Πρόβλημα με Yamaha rxv 1500

ALEXFZ

New member
22 October 2008
11
Αφού καλημερίσω την παρέα σας θα προσπαθήσω επιγραμματικά να σας περιγράψω το θέμα.Εδώ και κανα τρίμηνο ο συγκεκριμένος ενισχυτής παρουσίασε το εξης: κάθε φορά που προσπαθούσα να έχω πολυκάναλο ήχο σε αναπαραγωγή DVD ο ενισχυτής άλλαζε τα ηχητικά mode κατά βούληση (από STD SURROUND σε STEREO από STEREO 2ch σε STEREO 7 ch μέχρι που στο τέλοσ καταλήγει σε λειτουργία PURE DIRECT κατά συνέπεια χάνεται το ψηφιακό σήμα. Δεν μου αρέσει που ανοίγω επικοινωνία μαζί σας για ένα πρόβλημα δεδομένου ότι από ψάχνομαι για στερεοφωνικό καλό ηχο αλλά πριν ο συγκεκριμένος φύγει από τον 4ο όροφο θα ήθελα την άποψή σας

Φίλε μου καλημέρα κατ αρχήν και καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Ειχα τον RXV2500 και αυτό που περιγράφεις δεν το αντιμετώπισα ποτέ.
Δηλ μεταπηδάει μόνος του ανάμεσα στα DSP,και καταλήγει στο PURE DIRECT?
Οταν επιλέξεις π.χ ενα DSP movie theater SPECTACLE η SCI-FI σε ταινία DVD,αμέσως σε πάει σε άλλο DSP;

θες να πεις οτι οταν του βαζεις ενα συγκεκριμενο mode οπως ας πουμε το THX αυτος το αλλαζει κατα βουληση ??

υγ

εχουμε τον ιδιο.

Ακριβώς όπωσ το είπες.Έχω κάνει διάφορεσ δοκιμές μια και στην αρχή νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το σήμα από το player. Έχω αποσυνδέσει τα πάντα και επανασυνδέσει και επανασετάρει και τίποτα. Πιστεύω ότι το κάνει επίτηδες για να μου σπάσει τα νεύρα μιας και από την αρχή δεν τον πολυσυμπάθησα ειδικά στην ακρόαση μουσικής.

Φυσικά τον πήρα και φυσικά δεν ήξερε κανείς ουτε καν ο τεχνικός στη Λαυρίου με τον οποίο μίλησα. Το αστείο είναι ότι μίλησα με όλουσ τουσ τεχνικούσ στα εξουσιοδοτημένα και οι απόψεισ κυμάνθηκαν σε όλο το φάσμα της ασχετοσύνης. Κορυφαίο από τεχνικο: "Δεν είναι τίποτε. Φέρτο να του κάνουμε αναβάθμιση". Όπως καταλαβένετε έμεινα μ!@#$#ς!!!

μαλλον εχεις πεσει στην περιπτωση,δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο,εχω και γω τον ιδιο και μου κανει εντυπωση οι απαντησεις που σου εδωσαν απ'τα σερβις,ετσι οπως σου λενε μου δημιουργουν την αισθηση οτι ειναι τσαμπα κοπος να τον πας να τον κοιταξουν,αλλα δεν βλεπω τι αλλο μπορεις να κανεις.
Υ.Γ τον εβγαλες τελειως απ'το ρευμα να τον αφησεις ετσι λιγο και μετα να τον ξανα αναψεις?

Μήπως -λέω- φταίει το DVD player και όχι ο ενισχυτής; Αν μπορείς δοκίμασε με κάποιο άλλο δανεικό.

Τι να πω τώρα. Αυτό με το ρεύμα το δοκίμασα αφήνοντας τον εκτός για δυο τρεις μέρες. Να πω την αλήθεια τοο player δεν δοκίμασα να το αλλάξω δεδομένου ότι έχει παρουσιάσει το ίδιο φαινόμενο παιζοντας ραδιόφωνο. Κάποιος μου ανέφερε κάτι για την πλακέτα των εφέ και αν είναι κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για πολλά . Βλέπω τον NAD να έρχεται τρέχοντας.