Πρόβλημα σε σύνδεση TV/DVD/Video

Tomahawk1989

New member
17 February 2008
49
Έχω συνδέσει την τηλεόραση με το DVD-Recorder και το Video με σκοπό να γράψω κάποιες κασέτες σε DVD, το πρόβλημα είναι πως ενώ ο ήχος αναπαράγεται δεν έχω εικόνα όταν παίζει το video, ενώ όταν παίζει το DVD δεν έχω κανένα πρόβλημα. Με την ίδια συνδεσμολογία δούλεψε απροβλημάτιστα το μεσημέρι αλλα τώρα τζίφος.
Video και DVD έχουν συνδεθεί με scart και φεύγει ένα 2ο scart απο τo DVD και παει στη τηλεόραση.

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει?

Και κάτι ακόμη, ξέρετε που πάει το καλώδιο "RF Out" απο το video?

........ το πρόβλημα είναι πως ενώ ο ήχος αναπαράγεται δεν έχω εικόνα όταν παίζει το video.........
Video και DVD έχουν συνδεθεί με scart.........

Δεν έχει κουμπώσει καλά το scart που συνδέει το video με την τηλεόραση. Σπρώξε το να κουμπώσει καλά στην θέση του.

Και κάτι ακόμη, ξέρετε που πάει το καλώδιο "RF Out" απο το video?

Στην είσοδο κεραίας της τηλεόρασης.

Το Video έχει συνδεθεί με το DVD και το DVD με την τηλεόραση...
Πιστεύω πως έχουν συνδεθεί κανονικα αλλα πάω να ξανατσεκάρω τις επαφές.
Τότε το RF Out δε μπορώ να το συνδέσω κάπου γιατί η κεραία έχει συνδεθεί με το DVD και απο εκεί φεύγει άλλο καλώδιο το οποίο το έχω συνδέσει στην υποδοχή για την κεραία που έχει η τηλεόραση (λογικά αυτό θα χρησιμεύει στο να γράψω απο την TV σε κάποια απο τις δύο συσκευές και με βάση τη συνδεσμολογία αυτή μπορώ να γράψω απο την TV μόνο στο DVD γιατί αυτή λαμβάνει σήμα απο τη κεραία, έτσι?).

Ευχαριστώ πολύ

Mπορείς να συνδέσεις την κεραία στο video, από εκεί στο DVD κι από εκεί στην τηλεόραση, αν θέλεις να χρησιμοποιείς και τους τρεις δέκτες.

Αν μετά τον έλεγχο των συνδέσεων SCART εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, έλεγξε αν έχεις επιλέξει την σωστή είσοδο στο DVD και την τηλεόραση (πολλές συσκευές για κάθε είσοδο SCART έχουν χειροκίνητη επιλογή σήματος για composite, S-video και RGB).