Προβλημα σε MacBook Pro 15" (early 2011)

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Η ζωή στο macbook μου δυστυχως τελειωνει. Οπως λεει και ο τιτλος εχω ενα MacBook Pro 15" (2011). Πρωτα εξαφανιστηκε το backlight του πληκτρολογίου και οπως το εψαξα, δεν εχω διαθεση να αλλαζω εξαρτηματα πανω στην μητρικη. Αυτο που αναγκαστηκα να κανω, ηταν reflow στην μητρική, εξαιτιας του (αναγνωρισμένου πλεον) προβληματος με την discreate ATI καρτα που εχει. Πλεον όμως και σχεδον τυχαία (χωρις να ειναι ζεστο ή να ειναι φορτωμένο), ή παγώνει ή δεν εκκινεί-κάνοντας εναν διακεκομένο ηχο μπιπ. Δοκιμάστηκε ο σκληρος (αλλαγμένος, πλεον ενας evo 840 250GB), δοκιμάστηκαν τα τσιπ της ραμ (2x2GB) και ακομη να βρεθει ο ενοχος.. Αν εχετε ιδεες, ειναι ευπροσδεκτες.

αυτά δηλώνουν πρόβλημα στη μητρική , αφού απέκλεισες τα υπόλοιπα.
Δες μήπως σε καλύπτει η εγγύηση , λόγω κάποιου διαγνωσμένου προβλήματος από την apple ....

Εγγυηση απο το 2011.. :) Πρεπει να πω ο,τι μου αφηνει μια σχετικα πικρη γευση, επειδη αν και ειναι μακραν το καλυτερο μηχανημα σαν λειτουργικό και σαν αποδοση (και φυσικα το ακριβότερο), συναντησα σημαντικά ζητηματα αξιοπιστιας και προφανως σχετικά συντομη ζωη. Όσο σκεφτομαι τον αντικαταστατη του (μαλλον το νεο 15" macbook pro), εχοντας αυτη την εμπειρια, φανταζει δυσκολο να δωσω 2500 δολλαρια.

Τα beeps είναι ή RAM ή VGA
Ανάλογα εάν είναι τρίαδες με πάυση κ.ο.κ.
Καταλαβαίνω ότι έχεις κάνει πολλά ως τώρα, αλλά κάνε τον κόπο να επιβεβαιώσεις τα beeps που ακούς τι υποδηλώνουν

Η ζωή στο macbook μου δυστυχως τελειωνει. Οπως λεει και ο τιτλος εχω ενα MacBook Pro 15" (2011). Πρωτα εξαφανιστηκε το backlight του πληκτρολογίου και οπως το εψαξα, δεν εχω διαθεση να αλλαζω εξαρτηματα πανω στην μητρικη. Αυτο που αναγκαστηκα να κανω, ηταν reflow στην μητρική, εξαιτιας του (αναγνωρισμένου πλεον) προβληματος με την discreate ATI καρτα που εχει. Πλεον όμως και σχεδον τυχαία (χωρις να ειναι ζεστο ή να ειναι φορτωμένο), ή παγώνει ή δεν εκκινεί-κάνοντας εναν διακεκομένο ηχο μπιπ. Δοκιμάστηκε ο σκληρος (αλλαγμένος, πλεον ενας evo 840 250GB), δοκιμάστηκαν τα τσιπ της ραμ (2x2GB) και ακομη να βρεθει ο ενοχος.. Αν εχετε ιδεες, ειναι ευπροσδεκτες.

Κωστή γιά κάνε αυτό νά δείς τί θά βγάλει

https://support.apple.com/el-gr/HT201257

"3 successive tones, a 5 second pause (repeating): This indicates RAM does not pass a data integrity check"

Τα τσιπακια της ram λειτουργουν στο mbp της γυναικας μου, αλλα το προβλημα εξακολουθει με τα δικά της στο δικο μου μηχανημα. Θα κανω τα διαγνωστικα το απογευμα που θα παω σπιτι. Το περιεργο ειναι πως εμφανιστηκε τυχαια, οχι μετα το reflow της gpu. Υποθετω πως ισως κατι να επιρρεαστηκε τοτε ομως.

Ουτε και το διαγνωστικό βρισκει κάτι. Καποιο pin της ram που δεν κανει καλη επαφη, ή κατι με την μητρικη..

Το πιθανοτερο ειναι να εχει προβλημα η μητρικη, το οτι εχει γινει reflow ενισχυει αυτη τη πιθαντοτητα.

Ναι Μιχαλη, εχω καθαρισει με προπανόλη-και το slot της μητρικης και τις μνημες τις ιδιες. Κοιταξα μηπως καποιο pin ειναι παραμορφωμενο, αλλα δεν υπαρχει κατι το εμφανες. Θα μετρησω ενα ενα τα πινακια με πολυμετρο μηπως χανεται καπου η επαφη. Με εχει σκασει η χαζομαρα...