Προβλημα στην απεικόνιση κειμένου...

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Πρόσφατα αντικατέστησα την πιστή τόσα χρόνια 17αρα 4:3 Sony με μια wide 23αρα LG... Eχω όμως τώρα πρόβλημα στην απεικόνιση του κειμένου. Χρησιμοποιώ win7 και το αποτέλεσμα είναι αυτό Clip4a.jpg
Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, είναι 50-50... Αν πατήσω refresh, το κείμενο εμφανίζεται κανονικά. Αν σκρολάρω πάνω ή κάτω, κάποιο άλλο μέρος του κειμένου χαλάει κι αυτό φτιάχνει... >Εχω δοκιμάσει τα πάντα στα win7, εκτός την επανεγκατάσταση (δεν νομίζω να χρειάζεται). Εβαλα τους τελευταίους drivers της vga, έπαιξα με τις ρυθμίσεις στο display και clear fonts, άλλαξα αναλύσεις της οθόνης, και το αποτέλεσμα είναι πάλι αυτό. Τόσα χρόνια δεν συνάντησα ποτέ τέτοιο πρόβλημα με διάφορα hardware που πέρασαν απο τα χέρια μου... Γιά δώστε καμμιά ιδέα...

Απ'ότι βλέπω, δεν φαίνεται καλά στην εικόνα που ανέβασα... Αλλά γράμματα φαίνονται καθαρά και έντονα, άλλα είναι αχνά σχεδόν αόρατα, άλλα λείπει το μισό περίγραμμά τους κλπ...
Χρησιμοποιώ την native ανάλυση του μόνιτορ (1920χ1080) αλλά και σε χαμηλότερες τα ίδια...

Last edited:
Τσέκαρε αν έχεις και άλλο καλώδιο. Αν μάλιστα έχει και Vga είσοδο η οθόνη και έχεις πρόχειρο καλώδιο δοκίμασε και με αυτή την σύνδεση. Η αν έχει και δεύτερη έξοδο η κάρτα γραφικών δοκίμασε και με εκείνη. Δοκίμασε επίσης, αν δεν το έχεις κάνει και διαφορετικό refresh rate στις ρυθμίσεις της οθόνης στα win7. Συνήθως δίνουν 60 Hertz αλλά τσέκαρε μήπως έχει και άλλες ρυθμίσεις και είναι διαφορετική.

το ίδιο θέμα έχω κι εγώ με το firefox σε win7. δεν ξέρω αν είναι κάποιο bug του browser αλλά με το chrome δε μου το βγάζει. Μάλλον πρέπει να κάνουμε επανεγκατάσταση του firefox.

@flaski ευχαριστώ για τις ιδέες.
Αλλαξα το DVI με DB15 καλώδιο... τα ίδια.
Αλλαξα refresh rate απο default 75 σε 70,60,50... τα ίδια.
Επαιξα με τις ρυθμίσεις της vga (ati 4670)(οθόνη η lg 2352D)... τα ίδια.

@Panoramious
Το φαινόμενο παρουσιάζεται μόνο σε κείμενα στον firefox και μάλλον σε συγκεκριμέμες γραμματοσειρές... σε ΙΕ όλα δουλεύουν ρολόι και τα γράμματα (γραμματοσειρές) εκμεταλλεύονται καλύτερα την 1920χ1080 ανάλυση...
Απ και ξανα Εγ- κατέστησα τον firefox... τα ίδια. Είμαι λάτρης του firefox και δεν θέλω να τον αφήσω. Θα δοκιμάσω waterfox. To εκνευριστικό είναι οτι στο 17αρι μόνιτορ και ο firefox απεικονίζει τα κείμενα σωστά...
Οταν κάνω κλικ κι επιλέγω ένα σπασμένο κείμενο, φτιάχνει αμέσως. Το ίδιο φυσικά και με το refresh (reload).
Αν σκρολάρω πάνω κάτω, φτιάχνει και χαλάει αλλού.

Συνεχίζω και θα αναφέρω οτι προκύψει.

Απάντηση: Re: Προβλημα στην απεικόνιση κειμένου...

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το Hardware Acceleration http://support.mozilla.org/en-US/kb/forum-response-disable-hardware-acceleration πρόσφατα είδα το πρόβλημα σε Intel GPU (i5 κάτι)
Μπορείς να πειραματιστείς και με τα ‛βραδινά’ Builds του http://nightly.mozilla.org/

Aυτό ήταν τελικά !! Μόλις ξετσεκάρισα το "Εnable h/w acceleration when available" έφτιαξαν όλα. :))

εγκατέστησε αυτό το plugin:

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/anti-aliasing-tuner/

και πειραματίσου με τα διάφορα anti-aliasing modes. Λογικά κάποιο θα σου δουλέψει σωστά.

Eκ των υστέρωn έβαλα το plugin, μήπως τα καταφέρω με αυτό και ξαναενεργοποιήσω το h/w acceleration, αλλά δεν βλέπω να ισιώνει. Παρ'όλα αυτά θα μου φανεί χρήσιμο σε άλλες περιπτώσεις μια και έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις.
Σας ευχαριστώ και τους 2 για την επιτυχή έκβαση :))
Eλπίζω να διαβάσει την λύση κι ο Panoramious...