Πρόβλημα <<Reboot>> σε ΗΤPC

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,503
Βέλγιο
Έχω το παρακάτω htpc για 2 χρόνια.

Ιntel Core 2 Duo 8400=> 3Ghz
Case: Silverstone Grandia
Ψύξη CPU: Stock
Σκληρούς Δίσκους: 3x 1TB Samsung
Kάρτα γραφικών: Sapphire Vapor-X 4850
Ram: 2x2 GB, G.skill
Τροφοδοτικό: 625W Corsair
Windows XP
Σύνδεση με τηλεόραση.

To htpc είναι μέσα σε έπιπλο home-cinema και αερίζεται από πίσω και από μπροστά.
Το πρόβλημά μου ξεκίνησε εδώ και 3 μέρες, σε πρώτη φάση, καθώς έβλεπα μία ταινία divx, ξαφνικά βλέπω την τηλεόραση να χάνει σήμα και να δείχνει πάνω αριστερά το κλασσικό av1 της τηλεόρασης. Ο υπολογιστής έκλεισε μόνος του χωρίς να κάνει reboot. Tον άνοιξα ξανά και μπήκε στα ΧΡ χωρίς πρόβλημα. Άνοιξα το everest για να δω τις θερμοκρασίες των υποσυστημάτων μου και όλες οι τιμές είναι σε φυσιολογικά επίπεδα,
CPU- 38c
CPU Core 1: 45c
Cpu Core 2: 46c
Σκληροί δίσκοι: 31c
Motherboard: 32c

Ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών δουλεύει μέσω του rivatuner στο 50% και έχει θερμοκρασίες max 45c.
Kαθώς άνοιγα σελίδες στο internet έκλεισε ξανά, αυτή τη φορά όμως ενώ μαύρισε η οθόνη, ακούστηκε ένας ήχος <<βουμ>> κάποιου ανεμιστήρα στο εσωτερικό του κουτιού, ο οποίος ανεμιστήρας δεν σταματούσε καθόλου.Ξανά δεν έκανε reboot, απλώς δούλευε πολύ δυνατά, όπως δουλεύει ο ανεμιστήρας ενός αυτοκινήτου μόλις το σβήσουμε μετά από πολύ ώρα ταλαιπωρίας του. Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα όπου πλέον όποτε πάω να ανοίξω μια οποιαδήποτε ταινία, divx,mkv κλπ αμέσως κλείνει, ακούγεται ο ανεμιστήρας και μετά κάνει τελικά επανεκίνηση μόνος του, μπαίνοντας στα windows κανονικά. Το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι η θερμοκρασίες, μιας και δεν είναι λογικό με max 50c να έχει ένα pc πρόβλημα.
Τί να φταίει? Το τροφοδοτικό, οι ram? Ο ήχος του ανεμιστήρα που δουλεύει στο full μόλις κλείνει? Άνοιξα το κουτί και δεν έχει σκόνες πάνω στο stock ανεμιστηράκι της cpu αλλά ούτε και στο fan της κάρτας γραφικών.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Μάλλον τροφοδοτικο αφου οι θερμοκρασίες είναι οκ....
Οντως δες αν δουλευει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου,αν οχι, βρηκες το προβλημα αμεσως....
Μια απο τις καλυτερες αγορες μου,ηταν ενα φτηνο tester τροφοδοτικων.

Βγάζοντας το από το έπιπλο η θερμοκρασίες έπεσαν κατά 8 βαθμούς και ανοίγοντας το κουτί κατά 12 περιπου, κάτι φυσιολογικό νομίζω.
Τώρα όταν κάνει reboot βγάζει το μήνυμα, windows have recovered from a serious error.

C:/Docume~1/bill/Locals~1/Temp//WER39C6.dir00/min012310-04.dmp
C:/Docume~1/bill/Locals~1/Temp//WER39C6.dir00/sysdata.xml

Τί να είναι αυτά? Πλέον εν το μεταξύ κάνει απλώς reboot, ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται πια και έτσι δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ήταν αυτός που δούλευε την ώρα που έκλεινε τις πρώτες φορές...
Δοκίμασα να ακούσω ένα τραγούδι και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, όταν πάτησα να παίξει ένα βίντεάκι αμέσως τα ίδια...

Last edited:
Οντως δες αν δουλευει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου,αν οχι, βρηκες το προβλημα αμεσως....
Μια απο τις καλυτερες αγορες μου,ηταν ενα φτηνο tester τροφοδοτικων.

Tί εστί το μηχανάκι αυτό?

Τελικά δεν πρέπει να είναι το τροφοδοτικό, ο ανεμιστήρας του γυρίζει κανονικά και δεν σταματάει καθόλου, ούτε όταν κάνει reboot.

Βγάζοντας το από το έπιπλο η θερμοκρασίες έπεσαν κατά 8 βαθμούς και ανοίγοντας το κουτί κατά 12 περιπου, κάτι φυσιολογικό νομίζω.
Τώρα όταν κάνει reboot βγάζει το μήνυμα, windows have recovered from a serious error.

C:/Docume~1/bill/Locals~1/Temp//WER39C6.dir00/min012310-04.dmp
C:/Docume~1/bill/Locals~1/Temp//WER39C6.dir00/sysdata.xml

Τί να είναι αυτά? Πλέον εν το μεταξύ κάνει απλώς reboot, ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται πια και έτσι δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ήταν αυτός που δούλευε την ώρα που έκλεινε τις πρώτες φορές...
Δοκίμασα να ακούσω ένα τραγούδι και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, όταν πάτησα να παίξει ένα βίντεάκι αμέσως τα ίδια...

Αυτα είναι αρχεία που αφήνουν τα windows και περιγράφουν τι προκάλεσε την καταστροφή του reboot....

Δοκίμασε με άλλη κάρτα γραφικών τότε....

Δεν ξέρω τί να πω, δοκίμασα να παίξω τα αρχεία με άλλο πρόγραμμα εκτος του media player home cinema και δεν κάνει reboot...Έβαλα το vlc και παίζουν κανονικά χωρίς πρόβληματα. Έβαλα και το Powerdvd να παίξει μια ταινία iso
και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Με gom player και τον media player των windows τρώει reboot. Μήπως είναι θέμα του ΜP-HC?

Δεν ξέρω τί να πω, δοκίμασα να παίξω τα αρχεία με άλλο πρόγραμμα εκτος του media player home cinema και δεν κάνει reboot...Έβαλα το vlc και παίζουν κανονικά χωρίς πρόβληματα. Έβαλα και το Powerdvd να παίξει μια ταινία iso
και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Με gom player και τον media player των windows τρώει reboot. Μήπως είναι θέμα του ΜP-HC?

Ένα ένα τα λές Βασίλη...

Τότε φαίνεται σαν software πρόβλημα και όχι hardware...

Πες μας το setup του MPC σου...

Κανε μια επαναφορα συστηματος καμμια εβδομαδα πριν να δουμε τι θα γινει. Βγαλε-ξαναβαλε οδηγους καρτας γραφικων. Επελεξε αλλους decoders video στο mpc hc.

Καθώς όχι τόσο σχετικός, πώς κάνω restore συστήματος?

Ένα ένα τα λές Βασίλη...

Τότε φαίνεται σαν software πρόβλημα και όχι hardware...

Πες μας το setup του MPC σου...

Το setup είναι σύμφωνα με τον οδηγό του forum μας, το οποίο setup λειτουργούσε άψογα για τόσο καιρό..
Μη νομίζεις, έχω αρχίσει να τα ψάχνω ένα-ένα μιας και αν μέχρι σήμερα δεν βρω λύση θα του κάνω ένα format και θα περάσω τα 7 ultimate μήπως και βρω την υγειά μου...