Πρόβλημα σύνδεσης με HDMI laptop HP dv6680 με TV Sony!!

kwstasxan

New member
20 September 2011
4
Καλησπέρα παιδιά!
Έχω το εξής πρόβλημα. 1 χρόνο τώρα συνδέω το laptop μου με την TV μου με HDMI. Πρόσφατα χάλασε το καλώδιο και αγόρασα ένα νέο. Το καινούργιο λοιπόν καλώδιο,όταν το συνδέω στην TV, δεν αναγνωρίζει το laptop μου, ενώ αναγνωρίζει την NOVA (και μάλιστα άψογα, άρα λειτουργεί κανονικά το καλώδιο). Υπάρχουν καλώδια που να μην είναι συμβατά με laptop ή να έχουν περιορισμένες δυνατότητες?Πήρα και άλλο καλώδιο διαφορετικής εταιρίας και πάλι τίποτα. Και κάτι άλλο. Ρύθμισα ξανά τις λειτουργίες από τον πίνακα ελέγχου (σύνδεση με προβολέα κλπ) αλλά δεν αποκρίνεται η TV. Μήπως πειράχτηκε κάτι από τις ρυθμίσεις? Άλλαξα πρόσφατα απο vista σε windows 7 αλλά νομίζω λειτουργούσε κανονικά και μετά την αλλαγή... Τί άλλο μπορώ να κάνω? :furious3:
 
Καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Δεν χρειάζεται να κάνεις copy-paste το ίδιο post σε διαφορετικά θέματα, αν γνωρίζει κάποιος θα σου απαντήσει στο παρόν νήμα ;)
 
Φίλε καταρχήν δες αν το νέο καλώδιο είναι εντάξει, δηλαδή αν δεν έχεις στραβωμένα βύσματα που δε κάνουν καλή επαφή. Μου χει τύχει γι'αυτό το αναφέρω, αν και ήταν παλιό το δικό μου.
Μετά κάτι που μπορώ να σκεφτώ είναι να απεγκαταστήσεις τους drivers της κάρτας γραφικών και να τους ξαναεγκαταστήσεις με το νέο καλώδιο συνδεμένο. Ψάξε και για νεότερους επ'ευκαιρίας.
 
Έκανα τα πάντα! Δεν γίνεται! Απεγκατέστησα τους drivers της κάρτας γραφικών, τους εγκατέστησα ξανά... Απορώ όμως... Συνδεόταν κανονικά πριν κάποιους μήνες...
 
Δεν ανταποκρίνεται καθόλου η TV στη σύνδεση? Σου βγάζει ίσως κάποιο μήνυμα δεν υπάρχει σήμα ή κάτι τέτοιο?
Οι drivers συνοδεύονται από κάποιο πρόγραμμα, π.χ. αν είναι ATI απ'τον Catalyst Manager, πάνε εκεί σε μια ρύθμιση που γράφει force TV detect και τσέκαρέ το.
Αλλιώς σηκώνω τα χέρια ψηλά!
 
Καμία απόκριση η τηλεόραση. Ενώ συνδέω τον αποκωδικοποιητή της Nova με το ίδιο καλώδιο HDMI και δείχνει μιά χαρά. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στο pc. Έχω κάρτα γραφικών NVIDIA και δεν φαίνεται απο τις ρυθμίσεις της, να υπάρχει δεύτερη οθόνη (πέραν αυτής του laptop) αναγνωρισμένη !
Υπάρχει κάποιος τρόπος για να τεστάρω αν έχει χαλάσει το βύσμα της θύρας HDMI και δεν είναι τελικά πρόβλημα λογισμικού??
Επειδή εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται κάτι...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!-bye-
 
οι κάρτες γραφικών των λαπτοπ βγάζουν ελάχιστο ρεύμα. αν είναι μακρύ το καλώδιο μπορεί το ρεύμα από την έξοδο του λαπτοπ να μην επαρκεί. αν δοκιμάσεις με ένα καλώδιο 1μ. και δουλεύει τότε βρήκες το πρόβλημα.
σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα λύνεται με ένα hdmi switcher των 15-20 που να έχει αυτόνομη τροφοδοσία.
 
Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης με HDMI laptop HP dv6680 με TV Sony!!

Καμία απόκριση η τηλεόραση. Ενώ συνδέω τον αποκωδικοποιητή της Nova με το ίδιο καλώδιο HDMI και δείχνει μιά χαρά. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στο pc. Έχω κάρτα γραφικών NVIDIA και δεν φαίνεται απο τις ρυθμίσεις της, να υπάρχει δεύτερη οθόνη (πέραν αυτής του laptop) αναγνωρισμένη !
Υπάρχει κάποιος τρόπος για να τεστάρω αν έχει χαλάσει το βύσμα της θύρας HDMI και δεν είναι τελικά πρόβλημα λογισμικού??
Επειδή εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται κάτι...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!-bye-

1. Δοκίμασε αυτό από το μενού της Nvidia:

attachment.php



2. Μήπως η οθόνη του λάπτοπ έχει κάποια ''μυστήρια'' ανάλυση (1440χ900 π.χ.)? Προσπάθησε να δώσεις μια συμβατική ανάλυση π.χ. 1280χ720 στα 60Hz και μετά να κάνεις τη σύνδεση με τη Σόνυ.

3. Κατέβασε από το site της Nvidia και εγκατέστησε προηγούμενες εκδόσεις οδηγών.
 

Attachments

  • nvidia.jpg
    nvidia.jpg
    63.7 KB · Views: 37