Προβλημα ρυθμισεων με Lx60d

venizelos

New member
7 January 2008
13
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το lx60d και τον 917 της pioneer. Δεν μπορώ να περάσω ήχο απο το hdmi και αναγκαστικά έχω τα component. Πάνω στον ενισχυτή έχω συνδεδεμένο ένα ps3 που παίζει κανονίκα και βγάζω ήχο με οπτική. Η Τηλεόραση έιναι μια philips 9551 αν παίζει κάποιο ρόλο. Μήπως έχετε καμιά ιδέα για τις ρυθμίσεις να πάρω ήχο απο το hdmi ή να σταματήσω να ασχολούμαι και να βάλω ένα ομοαξονικό; Ευχαριστώ προκαταβολίκα

Μπορείς να εξηγήσεις από που θέλεις να μεταφέρεις ήχο και που;
Η component δε ματαφέρει ήχο. Μάλλον εννοείς composite (RCA).

Ναι συγνώμη composite εννοώ. Θέλω να μεταφέρω ψηφιακό σήμα ήχου απο το Lx 60d μέσω του hdmi στον ενισχυτή 917. Επειδή με το ps3 έκανα κάποιες αλλαγές (το είχα και αυτό με το composite) και είδα ότι και στον ενισχυτή έβαλε digital πλέον την ένδειξη του εισερχόμενου σήματος πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα στις ρυθμίσεις του dvd και όχι του ενισχυτή. Προς το παρόν περνάει μόνο εικόνα και παίζει ήχο η τηλεόραση και απο το composite και στον ενισχυτή μου βγάζει analog. Αν βγάλω το rca δεν παίζει ήχο

Last edited:
Από το μενού του DVD στις ρυθμίσεις για έξοδο ήχου μέσω HDMI έλεγξε αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή on.

Οι ρυθμίσεις που έχω είναι

Είσοδος ήχου
Επιλογή Nicam
Σταθμη Αναλογ Δέκτη Κανονική
Ήχος Εξωτ Πηγών Στερεοφωνικός
Δίγλωση Εγγραφή Α/Α
Είσοδος Dv Στέρεο 2

Έξοδος Ήχου
Έξοδος Dolby Digital
Έξοδος Dts On
Έξοδος 96khz Pcm
Εξοδος MPEG
Δυν Περιοχή Ήχου On

Έξοδος HDMI
Ανάλυση Οθόνης 1080ι
Έξοδος Βίντεο 4:3 Πλήρης
Χρώμα YcbCr 4:2:2
Έξοδος Ήχου Αυτομ
Έλεγχος HDMI on

Η έξοδος MPEG πρέπει να είναι MPEG. Προσπάθησε να αλλάξεις το Έξοδος 96kHz PCM μεταξύ 48 κα 96 kHz.

Μια απορία. Εικόνα στη τηλεόραση πώς στέλνεις;

Απο το hdmi. Αυτο είναι το κουλό ότι πάει η εικόνα αλλά όχι ο ήχος και μάλιστα στο πάνελ του lx60d ανάβει και το αντίστοιχο λαμπάκι του hdmi

Κάτι δεν μπορώ να καταλάβώ με τη συνδεσμολογία. Ένα HDMI συνδέει το DVD με τον ενισχυτή. Χρησιμοποιείς και δέυτερο HDMI;

Λοιπόν Έχουμε και λέμε.
pioneer lx60d προς ενισχυτή 917 μέσω hdmi για εικόνα και μέσω rca για ήχο (Ok) (χωρίς rca δεν παίζει ήχο μέσω hdmi καθόλου)
ps3 προς ενισχυτή μέσω hdmi για εικόνα και οπτική για ήχο (ok)
ενισχυτής προς tv μέσω hdmi για εικόνα

Μόλις τώρα σύνδεσα το dvdr sony 750 με τον ενισχυτή sony 830 με HDMI. Δεν το είχα ξανακάνει. Έβαλα dvd με 5κάναλο ήχο και ακούγονται όλα τα κανάλια μια χαρά. Γιατί χρησιμοποιείς οπτική ίνα στο ps3; Ούτε απ' αυτό πάει ήχος στον ενισχυτήαπο το HDMI; Ο επιλογέας του ενισχυτή για είσοδο εξ. ήχου έχει μπει στο digital

Οπότε μάλλον στον ενισχυτή ίσως είναι το πρόβλημα αλλά ας πάμε και για ύπνο κάποια ώρα. Καληνύχτα και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Αν έχεις κάποια πρόταση ή ιδέα είμαι όλος αυτιά απο αύριο πάλι :smile:

Συγγνώμη έκανα λάθος. Ξέχασα να αφαιρέσω την coaxial. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Δώσ' μου λίγο χρόνο να το κοιτάξω και αν βρω άκρη θα σου πω

Ο ενισχυτής είναι HD; Αν ναι έλεγξε μήπως μπέρδεψες τις in με τις out θύρες HDMI. Αν όλα είναι εντάξει τότε το μόνο που μπορεί να φταίει είναι ότι δε χρησιμοποιείς καλώδιο HDMI 1.3