Πρόβλημα σύνδεσης desktop PC με Samsung 52M86 με VGA καλώδιο.

Anemos84

New member
11 November 2007
48
Συγνώμη αν έχει αναφερθεί ξανά το θέμα αλλά αυτή τη στιγμή που είμαι στη δουλειά δεν δουλεύει το κουμπί της αναζήτησης για κάποιο λόγο.

Έχω μια Samsung 52Μ86 από τη οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω κανένα παράπονο. Προκειμένου να μπορώ να δω HD υλικό συνδέω το PC που έχω στο γραφείο μου με την τηλεόραση. Επειδή το PC είναι σχετικά παλιό δεν έχει έξοδο DVI ή HDMI οπότε αναγκαστικά η σύνδεση γίνεται με VGA. Δεν υπήρχε πάντως κανένα πρόβλημα. Χθες μετά από καιρό είπα να δω κάτι αλλά αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Μόλις έβαζα το VGA καλώδιο στην τηλεόραση και ενώ δούλευε αυτή έκλεινε και άρχιζε να αναβοσβήνει το λαμπάκι του Stand by. Προκειμένου να την ξανανοίξω έπρεπε να πατήσω 2 φορές το Power είτε στην τηλεόραση είτε στο τηλεκοντρόλ.

Όταν την ξανάνοιγα (και με το καλώδιο βαλμένο πλέον) ναι μεν η τηλεόραση δούλευε κανονικά αλλά μόλις επέλεγα από το μενού το PC μου έβγαζε 2 δευτερόλεπτα μαύρη οθόνη και μετά ξαναέκλεινε με τον ίδιο τρόπο. Σημειωτέον ότι όλα αυτά γίνονταν χωρίς το καλώδιο να έχει συνδεθεί με το PC αλλά μόνο στην τηλεόραση.

Η τελευταία μου επιλογή ήταν να βάλω το καλώδιο στο PC και αφού του κάνω εκκίνηση μετά να πάω πάω στο μενού (PC) της τηλεόρασης προκειμένου να έχει ήδη σήμα από το καλώδιο. Με αυτόν τον τρόπο δούλεψε μετά από πολλές προσπάθειες όμως που κατέλειγαν στο κλείσιμο της τηλεόρασης. Λες και βραχυκυκλώνει ένα πράγμα. Δοκίμασα 2 VGA καλώδια εκ των οποίων το ένα είναι σίγουρα καλό και αυτό που χρησιμοποιώ στο PC ούτως ή άλλως.

Σήμερα επικοινώνισα με το service και μου είπαν πως δεν είναι φυσιολογικό αυτό και πως θα πρέπει να την πάρουν για έλεγχο. Το θέμα είναι πως ειλικρινά δεν θέλω να την δώσω γιατί μόνο στην ιδέα πως μπορεί να μου τη φέρουν (γρατζουνιές, χτυπήματα, στραβοβιδώματα κά) τρελαίνομαι, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς ποτέ κάτι τέτοιο; Τι μπορεί να έγινε ξαφνικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιο ενδιαφέρον και συγνώμη αν σας ζάλισα...