Πρόβλημα στο wifi του Samsung Galaxy Ace

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,233
Μεσευρώπη
Όπως λέει ο τίτλος του νήματος, έχω το εν λόγω κινητό και ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά δε μπορώ με τίποτα να το κάνω να συνδεθεί σε δίκτυο wifi. Έχω wifi router στο σπίτι το οποίο λειτουργεί κανονικά, αλλά το κινητό αρνείται κατηγορηματικά να συνδεθεί. Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα;

Όπως λέει ο τίτλος του νήματος, έχω το εν λόγω κινητό και ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά δε μπορώ με τίποτα να το κάνω να συνδεθεί σε δίκτυο wifi. Έχω wifi router στο σπίτι το οποίο λειτουργεί κανονικά, αλλά το κινητό αρνείται κατηγορηματικά να συνδεθεί. Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα;

Βλέπει το ασύρματο δίκτυο, του βάζεις τον κωδικό και δεν μπορεί να συνδεθεί ή δεν το βλέπει καθόλου?
Αν το πρώτο, τότε μπες στο μενού του ρούτερ και άλλαξε την ασφαλή σύνδεση σε WAP απλό αν το έχει σε WAP2 ή ακόμη και σε wep. Κάποιες φορές το wap2 κολλάει την πιστοποίηση σε κάποιες συσκευές. Αν έχει επιλογή wap/wap2/wap&wap2 και είναι στο τρίτο άλλαξε το σε σκέτο wap.

Βλέπει το ασύρματο δίκτυο, του βάζεις τον κωδικό και δεν μπορεί να συνδεθεί ή δεν το βλέπει καθόλου?
Αν το πρώτο, τότε μπες στο μενού του ρούτερ και άλλαξε την ασφαλή σύνδεση σε WAP απλό αν το έχει σε WAP2 ή ακόμη και σε wep. Κάποιες φορές το wap2 κολλάει την πιστοποίηση σε κάποιες συσκευές. Αν έχει επιλογή wap/wap2/wap&wap2 και είναι στο τρίτο άλλαξε το σε σκέτο wap.

Βλέπει το ασύρματο δίκτυο, πατάω "σύνδεση" και δε συνδέεται ποτέ. Δεν έχω ασφαλή σύνδεση, έχω open.

Το έκανα και μου ζητάει RADIUS server IP adress. Τι είναι πάλι τούτο;

Το έκανα και μου ζητάει RADIUS server IP adress. Τι είναι πάλι τούτο;

Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό. Του έβαλες δλδ ασφάλεια wap και σου έβγαλε αυτό το μνμ? Σκάλισε το λιγάκι. Το σύνηθες είναι απλά να βάζεις τον κωδικό. Δοκίμασε και με wep μήπως στο προχωράει.

Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό. Του έβαλες δλδ ασφάλεια wap και σου έβγαλε αυτό το μνμ? Σκάλισε το λιγάκι. Το σύνηθες είναι απλά να βάζεις τον κωδικό. Δοκίμασε και με wep μήπως στο προχωράει.

wep δεν έχει σαν επιλογή.

Με μια επανεκκίνηση του κινητού ίσως διορθωθεί το πρόβλημα. Αν όχι άνοιξε το wi-fi του galaxy και στο πινακάκι που εμφανίζονται τα δίκτυα και δεις το δικό σου πάτα το συνεχόμενα μέχρι να βγάλει την επιλοχή χωρίς απομνημόνευση. Επέλεξέ το και μετά κάνε σύνδεση ξανά.

Καλό όμως θα ήταν να έχεις το ασύρματό σου κλειδωμένο γιατί αν ''παίρνουν'' και άλλοι ιντερνετ από εσένα ίσως να βλέπει το ρουτερ πολλές συσκευές και να μην μπορείς να συνδεθείς. Κοινό πρόβλημα σε καφετέριες με hotspot όπου είναι πολλοί υπολογιστές online ταυτόχρονα.

Τελικά το πρόβλημα ήταν στο router. Ποιός ξέρει τι χάλασα σκαλίζοντάς το τόσον καιρό...'έκανα κλικ στο κουμπάκι set to default configurations, δηλαδή το ξαναγύρισα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, πληκτρολόγησα το πιν στο Samsung και όλα δουλεύουν κανονικά. Βέβαια πιάνει wifi μόνο στα 6-7 μέτρα, αλλά αυτό δε με πειράζει.