ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ CRT

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,337
Bratislava
Εδώ και λίγες μέρες - εντελώς ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει κακοκαιρία ή να αντιληφθώ πρόβλημα και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές που έπαιζαν ταυτόχρονα- η 19άρα crt σονυ τρινιτρον άρχισε να αναβοσβύνει. Ακούγεται καθαρά ένα "τσιρτσίρισμα" στο σημείο που είναι ο διακόπτης ον/οφ και η εικόνα τρεμοπαίζει και είτε αναβοσβύνει μερικές φορές είτε σβύνει τελείως. :violent-smiley-030:

Δεν ξέρω αν υπάρχει και πρόβλημα υπερθέρμανσης μια και το κάνει και με το που την ανάβω αλλά και μετά από καποιες ωρες λειτουργίας.

Τι βλάβη μπορεί να είναι αυτή, και πόσο κοστίζει/αξίζει να επισκευασθεί?

Σε μια άλλη telefunken που είχε (νομίζω) παρόμοιο πρόβλημα, μετά από 2 επισκέψεις σε τεχνικό (κάτι θυμάμαι μου έλεγε για πρόβλημα στην πλακέτα, ποιά από όλες?) και αφού λειτουργούσε για κανένα 2μηνο μετά από κάθε επίσκεψη ξαναπαρέδωσε πνεύμα και δεν ασχολήθηκα πάλι...Αυτή είναι η 2η και...τελευταία tv στο σπίτι οπότε κάτι πρέπει να φτιάξω... :BDBDG54:

Μπορώ να την επισκευάσω μόνος μου βρίσκοντας το κατάλληλο ανταλλακτικό?

Αν γνωρίζει κανείς και κάποιον αξιόπιστο τεχνικό στη Θεσσαλονίκη θα βοηθούσε...

Αφού λες ότι το «τσιτσίρισμα» ακούγεται από την διακόπτη , δες πρώτα αυτόν
Μερικές έχουν τον διακόπτη κολλημένο πάνω σε ένα μικρό PCB και μπορεί να έχει ψυχρή κόλληση .
Δες ακόμα και τον ίδιο τον διακόπτη.

Σε ευχαριστώ kokar αλλα δεν έβγαλα άκρη... δεν σκαμπάζω πολλά απο τετοια και με το ματι δεν είδα κανενα ξεκολλημένο καλώδιο... :violent-smiley-030:

Οπότε πάμε σε σερβις... αν έχει κάποιος καποιον τεχνιτη να προτείνει στη Θεσσαλονικηθα ήταν ευπρόσδεκτος.... (δεκτοι και DIYάδες για πρακτική :BDBDG54:).

έχω μια σονυ 19αρα τρινιτρον και μια 25αρα τελεφουνκεν και οι δυο με το ιδιο προβλημα.... :2thumb22sup:

Το σημείο που σου λέω να δεις είναι στην κάτω μεριά της πλακέτας
Για αυτό δες τις κολλήσεις στον διακόπτη.

Να ' σαι καλά αλλά ήδη την έδωσα σε τεχνικό... μια πλακέτα μου είπε ότι άλλαξε με κόστος 25Ε.. δε νομίζω να καταλάβαινα ότι έφταιγε το συγκεκριμένο κομμάτι μόνος μου... ας ελπίσω να μη ξαναχαλάσει σε 1 μήνα όπως συνέβη με την προηγούμενη....