Πρόβλημα με Yamaha RX-V640

dk1210

New member
Έχω έναν ενισχυττή Yamaha RX-V640 και συνέδεσα ένα set ηχείων + subwoofer: Pioneer S-HS100 910 W 5.1.
Tα συνέδεσα σωστά, και δυστυχώς σε κάθε κουμπί που πατάω ( αλλαγη source, αλλαγή ραδιοφωνικού στσθμού κτλ κτλ ) ακούγεται thumb (κτύπος ντουπ ) απο το subwoofer... από τα άλλα ηχεία δεν ακούγεται κάτι τέτοιο...Η σύνδεση είναι απο τον ενισχυτή μονό rca και στο subwoofer πάλι με μονό rca... Άλλαξα και έβαλα ένα παρόμοιο subwoofer, και πάλι το κάνει.
Καμμιά ιδέα κανείς;

Καλημέρα καλώς ήρθες, μεταφέρθηκε το θέμα σου στη σωστή κατηγορία. Θα μπορούσες να βάλεις κάποια φωτό με τη σύνδεση; Μου κάνει για κακή σύνδεση από άποψης πατήματος του ακροδέκτη στο υπογούφερ ή στον ενισχυτή, μπορείς να τα τσεκάρεις ότι όντως είναι οκ; Η ένταση στο υπογούφερ πόσο είναι;

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, και την μεταφορά του θέματος μου στο κατάλληλο thread!
Θα κάνω post photo το βραδάκι.
Πάντως νομίζω οτι δεν μπορούσα να κάνω κάτι λάθος... Μία θύρα έχει ο ενισχυτής για subwoofer ( μονό rca όπως έγραψα ) και έχω δοκιμάσει και 2 διαφορετικά καλώδια...όπου και να βάλω την ένταση θα κάνει τον χτύπο...και δυνατά και σιγά. Όταν το σβύνω απο τον διακόπτη του, και ακούγονται τα υπόλοιπα 5 ηχεία τότε μόνο δεν ακούγεται ο θόρυβος....

Πολύ φοβάμαι για πρόβλημα στο υπογούφερ, που ήταν πριν συνδεδεμένο; Το είχες ακούσει να παίζει; Μάλλον θα πρέπει να το δει ηλεκτρονικός αλλά θα περιμένουμε τις φωτό μήπως κάτι δούμε.

Πολύ φοβάμαι για πρόβλημα στο υπογούφερ, που ήταν πριν συνδεδεμένο; Το είχες ακούσει να παίζει; Μάλλον θα πρέπει να το δει ηλεκτρονικός αλλά θα περιμένουμε τις φωτό μήπως κάτι δούμε.

Το θέμα είναι ότι έχω βάλει και άλλο subwoofer και πάλι το έκανε! :-) Όταν δεν αλλάζεις κάτι, ακούγεται μια χαρά (πχ: τραγούδια, ταινίες...) αλλά μόλις πατήσεις κανένα pause παράδειγμα, πάλι κάνει τον θόρυβο...

Αμα έβαλες άλλο και το έκανε τότε η έξοδος του pre out στον ενισχυτή είναι. Γιατί δεν ρίχνεις ένα τηλέφωνο στο Νάκα να σε κατευθύνουν στο σέρβις αλλά ταυτόχρονα να ψαχτείς και με έναν ηλεκτρονικό ώστε να συγκρίνεις τιμές.

Αμα έβαλες άλλο και το έκανε τότε η έξοδος του pre out στον ενισχυτή είναι. Γιατί δεν ρίχνεις ένα τηλέφωνο στο Νάκα να σε κατευθύνουν στο σέρβις αλλά ταυτόχρονα να ψαχτείς και με έναν ηλεκτρονικό ώστε να συγκρίνεις τιμές.

Προσπαθούσα να βρω μήπως μπορούσα να κάνω κάτι μόνος μου, αλλά εαν τελικά δεν γίνεται τίποτα, θα πάω σε κάποιον ηλεκτρονικό. Μένω Κύπρο (στην Λεμεσό συγκεκριμένα) τα τελυταία χρόνια, και δεν πολυγνωρίζω κάποιον ηλεκτρονικό για να τον συμβουλευθώ...

Αν ήσουν Αθήνα είχα άνθρωπο να σου συστήσω, Κύπρο δυστυχώς όχι, θα πρέπει να ψαχτείς.

Λοιπόν ορίστε οι photos...

Camera%20Uploads

το πορτοκαλί βύσμα είναι.

Camera%20Uploads

έχω κυκλώσει την θύρα...

Camera%20Uploads

και το subwoofer...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.dropbox.com/home/Camera Uploads?preview=2016-02-24+21.00.46.jpg

https://www.dropbox.com/home/Camera Uploads?preview=2016-02-24+21.01.18.jpg

https://www.dropbox.com/home/Camera Uploads?preview=2016-02-24+21.02.05.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν έχω άλλο url για τις photos...πως αλλιώς τις ανεβάζω...

Krompotis σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

NZu0hOS.jpg

Tο γκρι βύσμα με την πορτοκλαί λεπτομέρεια είναι το μονό rca.

v2JhiWF.jpg

Η θύρα στον κόκκινο κύκλο είναι η θύρα που τοποθετώ το μονο rca για το subwoofer.

SMZCtmm.jpg

...και το πίσω μέρος του subwoofer...

και θα δουλεύει σαν subwoofer κανονικά σε εκείνο το port?

Οχι αλλά αν συνεχίζει να κάνει ντουπ πιθανώς να φταίει το καλώδιο, αν δεν σου κάνει φταίει η έξοδος pre-out του subwoofer. Αλήθεια με άλλο καλώδιο δοκίμασες;

Οχι αλλά αν συνεχίζει να κάνει ντουπ πιθανώς να φταίει το καλώδιο, αν δεν σου κάνει φταίει η έξοδος pre-out του subwoofer. Αλήθεια με άλλο καλώδιο δοκίμασες;

το εικονιζόμενο καλώδιο είναι το δεύτερο που έχω βάλει... :-(
σε περίπτωση που φταίει η pre-out έξοδος, είναι κάτι που διορθώνεται; Και εαν ναι, έυκολα/φθηνά;

το εικονιζόμενο καλώδιο είναι το δεύτερο που έχω βάλει... :-(
σε περίπτωση που φταίει η pre-out έξοδος, είναι κάτι που διορθώνεται; Και εαν ναι, έυκολα/φθηνά;

Δοκίμασε πρώτα αυτό που σου είπα, και να παρακαλάς να μην παρουσιάσει το πρόβλημα