πρόβλημα σε συγχρονισμό υπότιτλων σε mkv αρχείο

kavamarou

New member
11 September 2009
40
Παιδιά, καλησπέρα. Είμαι καινούριος στο forum το οποίο βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου προτείνει μια λύση στο πρόβλημά μου λοιπόν. Βρήκα υπότιτλους για ένα αρχείο βίντεο .mkv που έχω. Όταν όμως πάω να συγχρονίσω τους υπότιτλους με το subtitle workshop και ανοίγω το αρχείο βίντεο μου εμφανίζει this is not a valid video file.Τι μπορώ να κάνω, είμαι σε απογνωση. Είναι σπάνιο βίντεο και δεν μπορώ να το βρω αλλού, ίσως σε άλλη ποιότητα

Μπορείς να συγχρονίσεις και χωρίς να βλέπεις το video. Απλά σημείωσε ακριβώς το χρόνο της πρώτης και της τελευταίας ατάκας και διόρθωσέ τους στο WorkshopSubtitle.

Re: Απάντηση: πρόβλημα σε συγχρονισμό υπότιτλων σε mkv αρχείο

Μπορείς να συγχρονίσεις και χωρίς να βλέπεις το video. Απλά σημείωσε ακριβώς το χρόνο της πρώτης και της τελευταίας ατάκας και διόρθωσέ τους στο WorkshopSubtitle.
Μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο και έκανα όπως λές (μάλιστα εγώ έβλεπα και εικόνα της ταινίας), αλλά ενώ η πρώτη και τελευταία ατάκα συμφωνούσαν με τους υπότιτλους χρονικά, στη συνέχεια της ταινίας είχα διαφορά + ή - σε ήχο/υπότιτλους. Τι μπορεί να έφταιγε? (γιατί τελικά το παράτησα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: πρόβλημα σε συγχρονισμό υπότιτλων σε mkv αρχείο

Μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο και έκανα όπως λές (μάλιστα εγώ έβλεπα και εικόνα της ταινίας), αλλά ενώ η πρώτη και τελευταία ατάκα συμφωνούσαν με τους υπότιτλους χρονικά, στη συνέχεια της ταινίας είχα διαφορά + ή - σε ήχο/υπότιτλους. Τι μπορεί να έφταιγε? (γιατί τελικά το παράτησα).

Γιάννη, δεν ταιριάζουν όλοι οι υπότιτλοι, πολλά πράγματα παίζουν ρόλο γι´αυτό πρέπει να βρείς τους σωστούς.
Ακόμα και τα fps παίζουν ρόλο, αν πχ είναι οι υπότιτλοι από DVD και συγχρονισμένοι στα 25 αντί για 23.976 δεν είναι σωστά. Να προσέχεις πάντα στα σέτινγκς να επιλέγεις το 23.976.
Ακόμα κι άν το κάνεις όμως πάλι μπορεί να έχεις πρόβλημα, δεν είναι όλοι οι υπότιτλοι σωστοί, συνήθως το γράφουν πχ DVD, 720p, 1080p. Αυτοί που είναι για 720 και 1080 πρακτικά δεν έχουν καμία διαφορά, είναι στα 23.976 fps.
Κι εγώ το έχω αντιμετωπίσει αυτό μερικές φορές, ειδικά σε υπότιτλους λίγο σπάνιους που δεν είχα την πολυτέλεια να διαλέξω ποιόν θέλω.
Σ´αυτή τη περίπτωση έμπλεξες. Υπάρχει τρόπος αλλά είναι πολύ μπελαλίδικος. Μου έχουν τύχει υπότιτλοι που για να τους συγχρονίσω αναγκάστηκα να τους σπάσω σε 7 διαφορετικούς, να τους συγχρονίσω κομμάτι-κομμάτι και μετά να τους κάνω join αφού δυστυχώς δεν έβρισκα άλλους σωστούς.

καλημερα σε ολους τους φιλους
προσφατα εκανα αναβαθνισειστο Pc μου και εβαλα τα Windows 7
αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το subtitle workshop θελω να κανω καποιες εργασιες στον συχρονισμο υποτιτλων κ.α
το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω τα video μεσα στο προγραματακη
εχει τυχει σε κανεναν και να εχει βρει λυση

ευχαριστω

Γειά σε όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα εκτός mpc homecinema. Πετάς μέσα τους υπότιτλούς (drag & drop) και με τα F1 - F2 συγχρονίζεις καθώς παίζει το έργο. Χάνω κάτι;

Για να λειτουρηησει το SW στα Win 7 (να βλεπεις το βιντεο), εγω εβαλα το ffdshow και Haali media splitter (ή Matroska splitter).

Απάντηση: Re: πρόβλημα σε συγχρονισμό υπότιτλων σε mkv αρχείο

Γειά σε όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα εκτός mpc homecinema. Πετάς μέσα τους υπότιτλούς (drag & drop) και με τα F1 - F2 συγχρονίζεις καθώς παίζει το έργο. Χάνω κάτι;

Δεν είναι λίγο σπαστικό αντί να βλέπουμε την ταινία, κάθε λίγο και λιγάκι, να πειράζουμε τα F1 - F2 για τον συγχρονισμό? Άσε που το αρχείο μπορεί κάποιοι να το παίζουν και από standalone συσκευή...-bye-

@Μπάμπη, αυτό με τα κομματάκια το έχω κάνει άπειρες φορές.....:bigcry::bigcry:

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα σε συγχρονισμό υπότιτλων σε mkv αρχείο

Δεν είναι λίγο σπαστικό αντί να βλέπουμε την ταινία, κάθε λίγο και λιγάκι, να πειράζουμε τα F1 - F2 για τον συγχρονισμό? Άσε που το αρχείο μπορεί κάποιοι να το παίζουν και από standalone συσκευή...-bye-

Πάσο -bye-