πρόβλημα σε WinXP

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

στα 2 pc που υπάρχουν στο σπίτι μου καθώς και σε ένα τρίτο που βρέθηκε εδώ για λίγες μέρες, εμφανίζεται η εικόνα που φαίνεται παρακάτω.
Πιο συγκεκριμένα, όταν δοκιμάζω μέσα από το my computer να ανοίξω κάποιον από τους δίσκους που εμφανίζονται εκεί, το διπλό κλικ δεν κάνει τίποτα. Κλικάρω επάνω στον c: ή στον e: ή τον f: και δεν ανοίγει το παράθυρο με τα περιεχόμενα του δίσκου. Αν δοκιμάσω δεξί κλικ τότε βλέπω ότι οι εντολές "άνοιγμα" και "εξερεύνηση" ( open/explore) έχουν γίνει κινέζικοι χαρακτήρες, και πάλι δεν λειτουργεί καμιά απο αυτές.
Εαν πάω από το έναρξη-εκτέλεση (start-run) και πληκτρολογήσω το γράμμα του δίσκου τότε αυτός ανοίγει κανονικά. Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τους δίσκους που έχω μέσα στους υπολογιστές, όσο και για όποιον εξωτερικό συνδέσω.
Εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε όλα τα pc και αφού συνέδεσα σε αυτά διάφορους εξωτερικούς σκληρούς με USB. Όχι τον ίδιο σκληρό, μου το εμφάνισαν με διαφορετικούς σκληρούς το καθένα, ακόμα και με USB φλασάκι.

Αντιμετώπιση: το απλό format δεν έφερε λύση, μετά το φορματ εμφανιζόταν το ίδιο πράγμα. Έγινε αλλαγή σκληρού στο λαπτοπ και όταν επέστρεψε λειτουργούσε κανονικά. Με το που συνέδεσα πάλι ένα usb φλασάκι πάλι τα ίδια! Άρα δεν είναι πρόβλημα σκληρού του λαπτοπ. Ξαναέκανα format, αυτή την φορά διαγράφοντας τα παλιά partitions και φτιάχνοντας νέα. Πάλι λειτουργούσε κανονικά. Με το που του βάζω επάνω usb εξωτερικό πάλι τα ίδια!

Είναι προφανές ότι δεν είναι hardware η βλάβη γιατί δεν είναι δυνατόν να εμφανιστεί η ίδια βλάβη ταυτόχρονα σε 3 υπολογιστές. Επίσης δεν προκαλείται από έναν εξωτερικό σκληρό αλλά από 2 διαφορετικούς και ένα usb flash. Κοινό σημείο όλων η σύνδεση usb. Και τα 3 pc τρέχουν Windows XP, τα 2 σε έκδοση Home με όλα τα updates και ο 3ος Professional χωρίς updates.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει και πώς διορθώνεται? Εκτός από το ότι είναι σπαστικό να πρέπει να πάω από το run για να ανοίξω τους δίσκους δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο πρόβλημα στα pc.

Attachments

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    88.2 KB · Views: 25
Φίλε Executive(ΘΡ) το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ βάζοντας ενα usb φλασάκι. Έτρεξα antivirus και αποδείχτηκε ιός στο usb stick.

Κάνε εμφάνιση κρυφών αρχείων και προστατευόμενων αρχείων συστήματος και μέσα στους δίσκους θα βρεις ενα boot.exe και ένα autorun.
Σβήστα και είσαι εντάξει.
Κανε και ενα καθάρισμα με το antivirus.
Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα φτιάξε ψεύτικα boot.exe και ρίχτα στους δίσκους.