Πρόβλημα σε τηλεόραση LG 50Pj550

aboulafia

New member
9 September 2011
12
Φίλοι συνφορουμίτες καλησπέρα και από εμένα,
Αγόρασα τον Μάρτιο που μας πέρασε την συγκεκριμένη τηλεόραση και μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο σε κάποιους από εδώ μέσα, αφού η συγκεκριμένη δεν είναι καν φουλ εϊτς-ντι.
Το πρόβλημα που μου έχει παρουσιάσει δεν είναι βέβαια καινούριο, αφού άρχισε να υφίσταται περίπου από τον Ιούλιο, αλλά εγώ τώρα αποφάσισα να κάνω κάτι με αυτό.
Το πρόβλημα λοιπόν, το οποίο γίνεται αντιληπτό όταν η τηλεόραση είναι μεν ανοικτή σε κάποιο κανάλι, αλλά το κανάλι αυτό δεν έχει σήμα (το παρατήρησα βλέποντας δορυφορική όταν ο δέκτης έδειχνε κάποιο συνδρομητικό κανάλι για το οποίο δεν είχα συνδρομή, οπότε έβλεπα μια μαύρη οθόνη). Ή αλλάζοντας κανάλι στην τηλεόραση, μέχρι να "ανοίξει" το επόμενο, στο διάστημα που μεσολαβεί και είναι μαύρη η οθόνη, εμφανίζεται αυτό το προβληματάκι και δεν είναι τίποτα άλλο παρά
μια πιο φωτεινή περιοχή στο κέντρο περίπου της οθόνης την οποία εγώ από το σχήμα της, την ονομάζω "λουκάνικο".
Και βέβαια, εκτός από τότε, κάνει και την εμφάνισή του, όταν παίζει κάτι με αρκετά σκοτεινές σκηνές, όπου με τα φώτα σβηστά, φαίνεται πάλι σαν να είναι αυτή η φωτεινή περιοχή εμπρός από τα μαύρα των σκηνών και να τις καλύπτει.
Παρακάτω έχω ποστάρει δυο φωτογραφίες με την οθόνη να εμφανίζει το πρόβλημα αυτό, σε ένα κανάλι το οποίο είναι κλειδωμένο.
Με επίσκεψη που έκανα στον τύπο που έχει το σέρβις της εταιρίας στην πόλη μου, μου είπε πως πιθανά θέλει αλλαγή πάνελ και πως αφού η τηλεόραση έχει δυο χρόνια εγγύηση με καλύπτει η εγγύηση για την αλλαγή του.
Θα ήθελα και τα δικά σας σχόλια και γνώμες.

Παναγιώτης

Eκ πρώτης όψεος θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για image retention, αλλά εφόσον είναι εκεί από τον Ιούλιο, αποκλείεται αυτή η περίπτωση. :p

Μάλλον κάποια δομική αλλοίωση του πάνελ θα είναι, οπότε εφόσον σε καλύπτει η εγγύηση, ξεκίνα άμεσα τις σχετικές διαδικασίες...