Πρόβλημα στο δίσκο. Τη βοήθειά σας!!!!

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Παιδιά θέλω να με βοηθήσετε σε κάτι.
"Έχασα" ένα δίσκο στο γραφείο που είχα μέσα πολύτιμα αρχεία.

Μου έκανε βραχυκύκλωμα μέσα στο κουτί από δικιά μου βλακεία.
Τον είχα ακουμπίσει προσωρινά πάνω από το floppy και κουνήθκε και ακούμπισε σε μεταλικό σημείο και μου έκαψε ένα τσιπάκι (το έχω στη φωτογραφία).

Σκέφτηκα ότι, επειδή δεν έχει πάθει κάτι εσωτερικά, αν καταφέρω του αλλάξω την εξωτερική πλακέτα (που είναι απλά βιδωτή) από έναν ακριβώς ίδιο μήπως και δουλέψει και σωθώ...

Δυστυχώς επειδή είναι περίπου ενάμιση χρόνο παλιός δε βρήκα τον ίδιο καινούργιο.
Μήπως έχει τον έχει κανείς;
Στη φωτογραφία έχω τα στοιχεία του. Είναι Seagate Barracuda 250GB 8MB buffer.
Το Product Number (P/N) είναι αυτό που πρέπει να είναι το ίδιο.
Όποιος τον έχει του τον ανταλλάσω με έναν καινούργιο σφραγισμένο 250άρι.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Attachments

• Disk1.JPG
    Disk1.JPG
    72.1 KB · Views: 23
  • Disk2.JPG
    Disk2.JPG
    71.5 KB · Views: 23
  • Disk3.jpg
    Disk3.jpg
    119.5 KB · Views: 25
Last edited:
An exeis ton ido akribos disko alaxe tin plaketa kai tha pexei, to exo kanei me kapion disko kai doulepse mia xara.

An exeis ton ido akribos disko alaxe tin plaketa kai tha pexei, to exo kanei me kapion disko kai doulepse mia xara.

Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω αλλά δεν έχω τον ίδιο δίσκο. Αυτό ζητάω μήπως τον έχει κανείς.

Έχω την εντύπωση (εντάξει, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια), πως αν είναι να πιάσει αυτή σου η "πατέντα", δε θα χρειάζεται ο εφεδρικός δίσκος να είναι ίδιος ακόμα και στη χωρητικότητά του. Δηλαδή αν είναι κάποιος δίσκος ίδιου μοντέλου (στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του πλην τη χωρητικότητα του), τότε κατά πάσα πιθανότητα και η πλακέτα του πάλι θα κάνει ακόμα κι αν υποστήριζε άλλης χωρητικότητας δίσκο. Άρα είτε είναι από 250άρι πάλι είτε από 360άρι είτε 120άρι (λέμε τώρα, δε ξέρω σε τί χωρητικότητες έβγαλε η συγκεκριμένη σειρά) μάλλον θα χρησιμοποιούν την ίδια σειρά πλακέτας.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και αν έχω και δίκιο, να βοήθησα κιόλας στη γρηγορότερη εύρεση κάποιου κατάλληλου δίσκου.

Πιθανόν να έχεις δίκιο φίλε μου. Αλλά πρέπει να δω τους δίσκους Live για να σιγουρευτώ ότι έχουν την ίδια πλακέτα. Θέλει τρέξιμο. Σ' ευχαριστώ πάντως.

Μωρέ δίκιο θα έχω αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα ρίσκο οπότε καλύτερα πράγματι να το καρατσεκάρεις πριν.

Ωστόσο από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα στο διαδίκτυο, βρήκα αυτά που πιθανότατα και να σε καλύψουν και μάλιστα με λογικότατα κόστη!

MG Manager
Matsoukas Bros (Το 4ο προϊόν της λίστας του. Αν και λέει για 16MB, ο κωδικός προϊόντος είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν της φωτογραφίας σου.)

Ψάξε το λοιπόν κι από εκεί (δεδομένου ότι είναι και αχρησιμοποίητα / καινούρια κομμάτια). Το λέω με κάποια επιφύλαξη όμως, μήπως απλά τους έχουν ξεμείνει οι καταχωρήσεις στις ιστοσελίδες τους και τελικά δεν ισχύουν για κανονική αγορά.

Μόνο ρίξε ένα σήμα στο τι έγινε...

Καλή επιτυχία!