Πρόβλημα - Θόρυβος από ηχεία

dloger

Senior Member
27 December 2007
549
Αθήνα
Δυστυχώς απόκτησα και εγώ ένα πρόβλημα πού έχει να κάνει με θόρυβο. Έχω έναν Yamaha 3800 που χρησιμοποιώ για προ και μέχρι προτεινος ένα Rotel τρικάναλο για τελικό. Όλα μια χαρά. Στο πλαίσιο αναβάθμισης αγόρασα μεταχειρισμένο έναν 5κάναλο Primare.
Δυστυχώς όμως την χαρά μου επισκίασε ένας θόρυβος που ακούγεται (από όλα τα ηχεία) σαν "ντουπ" όταν από volume 0 δηλαδή mute αυξάνω την ένταση και αντίστροφα δηλαδή μειώνοντας τη στον 0. Από εκεί και πέρα αυξάνω-μειώνω δεν ακούγεται τίποτε. Επίσης το ίδιο συμβαίνει όταν πατάω οποιοδήποτε κουμπί στον Υαmaha, είτε αλλάζω πηγή, είτε αλλάζω DSP πρόγραμμα είτε πατάω mute. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω interconnect, να αλλάξω πρίζα, να μονώσω τις γειώσεις από τις σούκο, τα ίδια.

Με τον Rotel δεν είχα τέτοιο πρόβλημα για να πω ότι φταίει ο Yamaha, αλλά και το παιδί από όπου αγόρασα ton Primare με διαβεβαίωσε ότι αυτός δεν είχε τέτοιο πρόβλημα.
Μήπως έχει κανένας καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Τίποτε ρε παιδιά; Άλλαξα και καλώδιο ρεύματος, φρόντισα ώστε να είναι και στην ίδια φάση στην πρίζα, τζίφος. Μόνο φίλτρο ρεύματος δεν έχω δοκιμάσει αλλά τα καλά από ότι μου είπανε είναι πανάκριβα (2000-3000ευρώ)

Από την περιγραφή, καταλαβαίνω ότι είναι καθαρά από τον προ.
2 λόγοι που με τον rotel δεν ακουγόταν κάτι είναι:
1. Ο Primare να είναι πολύ πιό ευαίσθητος (άλλοι ενισχυτές βγάζουν πλήρη ισχύ με 700mV και άλλοι με μερικά Volt).
2. Ο Primare έχει μεγαλύτερη ισχύ.

Αυτό το "πλοπ" ενδεχομένως δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα.
Η λύση είναι απλή, μην το πηγαίνεις στο 0

Δυστυχώς δεν είναι μόνο το mute. Το ίδιο γίνεται και όταν αλλάζω πηγή ή DSP πρόγραμμα. Αν δε το σήμα είναι από HDMI, πχ από media player, τα πράγματα είναι χειρότερα και το κάνει και σε κάθε αλλαγή track.
Δε νομίζω πάντως να φταίει η ισχύς μιας και ο rotel έχει μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ (3χ200) από τον Primare (5χ120).