προβλημα με το remote control.

asrael

New member
2 October 2007
1
ειμαι κατοχος μιας samsung LE37R8 & αυτες τις μερες αγορασα μια samsung SyncMaster T220HD για τον υπολογιστη. το προβλημα μου ειναι οτι την 37αρα την εχω ακριβως απο πανω απο το γραφειο που εχω το pc και συνεπως και την οθονη, αρα το τηλεκοντρολ της μιας αλλαζει καναλια και στην αλλη και το αναποδο. ετσι για να δω τηλεοραση, βγαζω το monitor απο την μπριζα. υπαρχει τροπος να ελενχγω ξεχωριστα αυτες τις δυο? ακουσα για το remote της logitec αλλα θα βλεπει μαρκα τηλεορασης ή το μοντελο?

ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα!

Από περιέργεια και μόνο πειραματίστηκα αλλά θα σε απογοητεύσω δεν βρήκα λύση....
έχω και εγώ το T220HD & μια TV ευτυχώς για μένα όχι στον ίδιο χώρο.

Καλή Χρονιά

Μα δεν υπάρχει λύση. Σε γενικές γραμμές κάθε εταιρία χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς στα τηλεχειριστήρια. Οπότε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι 2 τηλεοράσεις ίδιας μάρκας αντιδρούν ταυτόχρονα στο τηλεχειριστήριο.
Η μόνη λύση είναι όταν θες τηλεόραση να βάζεις ένα εμπόδιο μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και του δέκτη υπερύθρων του μόνιτορ. Κάτι που θα μπλοκάρει το υπέρυθρο φως από το τηλεχειριστήριο να φτάσει στον δέκτη του μόνιτορ. Π.χ. ένα βιβλίο, ένα ηχείο του υπολογιστή ή ακόμα και ένα post-it!
Φυσικά, να βγάζεις και το μόνιτορ από το ρεύμα (που κάνεις τώρα) είναι επίσης λύση (αν και άβολη)...