Προβλήματα απεικόνισης εικόνας με τον BENQ 1070

Mε τα δεδομένα που σας έχω δώσει παραπάνω αλλά και στην υπόθεση ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις των αποστάσεων όπως αναφέρει ο φίλος μου Γιάννης ( warewolf73 ), τι είδους διορθωτικές ενέργειες πρέπει να κάνω και πως να τις επιτύχω αυτές?
Ελπίζω να μην σας ενοχλήσω περαιτέρω!!!!

Και μια ιδιαίτερη απάντηση του μη ισόρροπου μαζέματος του πανιού από τον μηχανισμό, μπορεί να γίνει κάτι?

Last edited:
Το οτι αναφερεις οτι η κασα του πανιου ειναι 2,3 cm πιο εξω απο τη μια πλευρα, ισως ειναι η απαντηση του προβληματος.
Ωστοσω, απο την αλλη δεν μπορεις να εισαι σιγουρος γιατι:

Ενδεχεται ο μεσα τοιχος να ειναι στραβος και η κασα οθονης στην γυψοσανιδοκατασκευη τελικα να ειναι 90 μοιρες σε σχεση με τον φακο του προβολεα. Δεν ξερω σε τι σημειο αναφορας βασιστηκες οταν αποφασισες οτι ο προβολεας οπως τοποθετηθηκε εχει 90 μοιρες στον αξονα σε σχεση με τον πισω τοιχο απο την οθονη, ή με την οθονη αυτη καθε αυτη.

Οποτε θα ελεγα για αρχη, να λυσεις τη βιδα στηριξης στην κασα πανιου που ειναι αριστερα και να προσθεσεις σαν αποστατες καποιες ροδελες π.χ. ωστε να αυξομειωνεις οσο χρειαστει την κασα απο την γυψοσανιδα. Οταν θα επιτυχεις και η αριστερη πλευρα να ειναι οσο και η δεξια, θεωρητικα εαν ο προβολεας ειναι 90 μοιρες απο τον τοιχο της γυψοσανιδας θα ευθυγραμιστει και τωρα.
Οποτε βαζοντας μια μια ροδελα στην βιδα σαν αποστατη, παρακολουθησε εαν η εικονα ερχεται πιο κοντα σε αυτο που θες.

Τελος εαν υποθεσουμε οτι η οθονη εχει ακριβως 90 μοιρες γωνια ως προς τον φακο του προβολεα και αν δεν νιωθεις σαν ζαλισμενο κοτοπουλο με αυτα που εγραψα, ανοιξε το σποιλερ. Αν δεν ζαλιστηκες, θα το παθεις τωρα.!

Καταρχας, πρεπει να βρεθει τι παει στραβα ως προς την τοποθετηση. Εστω οτι οθονη και προβολεας δεν γερνουν (με αλφαδι) και το προβλημα ειναι ειτε το οτι ο προβολεας κοιταζει στραβα ως προς το δεξια-αριστερα, ειτε οτι καποια πλευρα της οθονης ειναι ποιο μπρος-πισω στον οριζοντιο αξονα.

Μιας και η οθονη ειναι τοποθετημενη επανω σε γυψινη κατασκευη, δεν ξερω εαν απο την πισω πλευρα της θα μπορουσε καποιος αποστατης να την βγαλει με ακριβεια προς τα εξω και τι θα γινοταν απο θεμα αισθητικης.

Απο την αλλη, ισως θα ηταν καλυτερα οτι αλλαγη γινει, να γινει στον προβολεα αν δεν ειναι μεγαλο μανικι.

Σε περιπτωση βεβαια οπου δεν εχεις την αισθηση οτι η εικονα γερνει, ή εικονα τραπεζιο, αλλα απλα το πανι της οθονης εχει απλα μεγαλυτερη επιφανεια (χωρις εικονα) σε καποια πλευρα και περισσευει καδρο.!

Οπως και να εχει, αν θεωρησουμε οτι ο προβολεας ειναι τελεια αλφαδιασμενος να μην γερνει δεξια-αριστερα, ισως θα επρεπε να πειραματιστεις και να τον περιστρεψεις δεξια-αριστερα. Θα φυγει η εικονα απο το καδρο, αλλα θα καταλαβεις τουλαχιστον εαν το στραβωμα της εικονας παυει να υπαρχει. Εαν ναι, θα πρεπει ο προβολεας να μετακινηθει υστερα δεξια-αριστερα (χωρις να περιστραφει γυρω απο τον εαυτο του) , οσο χρειαζεται για να επανελθει η εικονα στο καδρο της οθονης.

Ισως με δυο ατομα (για βοηθεια) να λυνοταν ο προβολεας απο τη βαση του, να συνεχιζες να τον "παταγες" επανω σε αυτην με τα χερια (αν θεωρησουμε οτι η βαση ειναι αλφαδιασμενη) και απλα προχειρα να τον μετακινουσες δεξια-αριστερα λιγακι, περιστρεφοντας τον και γυρω απο τον εαυτο του ωστε να δεις εαν τελικα η εικονα ευθυγραμμιζεται και πεφτει και μεσα στο καδρο.

Δεν ξερω εαν σε μπερδεψα χειροτερα με αυτα που εγραψα. Με λιγα λογια, λυνεις τον προβολεα απο τη βαση, συνεχιζοντας να τον πατας επανω σε αυτη και πρωτα τον περιστρεφεις γυρω απο τον εαυτο του (δεξια-αριστερα) για να δεις εαν ευθυγραμιζεται η εικονα και υστερα μετακινεις το σωμα του δεξια-αριστερα για να πεσει η ευθυγραμισμενη εικονα μεσα στο καδρο του πανιου.
Αν η καλωδιωση εχει αερα να σου επιτρεψει αυτη τη δοκιμη, θα ελεγα να προσπαθησεις.

Σταματω, γιατι αυτομπερδευτηκα και εγω.! :laugh:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πρόβλημα που με απασχολούσε και ταλαιπώρησα με την σειρά μου και σας , σήμερα το πρωί είχε ευτυχή κατάληξη.
Τελικά ο προβολέας δεν σχετίζονταν καθόλου με την μη σωστή απεικόνιση της εικόνας...!!
Ολες αυτές τις μέρες από την στιγμή ακόμα που είχα παραλάβει τον πρώτο, με απασχολούσε όπως ήταν φυσικό σοβαρά η μη σωστή απεικόνιση της εικόνας, ιδιαίτερα μετά την παραλαβή του δεύτερου από το servis ( Δεν μπορούσε πιθανολογικά να ήμουν τόσο γκαντέμης . Ούτε Λότο να έπαιζα... )
Σκέφτηκα αρκετά όλο αυτό τον καιρό και με την καθοριστική βοήθεια την δικιά σας τα κατάφερα...

Ανέτρεξα κατ' αρχήν σε ποια απόσταση έπρεπε να τοποθετήσω το μηχάνημα από το πανί, σύμφωνα με τις διαστάσεις που είχε, στις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.
Επέλεξα την μέση..
Με δεδομένο αυτό έκοψα ένα σπάγο στο μήκος που καθοριζόταν και από την μέση της ενεργού επιφάνειας του πανιού, χάραξα στην γυψοσανίδα μου ένα τόξο με ένα μολύβι που είχα δέσει στην άλλη άκρη του...
Με τον ίδιο σπάγο χάραξα ένα καινούργιο τόξο από την αριστερή κορυφή της γωνίας της ενεργού επιφάνειας και άλλο ένα από την δεξιά...
Τα 2 τόξα καθόρισαν και το σημείο τομής τους, που όπως ήταν φυσικό ήταν μπροστά από το πρώτο τόξο που είχα χαράξει από την μέση του πανιού.
Καθορίζοντας τα ανώτερο σημείο του πρώτου τόξου και έχοντας υπόψη μου την τομή των δεύτερων, με την βοήθεια ενός χάρακα, καθόρισα το σημείο που ήταν ακριβώς ( θέλω να πιστεύω ) το κέντρο που έπρεπε να στηθεί ο προβολέας .
Ελαβα υπόψη μου και την απόσταση του φακού που είναι από το κέντρο του μηχανήματος ( 5 cm ) και έτσι καθόρισα ακριβώς του που έπρεπε να τρυπήσω...

Μετά από τις απαραίτητες ρυθμίσεις η εικόνα ήρθε πολύ καλή...

Σας ευχαριστώ όλους σας για την σημαντική βοήθειά σας και ιδιαίτερα τους φίλους Γιάννη Χατζηγεωργίου,αλλά και τον παλιό φίλο warewolf73 για τις συμβουλές που δίνουν σε πρωτόπειρους όπως είμαι εγώ, πάντα με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο...
Η παρουσία τους κοσμεί το forum μας...

Φιλικότατα

Μανώλης
ΣΑΜΟΣ

Μπραβο που τα καταφερες. :SFGSFGSF:
Ευχομαι να καταευχαριστηθεις τις ταινιαρες σου. Εφτιαξες ομορφη κατασταση.
Τα ευσημα πανε στον χατζηγεωργιου, αυτος ειναι που σου εδωσε πραγματικη βοηθεια. (μην ξεχνας οτι και εγω ειμαι ακομη στο επιπεδο του απειρου οπως εσυ) Ο χατζ ειναι που γουσταρει νουμερα και μετρησεις, εγω βραχυκυκλωνω στον πρωτο διψηφιο. :laugh:

Αν καποτε ανοιξει κατηγορια: ¨σνακς βιντεοπροβολων" εκει σας εφαγα ολους. :flipout:
Ποιο σνακ, ποια ωρα, με τι φως και με τι ταινια...εδω ο ειδικος. Δινουμε και μυστικες συνταγες. :Banane0:

πατριδα τη Κυριακη ερχομαι στα πατρια εδαφη,αν μπορω να συνδραμω δια ζωσης,πολυ ευχαριστως.
Εχουμε τον ιδιο προβολεα.

Απο ποιο χωριο εισαι;