Πρόβλημα με το σήμα

eliasf

New member
10 August 2011
5
Όπως λέει και ο τίτλος έχω πρόβλημα με το σήμα ..
Έπεσε στα χεριά μου πριν μερικές μέρες ένας δεκτής και μια και υπήρχε η εγκατάσταση είπα να τον συνδέσω η κεραία ήθελε λίγο διόρθωση αλλά στο τέλος βρήκα σχετικά καλό σήμα 85 % σήμερα στα καλά καθούμενα χάνω το σήμα από τον hotbird 13 (βασικά είναι ο μονός που με ενδιαφέρει)
σκέφτηκα οτι κουνήθηκε η κεραία και έχασα το σήμα δεκατριάρια κλειδιά και επάνω στην ταράτσα κούνησα λίγο το πιάτο χωρίς να πειράξω κάτι άλλο και το σήμα επανήλθε εύκολα καθαρίσαμε σκέφτηκα και κατέβηκα.
Λίγα λεπτά αργότερα ψάχνοντας τα κανάλια έχασε το σήμα ξανά ......
ξανά επάνω και αυτή την φορά παρατήρησα ότι το LNB ειναι κάθετο και έχει καεί από τα χρονιά και τον ήλιο το καπάκι στο μπροστινό μέρος το στρίβω λίγο (ανάποδα απο την φορά του ρολογιού) και έχω ξανά σήμα το βιδώνω και κατεβαίνω μετά απο 5-6 λεπτά πάει το σήμα τρίτη φορά επάνω
γυρνάω το LNB αντίθετα εντελώς και έχω σήμα ξανά το βίδωσα κατέβηκα και περίμενα, μετά από λίγο το ίδιο..
Το παράξενο είναι οτι μαζί με το hotbird κάθε φορά έπιανα και κάποιον άλλο δορυφόρο αλλά αυτός δεν έχανε το σήμα του
Έχει ιδέα κάποιος τ μπορεί να φταίει ???

Για το πιάτο και το LNB δεν ξέρω μάρκα αλλά το πιάτο μου είναι 110-120εκ

Oπως κοιτας το πιατο απο πισω θα πρεπει το LNB να εχει μια κλιση προς τα αριστερα (με τη φορα του ρολογιου θα πας δηλαδη), γυρω στις 15μοιρες.
Επισης καθως βιδωνεις/σφιγγεις το πιατο πρεπει να πηγαινεις λιγο λιγο και σταυρωτα τις βιδες γιατι αλλιως υπαρχει πιθανοτητα να μετακινηθει απτη στοχευση του, τοσο ωστε να μην πιανεις καλα η ακομα και να χασεις το δορυφορο.

Το οτι πιανεις κι αλλο δορυφορο μαζι με τον hotbrid παει να πει οτι δεν κανεις καλη στοχευση πανω στον hotbird, αρα ειναι λογικο να χανεις σε καποιες φασεις το σημα του, καθως δεχεσαι παρεμβολες απτον αλλο δορυφορο. Πρεπει να προσπαθησεις ξανα :P

τελικά πήγα στην εύκολη λύση
άλλαξα το LNB και το σήμα είναι σταθερό και καλύτερο έφτασε το 93%
φυσικά εξακολουθώ να πιάνω και άλλο δορυφόρο αν και δεν μ ενδιέφερε και δεν νομίζω οτι είναι λογικό να χάνω στο σήμα από αυτό όπως δεν ήταν λογικό να συντονίζω καλά με το LNB ανάποδα ;)
Τέλος καλό όλα καλά

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με το σήμα

φυσικά εξακολουθώ να πιάνω και άλλο δορυφόρο
Μια τροχιακή θέση μπορείς να λάβεις στην περίπτωσή σου με ένα lnb, όχι περισσότερες.

Last edited:
πιάνω και τον Eurobird 9A 9E με ποιότητα 75% και μια και είμαι και άσχετος σχετικά και δεν με ενδιαφέρει αυτός λέτε να ρυθμίσω το πιάτο ξανά θα έχω κάποιο ιδιαίτερο κέρδος στο σήμα του hotbrid ?

Ακόμη και αν έχεις στοχεύσει στη μέση μεταξύ 9 και 13 (11) μου φαίνεται εντελώς κουφό πως καταφέρνεις να έχεις τόσο καλό σήμα και στους δύο με ένα LNB. Τι κανάλια πιάνεις από τις 9?

για το σήμα γράφω ότι δείχνει ο δέκτης
κανάλια δεν έχω κατεβάσει οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω

οι δορυφοροι μερικες φορες εχουν κοινες συχνοτητες , οποτε αν εχεις κεντραρει στον α δορυφορο μπορει να βλεπεις σημα στον β δορυφορο , καναλια ομως δεν κατεβαζεις και αν το κανεις ειναι πολυ πιθανο να κατεβασεις τα καναλια του δορυφορου που εχεις κεντραρει .

για το σήμα γράφω ότι δείχνει ο δέκτης
κανάλια δεν έχω κατεβάσει οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω
H συχνοτητα που εχει ο δεκτης σου για να αναγωνιρζει τον hotbird ειναι η ιδια με αυτην του 9Ε. Αρα οταν βαζεις στο δεκτη να δει για 9Ε, βρισκει σημα στη συχνοτητα αλλα αυτο ειναι του hotbird. Αν κανεις scan τη συγκεκριμενη συχνοτητα θα δεις οτι θα σου φερει καναλια του hotbird

Δεν με ενδιαφέρουν τα κανάλια απο τον 9Ε απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει λόγος να ρυθμίσω ξανά το πιάτο μου ώστε να βρίσκω μόνο τον hotbird

όταν πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε γιατί να το ξαναπειράξουμε??? είναι γνωστό και ως Αρχή Ελαχίστου Έργου :P