Πρόβλημα στην εκκίνηση με Acer 5520G-553G25MI

konza

New member
7 February 2010
95
adlog.php

καλησπερα,εχω ενα acer 5520g..μολις παταω το κουμπι εκκινησης απο το λαπτοπ για να ανοιξει,φορτωνει το λογοτυπο(acer) που σου λεει οτι μπορεις να πατησεις F2 για τα bios..και μετα μου εμφανιζεται πανω αριστερα μια παυλα να αναβοσβηνει..τι ρυθμισεις στο bootarisma δοκιμασα να αλλαξω,τι φορματ δοκιμασα(ακομα και αλλα windows),τι σκληρο αλλαξα,τι δοκιμες τις μνημες καθε μια ξεχωριστα και στα 2 σλοτ με memtest..τιποτα..τα ιδια..καποιες φορες υπακουει στο F8 και τοτε μονο μπουταρει στα windows..και καποιες βγαζει τη παυλα για ενα δευτερολεπτο και ανοιγει κανονικα...

Φίλε μου,

Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι όντως περίεργο.
Είπα να σου γράψω μιάς κι ο bro έχει τον Αcer 7720g και το έχω δει αυτό που λες.
Συγκεκριμένα, μερικές φορές ο 7720g, όταν κάνεις Reboot από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, βγάζει αυτή την παύλα μετά την αρχική οθόνη του BIOS και σταματάει για αρκετό χρόνο. Η μόνη λύση είναι το παρατεταμένο πάτημα (3+ δευτερόλεπτα) του πλήκτου τροφοδοσίας ώστε να σβήσει εντελώς. Έπειτα από τα άνοιγμά του (από τον ίδιο διακόπτη), τα πράγματα λειτουργούν φυσιολογικότατα.
Όταν σβήνεις τον Η/Υ μέσω τερματισμού και τον ανάβεις, δεν εμφανίζει ποτέ πρόβλημα. Συνεπώς μία πρόχειρη αλλά σίγουρη λύση θα ήταν να ξεχάσεις τις επανεκκινήσεις με τον κλασσικό τρόπο και να τις αντικαταστήσεις με τερματισμούς και ενεργοποίηση στη συνέχεια.
Στο BIOS μπορείς να θέσεις ως πρώτο "δίσκο" εκκίνησης τον κύριο σκληρό δίσκο και όχι DVD/Ethernet/USB κτλ. Μπορείς να το αλλάζεις κατά βούληση φυσικά όταν χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό.
Οι μνήμες και ο σκληρός κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν πρόβλημα. Ούτε το/τα λειτουργικό/α παίζουν κάποιο ρόλο.
Ελπίζω να σε βοήθησα. -bye-

το γνωριζω αυτο με τα acer,αφου φορτωσει το λογοτυπο βγαινει η παυλα,μονο που σε εμενα οσες φορες τον κλεινω με τον τροπο που λες και το ξαναανοιγω δεν κανει τιποτα,γι αυτο προβληματιζομαι..ο δισκος ειναι ετσι κ αλλιως πρωτος στη λιστα του bootarismatos..
μιλησα με το σερβις σημερα,δυστηχως δεν εχει εγγυηση και πως συζητουσαμε,μου ειπε για το backup του δισκου..τον οποιο εχω σβησει οποτε μαλλον καπου απο κει προηλθε το προβλημα..μου εγραψε παιδι σε αλλο φορουμ οτι ακριβως με το ιδιο λαπτοπ ειχε το ιδιο προβλημα..και σαν λυση μου προτεινε να ξαναπερασω οσες φορες χρειαστει ξανα και ξανα(με φορματ) τα windows..
συγκεκριμενα!
κανε 2-3 προσπαθειες οπως σου ειπα.το φανταστηκα οτι θα ειχες πειραξει τα παρτισιον και ειδικοτερα θα αλλαζες τα μεγεθη τους!θα τα καταφερεις πιστευω αν δοκιμασεις σβησε γραψε τα 7αρια και την πρωτη φορα κανε ενα ενιαιο....ολον τον δισκο!