Προβλημα με τον θερμοστατη του αιρ κοντισιον!!!!

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας. Αυτές τι μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το αιρ κοντισιον του σπιτιού. Είναι σαρπ ινβεκτερ το είχα πάρει πριν πολλά χρόνια για το υπνοδωμάτιο. Πραγματικά αξιόλογο και αθόρυβο όμως εδώ και 2-3 μέρες παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα σοβαρό . Φαίνετε κολλάει ο θερμοστάτης του και συνέχεια δουλεύει……:rifle:
Μάλιστα το είχα βάλει (όχι να με κτυπάει ο αέρας) στο 26 όλο το βράδυ, σε κάποια στιγμή πολύ αργά πάγωσα και όταν ξύπνησα έβαλα ένα άλλο θερμόμετρο στο χώρο και είδα ότι έχει 19!!!! Ενώ το είχα βάλει στο 26!!! Τι να κανω; Υπάρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξω μόνος μου; Κάποιος εμπειρικός τρόπος;;;; Η να φωνάξω τεχνικό;;;;;
:bigcry: :bigcry:

Ισως και να μην μπορείς, εάν δεν αλλάζει από το τηλεχειριστήριο η θερμοκαρασία, ή αλλάζει και "πηγαίνει", εκεί που θέλει, κάτι φταίει μάλλον από την πλακέτα της εσωτ.μονάδας.

Δεν φταίει καμιά πλακέτα.Ο θερμοστάτης ειναι 1 καλώδιο το οποίο είναι πάνω στο στοιχείο ωστε να βλέπει τη Θερμοκρασία τραβάει.Αν δεν έχει φύγει απο την θέση του ή δεν έχει ξεκωλήσει απο εκεί που συνδέεται τοτε θελει αλλαγή.

Αυτό που έκανα τώρα είναι, άλλαξα τις μπαταρίες του χειριστηρίου και έβγαλα για μισό λεπτό το καλώδιο τροφοδοσίας και το άφησα να δουλεύει και θα πάω σε καμία ώρα να δω τι γίνετε…..ίσως σκαλίσω εκεί «μάτι» που δέχεται το σήμα του χειριστηρίου μήπως έφυγε κανένα καλώδιο και να το αφήσω κανένα 5 ωρο χωρίς ρεύμα μήπως συνέλθει!!!!!!
Βλέπεις τώρα δεν έιναι καιρός για τεχνικούς και έξοδα……

Τελικά με προσοχή άνοιξα το αιρ κοντισριον αλλά δυστυχώς δεν είδα κανένα καλώδιο να έχει φύγει ή από την πλακέτα ή από τον αισθητήρα και το ξανά έκλεισα. Το άνοιξα πάλι και ….ΞΑΝΑ το ίδιο πρόβλημα….κατέβασε θερμοκρασία κάπου στα 20!!!!! Έτσι τελικά θα φωνάξω τεχνικό.!!!
Μια ερώτηση όμως θελω να σας κανω για μην μου πιάσουν τον κ@@@@@, πόσο περίπου να υπολογίζω την ζημιά;;;;; πόσο κάνουν οι αισθητήρες κλπ…… ακριβά;;;; δεν έχω ιδέα και φοβάμαι μήπως μου πουν πολλά!!!!
Ξέρετε τίποτα;;;;;

Ανάλογα πόσο χρεώνει την επίσκεψη ο κάθε τεχνικός.Σαν εξαρτήματα από ότι κατάλαβα δεν είναι ακριβά.