Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help!

Έχει εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα που συνοδεύει την κάρτα ήχου? Αν ναι πάνε στις ρυθμίσεις και φρόντισε να είναι τσεκαρισμένο το speakers(line-out) ως defaul device και όχι front mic ή κάτι άλλο. Σε μένα τυχαίνει όταν συνδέω καλώδιο στην HDMI της κάρτας γραφικών να αλλάζουν αυτόματα οι ρυθμίσεις και να βγαίνει ο ήχος από εκεί.
Μπορεί να συμβαίνει κάτι παρόμοιο όταν συνδέεις κάτι στη DVI σου.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help

Καλώδιο καρφί σε 2 RCA έχεις;

Το κίτρινο "audio in" δίπλα στις HDMI είναι μάλλον S/PDIF δηλαδή φηφιακό και δεν μπορεί να συνδεθει με απλό καρφί που είναι αναλογικό.

Εγώ θα χρησιμοποιούσα το front HDMI και το front audio L-R. Το καλώδιο του ήχου καρφί σε 2RCA είναι πάμφθηνο και το βρίσκεις παντού. Eπίσης πολύ πιθανό να παίζει και συνδυασμός ενός εκ τω τριών HDMI που είναι πίσω με το audio L-R που είναι δίπλα στα SCART.

Είχα ένα τέτοιο καλώδιο και το δοκίμασα όπως είπες... Τίποτα δυστυχώς.. Δεν λαλάει γαμώτο...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help

Δώσε μας λίγες παραπάνω πληροφορίες, αν θέλεις...

Ενεργοποίησες την έξοδο spdif στην κάρτα ήχου? Δοκίμασες να αλλάξεις την είσοδο hdmi στην εικόνα (1,2,3)? Το μανιουαλ της Φίλιπς, τι αναφέρει για το κίτρινο audio in που βρίσκεται δίπλα στις hdmi? Δεν είναι ψηφιακή είσοδος ήχου?

Δημήτρη, η μητρική του βγάζει spdif. Απ' ό,τι κατάλαβα δεν μιλάμε για λάπτοπ αλλά για desktop. Μ' ένα απλό rca-rca ομοαξονικό, θα έπρεπε φυσιολογικά να παίρνει ήχο στην τηλεόραση, όμως δεν....

1. Η έξοδος SPDIF είναι ενεργοποιημένη απο το bios Γιάννη.
2. Άλλαξα και πάντρεψα την Audio-In L-R και με τις τρείς HDMI.
3. Το manual δεν αναφέρει τί καλώδιο χρησιμοποιείς. Να αναφέρω όμως πως απο πίσω η υποδοχή Audio-In L-R δεν έχει κίτρινο χρώμα αλλα μαύρο. Εμένα το μαύρο μου λέει πως είναι απλό Stereo Jack. Αλλα με straight stereo jack καλώδιο δεν παίζει ο ήχος (προερχόμενος απο το Line-Out ή το Headphones της κάρτας ήχου του MB.

PS : Desktop είναι το PC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελ

2. Άλλαξα και πάντρεψα την Audio-In L-R και με τις τρείς HDMI.
3. Το manual δεν αναφέρει τί καλώδιο χρησιμοποιείς. Να αναφέρω όμως πως απο πίσω η υποδοχή Audio-In L-R δεν έχει κίτρινο χρώμα αλλα μαύρο. Εμένα το μαύρο μου λέει πως είναι απλό Stereo Jack. Αλλα με straight stereo jack καλώδιο δεν παίζει ο ήχος (προερχόμενος απο το Line-Out ή το Headphones της κάρτας ήχου του MB.

Γι' αυτήν την είσοδο μιλάμε?

attachment.php

Attachments

• 3d55f4_94ae_6170-ports.jpg
    3d55f4_94ae_6170-ports.jpg
    14.1 KB · Views: 23
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελ

Από τις συσκευές ήχου, την ενεργοποίησες?

attachment.php

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    129.1 KB · Views: 23
@Γιάννης: Ναι για αυτή μιλάμε. Αλλα δεν είναι κίτρινη η υποδοχή όπως δείχνει η εικόνα. Είναι μαύρη.

Επίσης, το λειτουργικό δεν είναι Windows 7 αλλα Mac OS X Snow Leopard 10.6.7
Σε προλαβαίνω (επειδή κι εγώ θα έλεγα πως ίσως το πρόβλημα να είναι πως μιλάμε για Hackintosh) οτι δεν έχει καμμία σχέση αυτό γιατι όπως είπα, η Line-Out και το Front Headphones παίζουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με απλά ηχεία και ακουστικά.

Την SPDIF δεν μπορώ να την δοκιμάσω με κάποιο άλλο τρόπο δυστυχώς. Δεν έχω άλλη συσκευή ήχου με SPDIF-in.

Ok, πάντως, αυτή είναι η σωστή είσοδος. Παραθέτω και δυο φώτο από το μάνιουαλ:

attachment.php

attachment.php

Δυστυχώς, αδερφέ, δεν κατέχω γρυ από Μακ για να βοηθήσω...:frown:

Attachments

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    75.5 KB · Views: 23
  • Untitled-3.jpg
    Untitled-3.jpg
    135.8 KB · Views: 23
Το θέμα δυστυχώς δεν είναι το Mac. Αλλα κάτι το πειράζει και δεν μπορεί να βγάλει ήχο. Θα δοκιμάσω και με το laptop να σας πώ. Απλά κάποια στιγμή που δεν θα έχει και τόση ζέστη γιατι σήμερα η μέρα δεν ήταν για τέτοια πράγματα...

:)

Τελικά το δοκίμασα το laptop και δουλεύει κανονικά με το απλό 3.5mm straight Stereo Jack καλώδιο. Με το που το έβγαζα ο ήχος έβγαινε απο το laptop το ίδιο. Οπότε είναι το PC και συγκεκριμένα η κάρτα ήχου...Δεν ξέρω, θα δώ πώς θα το φτιάξω.. Ευχαριστώ..