Προβλημα με το σημα τις πρωινες ωρες.

rockarolla72

New member
19 August 2010
18
Ακουγεται ασχετο αλλα το προβλημα υπαρχει τους τελευταιους 1-2 μηνες. Απο το πρωι και μεχρι το μεσημερι τα περισσοτερα καναλια( κυριως τα novacinema και τα novasporrts ) χανουν το σημα πολυ συχνα και βγαινει η ενδειξη '' αναζητηση σηματος ''.Απο το μεσημερι και μετα δεν υπαρχει πουθενα προβλημα. Να σημειωθει οτι τις ωρες με το προβλημα καναλια τυπου Eurosport , cnn .bbc δεν το χανουν. Καμια λογικη εξηγηση η προταση για επιλυση;

σταθμη 67 , ακριβεια 90. Αλλα αυτο εξηγει το να υπαρχει προβλημα συγκεκριμενες ωρες ;

Σε ποιες συχνότητες έχεις πρόβλημα ??

Υπάρχει περίπτωση να έχεις παρεμβολές από τη γειτονιά σου... κοίτα αν έχουν εγκατασταθεί τίποτα κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σου....

σε ολα τα cinema , τα novasports και τα παιδικα. Λιγες ειναι αυτες που δεν εχω. Οι κεραιες θα ειχαν καποια σχεση με το πρωινο προβλημα;

κάνε ένα reset να σκανάρει πάλι τις συχνότητες....

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα ίσως θα πρέπει να καλέσεις τεχνικό να δει τι είδους πρόβλημα έχεις και αν υπάρχουν παρεμβολές...

Ακουγεται ασχετο αλλα το προβλημα υπαρχει τους τελευταιους 1-2 μηνες. Απο το πρωι και μεχρι το μεσημερι τα περισσοτερα καναλια( κυριως τα novacinema και τα novasporrts ) χανουν το σημα πολυ συχνα και βγαινει η ενδειξη '' αναζητηση σηματος ''.Απο το μεσημερι και μετα δεν υπαρχει πουθενα προβλημα. Να σημειωθει οτι τις ωρες με το προβλημα καναλια τυπου Eurosport , cnn .bbc δεν το χανουν. Καμια λογικη εξηγηση η προταση για επιλυση;

Είχα το ίδιο πρόβλημα. Κοίταξε το καλώδιο στο μάτι (LNB), στην ανάγκη αντικατέστησε το ματάκι. Σε εμένα είχε βγει λίγο με τον αέρα από την εγκοπή και ήθελε και λίγο σφίξιμο. Ο δέκτης έχει πρόβλημα με τις απότομες πτώσεις στάθμης. Δηλαδή αν φυσήξει λίγο, βρέξει καρεκλοπόδαρα ή αν κουνηθεί έντονα το καλώδιο του LNB (στην περίπτωση μας δηλαδή) και η στάθμη ανεβοκατεβαίνει συνεχώς 10-15 μονάδες, τότε αντί για κουκκίδες (τις έβλεπα στον άλλο δέκτη που έχω για τα ελεύθερα και το TiVuSat), βλέπεις "αναζήτηση σήματος". Είναι και αυτό πατέντα του δέκτη... :) - τσέκαρε το και όλα ΟΚ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα. Κοίταξε το καλώδιο στο μάτι (LNB), στην ανάγκη αντικατέστησε το ματάκι. Σε εμένα είχε βγει λίγο με τον αέρα από την εγκοπή και ήθελε και λίγο σφίξιμο. Ο δέκτης έχει πρόβλημα με τις απότομες πτώσεις στάθμης. Δηλαδή αν φυσήξει λίγο, βρέξει καρεκλοπόδαρα ή αν κουνηθεί έντονα το καλώδιο του LNB (στην περίπτωση μας δηλαδή) και η στάθμη ανεβοκατεβαίνει συνεχώς 10-15 μονάδες, τότε αντί για κουκκίδες (τις έβλεπα στον άλλο δέκτη που έχω για τα ελεύθερα και το TiVuSat), βλέπεις "αναζήτηση σήματος". Είναι και αυτό πατέντα του δέκτη... :) - τσέκαρε το και όλα ΟΚ.
Κατατοπιστικοτατος!!! Χιλια ευχαριστω!

Απάντηση: Re: Προβλημα με το σημα τις πρωινες ωρες.

Ο δέκτης έχει πρόβλημα με τις απότομες πτώσεις στάθμης. Δηλαδή αν φυσήξει λίγο, βρέξει καρεκλοπόδαρα ή αν κουνηθεί έντονα το καλώδιο του LNB (στην περίπτωση μας δηλαδή) και η στάθμη ανεβοκατεβαίνει συνεχώς 10-15 μονάδες, τότε αντί για κουκκίδες (τις έβλεπα στον άλλο δέκτη που έχω για τα ελεύθερα και το TiVuSat), βλέπεις "αναζήτηση σήματος".
Δεν έχω πολύ καιρό το δέκτη αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με το σημα τις πρωινες ωρες.

Δεν έχω πολύ καιρό το δέκτη αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Σεραφείμ, σε εμένα έτσι έκανε πάντως και τσέκαρε το. Ξεβίδωσε το καλώδιο από το 831 έτσι ώστε να έχεις ακόμα λήψη, αλλά το καλώδιο να εξέχει. Βάλ' το σε ένα κανάλι HD ή στο MEGA και κούνα το. Θα δεις ότι στα τρία δευτερόλεπτα θα βγει το "Αναζήτηση σήματος"! Αν δεν είχα τον δέκτη για το Tivusat δεν θα ήξερα. Στη nova μου έβγαζε το μήνυμα "Αναζήτηση σήματος" και επέστρεφε με απουσία ήχου, ενώ στον Humax έβγαιναν pixel με αυτόν τον περίεργο ήχο "κλακέτας". Με το που βίδωσα καλύτερα το καλώδιο ούτε η nova, ούτε ο Humax είχαν πρόβλημα.

@rockarolla72
Μπράβο!!! Ευχάριστο! Καλές λήψεις λοιπόν... και τα πρωινά !!! :7SFGSFG: