Πρόβλημα σε φωτιστικά με λαμπτήρες φθορισμού.

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,217
μαστόρια καλημέρα,

έχω για δέκα χρόνια δύο φωτιστικά σε κάποιους βοηθητικούς χώρου με αυτούς τους λαμπτήρες :
osram-t5-fq-ho-constant-24w-830-lumilux_4008321074911-22.png

προ ενός έτους, το πρώτο παρέδωσε το πνεύμα, υπέθεσα ότι ήταν η λάμπα, αγόρασα /άλλαξα, τζίφος ... επειδή ο χώρος δεν με ένοιαζε και τόσο, έβαλα σε κάποια άλλη γραμμή ένα κανονικό λαμπτήρα και δεν ασχολήθηκα ...

τώρα, παρέδωσε το πνεύμα και το δεύτερο φωτιστικό ... είχε επίσης μέσα δύο λαμπτήρες όπως της φωτο, ο πρώτος νομίζω ότι ήταν εκτός λειτουργίας από χρόνια, ο δεύτερος προχθές αρνήθηκε να ξανανάψει ... πήρα καινούργιες λάμπες, ακριβώς όπως οι μαμίσιες.... τζίφος ...

μήπως είναι κάτι άλλο που χαλάει σε τέτοιου είδους φωτιστικά (πχ. κάποιος φάκιν μετασχηματιστής) ή να συμπεριλάβω τον εαυτό μου στα ανέκδοτα με αλλαγή λάμπας ;

Ευχαριστώ !

Re: Πρόβλημα σε φωτιστικά με λαμπτήρες φθορίου

Εχει και καποια εξαρτηματα (starters) που κουμπωνουν με μιση στροφη. Αυτα τα αλλαξες?
Αλλαξε και αυτα, και αν δεν αναψουν, τοτε ισως εχει θεμα ο μ/σ.

γερμανικό προϊόν φίλε μου....

Τα νήματα στις άκρες των λαμπτήρων ανάβουν καθόλου ???

Απάντηση: Πρόβλημα σε φωτιστικά με λαμπτήρες φθορίου

ας αλλαξει καποιος μοντ το τιτλο σε λαμπτηρες φθορισμου(χωρις παρεξηγηση,δε θελω να κανω τον εξυπνο).
¨Η σταρτερ ειναι ή αν εχει μετασχηματιστη μπορει να ειναι αυτος.

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Τα νήματα στην άκρη δεν ανάβουν ...

Θα κοιτάξω για αυτά τα σταρτεράκια που λέτε ... ευχαριστώ και πάλι !

Λακη επειδη γινεται αναφορα σε προβλημα με λαμπτηρες φθορισμου νομιζω πως ο τιτλος ειναι αντιπροσωπευτικος.
Καποια στιγμη εχω σκεφτει να φτιαξουμε μια γνωσιακη βαση με πληροφοριες για τα θεματα που μας απασχολουν.

Δυστυχως δεν μπορω να επεμβω στην χρονικη απεικονηση των ποστ ωστε να προσθεσω μια περιγραφη του τροπου λειτουργιας και να το βαλω στην αρχη και απο κατω να γινει η επιλυση προβληματων του φιλου.

Και γω το πρωί, πριν ποστάρω, γκούγκλαρα με την έκφραση λαμπτήρες φθορισμού, και τα πρώτα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν για λαμπτήρες φθορίου ... για του λόγου το αληθές : https://www.google.gr/search?q=λαμπ...9i57j69i61&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8

επειδή λοιπόν εγώ κατέχω καλά από Μάλερ, HiFiMan και άλλα μη κοινοποιήσιμα, αλλά όχι από λάμπες, σκέφθηκα ότι το γνωρίζω λάθος και ακολούθησα το γκουγκλορεύμα ...

Έντιτ : χιχιχιχ, τώρα που πάτησα το λινκ που έφτιαξα, πάνω πάνω λέει φθορισμού και μόνον στο πρώτο του Σκρουτζ αναφέρεται σε φθορίου ... σε εμένα έβγαλε το παρακάτω στην αρχή της σελίδας :

LED Λαμπες Φθοριου T8 - leditnow.gr
Διαφ.www.leditnow.gr/Led-Λαμπες
Led Λάμπες για οικονομία στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

ΛΑΜΠΑ Φθοριου Στρογγυλη - MetaSearch.gr
Διαφ.fast.metasearch.gr/
Βρείτε ΛΑΜΠΑ Φθοριου Στρογγυλη σε 7 μηχανές αναζήτησης ταυτόχρονα!

Απάντηση: Πρόβλημα σε φωτιστικά με λαμπτήρες φθορίου

δε ξερω αν με καταλαβες,ο τιτλος του νηματος γραφει '' λαμπτήρες φθορίου'',αυτο αν μπορεις να το διορθωσεις σε '' λαμπτήρες φθορισμού''.
Αυτο εννοω και επαναλαμβανω,δε θελω να κανω τον εξυπνο,αλλα επειδη ειμαστε τεχνικο φορουμ,καλο ειναι να μη φαινεται αυτος ο τιτλος ετσι.

Λακη επειδη γινεται αναφορα σε προβλημα με λαμπτηρες φθορισμου νομιζω πως ο τιτλος ειναι αντιπροσωπευτικος.
Καποια στιγμη εχω σκεφτει να φτιαξουμε μια γνωσιακη βαση με πληροφοριες για τα θεματα που μας απασχολουν.

Δυστυχως δεν μπορω να επεμβω στην χρονικη απεικονηση των ποστ ωστε να προσθεσω μια περιγραφη του τροπου λειτουργιας και να το βαλω στην αρχη και απο κατω να γινει η επιλυση προβληματων του φιλου.

Επί του θέματος, μετά τα επιβοηθητικά σχόλια σας, γκούγκλαρα και βρήκα αυτό το αναλυτικό θέμα επί της αρχής λειτουργίας

Τελικά το έλυσα όλο καθώς δεν είχε σταρτεράκια, δεδομένου ότι έχει ηλεκτρονικό ballast (που ενσωματώνει την λειτουργία των στάρτερς) ... οπότε, μάλλον πάμε για καινούργιο φωτιστικό καθώς άντε βρες ανταλλακτικό ηλ. ballast, άσε που είναι και γαϊδούρι σε μέγεθος και θα είναι πανάκριβο ...

Παρόμοιο θέμα είχα και εγώ με μία λάμπα φθορισμού. Είχα αλλάξει τα πάντα (λάμπα, στάρτερ, μετασχηματιστή) και τελικά το θέμα ήταν τα καλώδια. Έβαλα καινούρια και το πρόβλημα λύθηκε. Κανένα από τα άλλα 3 προαναφερθέντα υλικά δεν είχε τελικά θέμα. Μόνο το καλώδιο....

Τυχαινει πολυ συχνα να καιγονται τα καλωδια εντος του φωτιστικου οπου ακουμπανε στο ballast το οποιο θερμενεται, αρκετα. Ετσι αυτα καιγονται και ενιοτε βραχυκυκλωνουν με συνεπεια να πεφτει η ασφαλεια.