Πρόβλημα με το Disk Utility (iMac ,Leopard 10.4)

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Καλημέρα σας,
έχω τρεις εξωτερικούς usb δίσκους που θελω να τους κάνω φορμάτ για backup και γενικότερα αποθηκευτικό χώρο στο mac μου αλλά το disk utility αρνείται πεισματικά. Οι δίσκοι είναι 2 της seagate 1T kai 1 samsung 1T επίσης. Ούτε erase, ούτε partition ούτε τίποτα δε μπορώ να πειράξω, σε όλα μου βγάζει μήνυμα λάθους.
Επειδή είμαι νέος στα mac δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω, ένα σύντομο ψάξιμο στο google που έκαν δεν είδα τίποτα που να με βοήθησε.

έχω φορμάρει 4 HHD με usb του 1Τ ο καθένας....και δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα...ρωτώ μήπως φταίει ότι έχεις παλιό λογισμικό...

τώρα που το θυμήθηκα: έχεις κατεβάσει drivers???...σε NTFS θα τους φορμάρεις???

10.5.8 είναι το λογισμικό τελικά, το έγραφα από τη δουλειά και δε θυμόμουν καλά,:D
Μαc os extended προσπάθησα να τους κάνω,
χρειάζομαι drivers για να χρησιμοποιήσω δίσκους;

αντιμετωπισα ενα παρομοιο προβλημα με εναν εξωτερικο Samsung προσφατα. Δ
εν ειμαι σιγουρος τι μου εβγαζε αλλα δεν εκανε partition σε Mac OS Extended οπως ηθελα
Εκανα το εξης και δουλεψε:
Εφιαξα ενα partition (μικρο) σε MS-Dos - FAT32. Τα αλλα τα δηλωσα Mac OS Extended και εγινε το partition κανονικα.
Πρεπει να ειναι θεμα σκληρου.

Ευχαριστώ Πάνο, θα το δοκιμάσω το βράδυ και θα σας πω,
πάντως με ένα ψάξιμο είδα ότι γενικότερα συμβαίνει σε αρκετούς χρήστες.
Το παράξενο όμως είναι ότι έχω άλλον ένα δίσκο USB seagate 1T και είναι όλα οκ...

Οι δίσκοι έχουν δική τους θήκη ο κάθενας η τους βάζεις σε μια δική σου; Μου μυρίζει πρόβλημα του USB controller. Δοκιμασες και σε άλλη θύρα;

Λοιπόν, χτες βρήκα το χρόνο να ασχοληθώ,
οι δύο από τους τρεις είναι ΟΚ, έκανα αυτό που είπε ο ecodrifter πιο πάνω, partition σε FAT32 ένα μικρό κομμάτι τους και μετά ξαναέκανα partition σε όλόκληρο το δίσκο σε mac os extended και μου δούλεψε κανονικά.
Ο τρίτος όμως δε θέλει να δουλέψει με τίποτα, μάλλον έχει πρόβλημα ο δίσκος. Ενώ τον βλέπει το disk utility κανονικά δε μπορεί να τον πειράξει και ότι προσπαθώ να κάνω μου βγάζει πάντα το μηνυμα input/output error. Δοκίμασα και σε windows, τίποτα πάλι, οπότε τον αφήνω στην άκρη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια.

Αν δεν βγάλεις τελικα ακρη μεσω OSX, δοκίμασε και το GParted Live ειτε σε USB είτε σε CD. Φτιαχτηκε για τετοιες δουλειές.

http://gparted.sourceforge.net/liveusb.php

Η πρώτη μέθοδος με το TuxBoot είναι πανευκολη (αν εχεις προχειρο ενα μηχανημα με Windows)