Πρόβλημα στην έξοδο ακουστικών σε Philips 9623D

Phil

New member
14 November 2010
3
Καλησπέρα σε όλους.
Εχω την παραπάνω τηλεόραση και σήμερα για πρώτη φορά σύνδεσα ακουστικά στην αντίστοιχη έξοδο. Το πρόβλημα είναι ότι όταν συνδέω τα ακουστικά (mini jack) δεν κόβει ο ήχος από τα ηχεία. Ο ήχος ακούγεται παράλληλα και από τα ηχεία και από τα ακουστικά. Διάβασα τις οδηγίες, έψαξα στο μενού και δεν βρήκα κάποια ρύθμιση. Επίσης όταν αυξομειώνω την ένταση αλλάζει ο ήχος μόνο στα ηχεία και όχι στα ακουστικά. Στα ακουστικά ο ήχος μεταβάλλεται μόνο από το μενού και όχι από το τηλεκοντρόλ. Κανονικά θα έπρεπε μόλις συνδέω τα ακουστικά να κόβει ο ήχος από τα ηχεία και να ακούγεται μόνο από τα ακουστικά και να αλλάζει κανονικά από το τηλεκοντόλ.
Κάνω κάτι λάθος; Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Δεν κάνεις κάτι λάθος. Έτσι λειτουργούν οι φίλιπς.
Η έξοδος ακουστικών δεν διαταράσσει την λειτουργία των ηχείων, και έχουν ξεχωριστό ρυθμιστικό έντασης μέσα στα μενού...

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλα για ποιό λόγο να υπάρχει η έξοδος ακουστικών, αν δεν μπορεί κάποιος να ακούει από τα ακουστικά και να αυξομειώνει την ένταση από το τηλεκοντρόλ;

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλα για ποιό λόγο να υπάρχει η έξοδος ακουστικών, αν δεν μπορεί κάποιος να ακούει από τα ακουστικά και να αυξομειώνει την ένταση από το τηλεκοντρόλ;
Μια ιδέα θα σου προτείνω.
εγω στη κρεβατοκάμαρα που έχω πλεον τη crt philips 32pw9588 και λειτουργούν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο τα ακουστικά , πήρα από αυτά που έχουν και δικό τους ξέχωρο ρυθμιστικό.
Έτσι κλείνω τελείως τον ήχο από τη τηλεόραση, έχω κάνει μια στάνταρ ρύθμιση στην ένταση για τα ακουστικά από το μενού της τηλεόρασης, και αυξομειώνω τον ήχο από το ρυθμιστικό των ακουστικών.
Τα είχα πάρει φθηνά γύρω στα 25 ευρώ. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά για αυτό που τα θέλω κάνουν τη δουλεία τους άριστα.
icon12.gif

Mπορεί έτσι ένας βαρήκοος παππούς να ακούει με τα ακουστικά στο τέρμα και η υπόλοιπη οικογένεια να ακούει κανονικά από τα ηχεία της τηλεόρασης. Επίσης, αν και δεν είμαι 100% σίγουρος γι' αυτό,νομίζω πως υπάρχει δυνατότητα στα δίγλωσσα προγράμματα, να παίζει η μία γλώσσα από τα ακουστικά και η άλλη από τα ηχεία.

Και στις Panasonic με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν τα ακουστικά και η έντασή τους.

Μία διόρθωση. Η TV είναι 9632D και όχι 9623D. Στο θέμα μας, το μόνο που ήθελα να κάνω είναι να ακούω μία εκπομπή χωρίς να ενοχλώ τα παιδιά που διαβάζουν στο διπλανό δωμάτιο (χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω στο μενού για μια απλή αυξωμείωση του ήχου).
Τόσο απλό.
Τελικά υπάρχει καποιος λόγος που λειτουργούν έτσι οι philips;
Εάν κάποιος θέλει να συνδέσει ένα οικονομικό συστημα ήχου (πχ 2.1) με στερεοφωνικό jack υπάρχει άλλος τροπος σύνδεσης;

Έχει line out & SPDIF. Και στα 2 θα στείλει τον ήχο. Και φυσικά η έξοδο ακουστικών, και από εκεί μπορείς να πάρεις τον ήχο.

Έχει line out & SPDIF. Και στα 2 θα στείλει τον ήχο. Και φυσικά η έξοδο ακουστικών, και από εκεί μπορείς να πάρεις τον ήχο.

παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με την philips 37pfl5405h1/2 η οποία έχει χάλια ήχο και έχω βάλει 2 ηχεία με subwooferaki τα έχω συνδέση στην έξοδο των ακουστικών και κάθε φορά πού θέλω να βάλω φωνή σηκώνομαι από την καρέκλα και πάω στην τηλεόραση να ανεβάσω την ένταση γιατί αν είναι να μπω στο μενού και να ψάξω για να ανεβάσω την ένταση.... καλά κρασιά.... απελπησία έχει γίνει η philips