Πρόβλημα με το Fashion HD

Dimitris S Kastoria

New member
13 April 2012
7
Ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ να πιάσω σωστά το fashion HD από τον Hotbird που το έχει χωρίς κωδικοποίηση ;

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν άλλαξα το λογισμικό του δέκτη από Spark σε Enigma.
Μόνο στο συγκεκριμένο κανάλι έχω πρόβλημα.
Συγκεκριμένα η εικόνα συνεχώς κολλάει (ανά 1 sec περίπου) και έτσι δεν έχει φυσική ροή.
Ο δέκτης είναι ο Alien 8900 της Amiko.

Υπάρχει σε κάποιον άλλο δορυφόρο ελεύθερο αυτό το κανάλι ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, τώρα που το θυμήθηκα, μετά την εγκατάσταση του enigma το Euronews έχασε την ελληνική γλώσσα. Γιατί ;

Όπως έχουμε πολλές φορές πει, το enigma2 δε παίζει καλά σε STi boxes, γιατί τα STi boxes δεν υποστηρίζουν DVB API αλλά STAPI. Γι' αυτό τα enigma2 images σε τέτοιους δέκτες δε χρησιμοποιούν τους drivers που δίνει ο κατασκευαστής, αλλά drivers που προέρχονται από ένα project της STi για DVBAPI υποστήριξη που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Και φυσικά κανένας δεν έχει πρόσβαση στα specs των chip της STi για να τους ολοκληρώσει. Κάποια πράγματα βρίσκονται με δοκιμές και reverse engineer, κάποια όχι.

Αν θες enigma2, πάρε ένα δέκτη που το υποστηρίζει επίσημα. Στον Alien βάλε πάλι Spark.

Ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ να πιάσω σωστά το fashion HD από τον Hotbird που το έχει χωρίς κωδικοποίηση ;

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν άλλαξα το λογισμικό του δέκτη από Spark σε Enigma.
Μόνο στο συγκεκριμένο κανάλι έχω πρόβλημα.
Συγκεκριμένα η εικόνα συνεχώς κολλάει (ανά 1 sec περίπου) και έτσι δεν έχει φυσική ροή.
Ο δέκτης είναι ο Alien 8900 της Amiko.

Υπάρχει σε κάποιον άλλο δορυφόρο ελεύθερο αυτό το κανάλι ;

Επίσης, τώρα που το θυμήθηκα, μετά την εγκατάσταση του enigma το Euronews έχασε την ελληνική γλώσσα. Γιατί ;

Με OPEN AR-P σε Edision Pingulux Plus κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα! Κρίμας γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό το Image...

Όσον αφορά το Euronews, παίζει κανονικά στα ελληνικά (από Hotbird 13 πάντα).

Κλείσε εντελώς το δεκτή (εγώ χρησιμοποιώ το διακόπτη on/off στο πίσω μέρος) και άναψε τον πατώντας το ΟΚ (κεντρικό κουμπί ανάμεσα στα βελάκια). Μόλις δεις στην οθόνη το μήνυμα "FORC", πατά το πάνω ή το κάτω για να επιλέξεις λειτουργικό και μετά πατάς πάλι το ΟΚ.

ok, το επανέφερα αλλά έχασα όλες τις ρυθμίσεις που μου είχαν κάνει στο enigma2 (κυρίως με τη digea είναι το θέμα).
Κάποια λύση με το enigma2 υπάρχει ; Δηλαδή στο enigma2 να βλέπω κανονικά το fashion HD ;

Στο Spark δεν μου εμφανίζει καν τον δορυφόρο της Digea στη λίστα των δορυφόρων (Eutelsat 3D στις 3 μοίρες)....

Πρέπει να περάσεις τη λίστα με τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν. Αν γνωρίζεις πως να περνάς αρχεία μέσω ftp, να σου στείλω την δική μου έτοιμη λίστα (το αρχείο xml είναι διαφορετικό για Spark και Enigma2).