.Τα tuner θα ηθελα να τα αξιοποιησω ωστε να χρησιμοποιω το pip με καναλια διαφορετικου δορυφορου.
Τα settings τεlika τα εβαλα με τις οδηγιες του gabkon