Προβλημα REGA P25

georgesco

New member
2 April 2008
90
Φιλοι συμφορουμιτες ειδημονες πανω στα πικαπ φιλος μου εχει ενα προβλημα με το συγκεκριμενο πικαπ
Αφου αγορασα το project xpression με μια blue point no2 και phono cambridge 640p το πηγα και το δοκιμασαμε στο συστημα του το οποιο αποτελειτο:
Roksan candy ενισχυτη
B&W 685 ηχεια
Το πικαπ επαιξε πολυ καλα και αποφασισε να βγαλει απο το ραφι το P25 και αφου πηγε και του εβαλε την ιδια κεφαλη και αγορασε και το ιδιο phono το αποτελεσμα δεν ηταν καθολου καλο δεν υπηρχε διαυγια δεν υπηρχαν ακρα γενικα ηταν σα να επαιζε cdp
Τι μπορει να φταιει και δε παιζει καθολου καλα αφου το project επαιξε τοσο ωραια?

Το ρύθμισε σωστά;

Ταιριάζει η ενδοτικότητα της κεφαλής με την ενεργό μάζα του βραχίονα;
(αν και οι sumiko γενικά παίζουν με τους Rega)

Πηγε και του την εβαλαν στον Ορφεα και του το ρυθμισαν εκει
Δε μπορω να καταλαβω τι φταιει το ειχε στο ραφι 4 χρονια το πικαπ οταν το πηρε δε ειχε παιξει καθολου
λετε να εναι προβλημα στρωσιματος

Last edited:
Ας περιμένει να στρώσει η κεφαλή και βλέπουμε.

Πάντως το Rega και το Project είναι από άλλα υλικά και δεν ξέρω κατά πόσο θα ταιριάζουν με τα ίδια συνοδά. Κανονικά, και μόνο λόγω βραχίονα το Rega θα έπρεπε να κελαηδά...

Δε πιστευω οτι ειναι θεμα κεφαλης γιατι στο δικο μου με την ιδια κεφαλη επαιζε παρα πολυ καλα στο ιδιο συστημα λεω μηπως θελει στρωσιμο το πικαπ
υπαρχει περιπτωση με το στρωσιμο να παιζει με περισσοτερο ογκο με διαυγια και να εχει ακρα
Μιλαμε για ενα πικαπ για την εποχη του ακριβο μηπως θελει πιο ακριβο συστημα για να παιξει?

H απόσταση της βελόνας από το πλατώ μαζί με το mat , χωρίς δίσκο , πρέπει να είναι 7,5 mm αν θυμάμαι καλά από το δικό μου.Αυτή τουλάχιστον ήταν η απόσταση που είχε η rega κεφαλή.
Μπορεί να χρειαστείς δαχτυλίδι στον βραχίονα, ανάλογα με το σώμα της κεφαλής.
Επίσης, ρύθμισε την γωνία ανάγνωσης με τον προτράκτορα της rega!!!
Ασ είναι ενός σημείου κτλ κτλ.

Εχοντας βαλει Sumiko σε Rega RB300 (πανω σε Michell ομως), θελει "σηκωμα" του VTA περιπου 4-5mm. Εγω πηρα δυο δακτυλιδια των 2mm και τα προσεθεσα κατω απο τον βραχιονα.

Θα πρότεινα να εξεταστούν ιμάντας, ύψος, πηγάδι.
Το ύψος είναι σχετικά εύκολο, το ίδιο και ο ιμάντας, το πηγάδι θα δείξει μετά την αλλαγή του ιμάντα (αν χρειάζεται).
Οι Sumico «λατρεύουν» μία ελάχιστη κλήση στην ανάγνωσή τους, κάτι σαν… πάτημα φρένου : -)

ευχαριστω παδια για τις απαντησεις που μου δωσατε θα τις μεταβιβασω στο φιλαρακι

αλλα ρε παιδια το πηγε στον ορφεα για να του περασει τη κεφαλη και κατι καλωδια να του αλλαξει(εκει που ενωνετε ο βραχιονας με τη κεφαλη) και να του το ρυθμισει
Τελικα τι λετε δε του το ρυθμισε σωστα και θα πρεπει να του βαλει χερι αυτος
και αν δε ξερει τι πρεπει να κανει να το παει σε αλλον αμα και ο αλλος δε του το ρυθμισει σωστα?
Δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει υπαρχει τελικα καποιος που να ξερει να ρυθμιζει σωστα πικαπ REGA και ποιος ειναι αυτος!

Στον Ορφέα δεν έχουν τα απαραίτητα spacers για να ρυθμίσουν το VTA του Rega... Οπότε πρακτικά για αυτούς είναι κάτι που δεν παίρνει ρύθμιση.

Αυτά νομίζω τα έχει η Aquarius και η αντιπροσωπεία της Rega μόνο.

Eίχα πάει το δικό μου P25 στον ορφέα για να του βάλει μία clearaudio.Mου είπαν ότι δεν χρειάζεται spacers, μέτρησαν τη γωνία ανάγνωσης με δίσκο αναφοράς 2 σημείων, χωρίς να εξετάσουν καθόλου τον προτράκτορα της rega που τους είχα πάει και το αποτέλεσμα φυσικά ήταν χάλια.
Οι άνθρωποι ξέρουν, αλλά μόνο για τα πικαπ που αντιπροσωπεύουν.Όσοι έχουν rega, καλύτερα στο studio genessis.......

Αν μπορείτε και έχετε τη διάθεση, σημειώστε κάτι απλό και θεμελιώδες: όλα τα πικάπ με ακτινικό βραχίονα, ΟΛΑ, ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο. ΟΛΑ. Επίσης, όλα τα πικάπ με βραχίονα παράλληλης μετατόπισης, ΟΛΑ, ρυθμίζονται επίσης με τον ίδιο τρόπο, όπως και τα ακτινικά, με τη διαφορά ότι δεν υφίσταται γωνία εκτροπής. Παλιότερα, πριν πεντέξι χρόνια, είχα δημοσιεύσει ένα σχετικό άρθρο στον Ήχο, σε δυό συνέχειες. Αν μπορείτε, βρείτε το και διαβάστε το.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αν όντως το αποτέλεσμα δεν έχει σωστά άκρα, (υποθέτω ότι κάνατε τη σύγκριση με τον ίδιο δίσκο, αλλιώς η πιθανότητα εσφαλμένης εκτίμησης είναι μεγάλη), ο πρώτος ένοχος που θα έψαχνα είναι η κλίση της ακίδας, που βέβαια, για δεδομένο βάρος ανάγνωσης, ρυθμίζεται από το ύψος του βραχίονα. Σαν γενικός μπούσουλας, που συνήθως είναι σωστός, η ακίδα διαβάζει με τη σωστή κλίση όταν η κάτω επιφάνεια του σώματος της κεφαλής είναι παράλληλη με την επιφάνεια του δίσκου, δηλαδή είναι οριζοντιωμένη, και το βάρος ανάγνωσης είναι κάπου στη μέση του περιθωρίου που προδιαγράφει ο κατασκευαστής της κεφαλής.

Και ακόμα που θέλω να επισημάνω είναι ότι αυτά τα λεγόμενα spacers αφορούν τη ρύθμιση του ύψους του σημείου περιστροφής του βραχίονα, δηλαδή της κατακόρυφης απόστασης του σημείου αγκύρωσης από το επίπεδο του δίσκου, και επομένως δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη γωνία ανάγνωσης (τη γωνία εκτροπής). Αυτά τα δύο μεγέθη είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, και ρυθμίζονται χωριστά.