Πρόβλημα σε τηλεόραση μετά τον επανασυντονισμό

iraklis_dv

New member
19 June 2010
11
Καλησπέρα,
Σε τηλεόραση SAMSUNG με αποκωδικοποιητή F&U MPF3473HU μετά τον επανασυντονισμό σε Αττική την προηγούμενη Παρασκευή, πιάνει μόνο KONTRA, BLUE SKY, HIGH TV δηλαδή μόνο τα μικρά κανάλια,
όχι ERT, ANT1, MEGA, κτλπ.
Πριν τον επανασυντονισμό δεν έπιανε την ΕΡΤ εδώ και 1 μήνα, αλλά ΑΝΤ1, ΜΕGA, STAR κτλπ δεν υπήρχε πρόβλημα.
Δοκίμασα να κάνω και reset σε Εργοστασιακές ρυθμίσεις στον αποκωδικοποιητή αλλά δεν έπιασε.
Έβαλα άλλη τηλεόραση στη ίδια θέση (ίδια πρίζα κεραίας), καινούργια χωρίς αποκωδικοποιητή, και πιάνει κανονικά.
Επομένως να είναι θέμα αποκωδικοποιητή; Πήρα την εταιρεία F&U και μου είπε ότι αφού πιάνει μερικά κανάλια τότε δεν είναι θέμα αποκωδικοποιητή.
Βρίσκομαι στην περιοχή Υμηττό στην Αθήνα.

Ευχαριστώ

Σε τηλεόραση με αποκωδικοποιητή, που συνδέονται με HDMI, έκανα σάρωση και νέα οργάνωση καναλιών στον αποκωδικοποιητή και όχι στην τηλεόραση.

Μαλλον ειναι προβλημα ληψης κεραιας. Πρωτον γιατι ειχε προβλημα και πριν σε καναλια
και δευτερον γιατι ολα τα tuners δεν εχουν την ιδια ευαισθησια.
Δεν ειναι σπανιο τα tuners απο τους αποκωδικοποιητες να μην ειναι τοσο καλα οσο της TV.
Σημαντικο ειναι τι ποιοτητα και ισχυ ειχες πριν και εχεις τωρα στο σημα, στοιχεια
που προβαλλονται απο το μενου στο αποκωδικοποιητη η στη TV.

Last edited:
  • Like
Reactions: iraklis_dv
το πρόβλημα είναι σε ισόγειο, σε 3οροφη οικοδομή του 2008.
Στον 3ο όροφο δεν έχω θέμα. ( λίγο στη κρεβατοκάμαρα η ποιότητα σήματος σε ANT1, MEGA, OPEN παίζει από 50% - 75 % ) Στα άλλα έχει 100%
Ρώτησα και τους άλλους ορόφους να μου πούνε τι συμβαίνει.
Στον 2ο όροφο μου λένε δεν πιάνει την ΕΡΤ, αν βάλει εσωτερική κεραία πιάνει κανονικά
Στον 1ο όροφο στο πίσω διαμέρισμα δεν πιάνει Αντ1, Μega, SKAI κτλπ. Πιάνει ERT kai τα μικρά κανάλια
Στον 1ο όροφο στο μπροστά διαμέρισμα πιάνει κανονικά όλα.
Στο ισόγειο, η κρεβατοκάμαρα έχει πρόβλημα, και το σαλόνι που είναι το μόνο με τηλεόραση με αποκωδικοποιητή. Η κουζίνα πιάνει κανονικά.
Έχω φωνάξει ηλεκτρονικό, έχει κάνει δοκιμές, μέχρι και κεραία άλλαξε δοκιμαστικά αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. Μου λέει πιθανόν να είναι ο κεντρικός ενισχυτής, με κόστος 100 ευρώ.
Έχω πληρώσει μέχρι στιγμής 30 ευρώ, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό ηλεκτρονικό, παρακαλώ στείλτε μου προσωπικό μήνυμα. Η περιοχή που μένω είναι Δήμος Υμηττού.

Ευχαριστώ πολύ

Αυτός που θα φέρεις, τουλάχιστον να διαθέτει πεδιομετρο!!
Με δοκιμές μόνο χρόνο τρώει με αμφίβολο αποτέλεσμα
Τελικά ήρθε και άλλξε το κεντρικό ενισχυτή και όλα έφτιαξαν, μου το είχε πει και χτες που έκατσε 3 ωρες περίπου, μου είπε αν δεν παίξει, πάμε για ενισχυτή με κόστος 100 ευρώ. Μου έβαλε BEAM electronics C550 F-5G

• Like
Reactions: mikemtb
Τελικά ήρθε και άλλξε το κεντρικό ενισχυτή και όλα έφτιαξαν, μου το είχε πει και χτες που έκατσε 3 ωρες περίπου, μου είπε αν δεν παίξει, πάμε για ενισχυτή με κόστος 100 ευρώ. Μου έβαλε BEAM electronics C550 F-5G