Περιμένοντας για την αγορά μάλλον μιας Panasonic 46G10 (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) , έφτιαξα το σήμα μου εγκαθιστόντας καλή επίγεια κεραία , πιάτο , ενισχυτή και δορυφορικό δέκτη .Το πρόβλημα ξεκίνησε με χρονοκαθυστέρυση μεταξύ ήχου και εικόνας που παρατήρησα στα δορυφορικά κανάλια ( στην υπάρχουσα TV Sonny Trinitron 29'' ) όπου μετά από προτροπή καλών και έμπειρων συμφορουμιτών (ο εγκαταστάτης δήλωσε άγνοια!!!) άρχισα να ψάχνω τον δορυφορ. δέκτη και απευθύνθηκα στον εισαγωγέα του ο οποίος αμέσως μου είπε να τον πάω για αναβάθμιση και το πρόβλημα θα λυνόταν. Πράγματι λύθηκε μεν το πρόβλημα όπως διαπίστωσα με την επανεγκατάσταση του δέκτη , αλλά μετά τον πρώτο ενθουσιασμό βλέπω ότι το σήμα και των δορυφορικών και των επίγειων καναλιών δεν είναι όπως πρώτα , δηλ. παρουσιάζει μείωση της ευκρίνειας (θόρυβος;; και σπασίματα στην κίνηση κάποιες φορές. Δεν γνωρίζω τι φταίει , είναι κρίμα να υπάρχουν διαρκώς προβλήματα , και θά ήθελα και πάλι να ρωτήσω τους καλούς φίλους εδώ μήπως γνωρίζουν τι φταίει (ενισχυτής , δέκτης....) ώστε να γίνει η εικόνα πάλι σωστή , ευχαριστώ πολύ.
Μία πρώτη απάντηση που πήρα είναι ότι για τα σπασίματα είναι θέμα οριακής δορυφορικής λήψης (δηλ. θέλει ξανά ρύθμισμα το πιάτο η ο δέκτης απέκτησε πρόβλημα, για την μείωση της ευκρίνειας είναι μήπως θέμα ενισχυτή; Πως άραγε διρθώνονται αυτά;Σημειωτέον ότι τα ίδια προβλήματα παρατηρούνται και στην δορυφορική και στην επίγεια λήψη.
Δεν μας γραφεις τι κατοπτρο και τι δορυφορικο δεκτη εχεις.
Μηπως τα σπασιματα που παρατηρεις εχουν να κανουν και με κακοκαιρια , αερα η αλλα καιρικα φαινομενα? Μηπως δεν εχει γινει σωστη εγκατασταση και δεν "βλεπει" το πιατο σωστα τον δορυφορο?
Δεν μας γραφεις τι κατοπτρο και τι δορυφορικο δεκτη εχεις.
Μηπως τα σπασιματα που παρατηρεις εχουν να κανουν και με κακοκαιρια , αερα η αλλα καιρικα φαινομενα? Μηπως δεν εχει γινει σωστη εγκατασταση και δεν "βλεπει" το πιατο σωστα τον δορυφορο?
Λοιπόν Yperion το κάτοπτρό μου είναι SINUTA 1,2 m και ο δέκτης POWER SAT FREE TO AIR + IRDETO , model SAT ST9200 .Πριν πάει ο δέκτης για αναβάθμιση δεν υπήρχαν τα ως άνω προβλήματα (δηλ.το πιάτο έβλεπε καλά) , μετά την αναβάθμιση λύθηκε μεν το πρόβλημα χρονοκαθυστέρησης ήχου-εικόνας και εμφανίστηκαν τα ανωτέρω.Στην αρχή πίστεψα ότι ο αρχικός τεχνικός που τον επανεγκατέστησε μήπως έκανε κανένα λάθος , και πήγα και έκανα μόνος μου απλή διευθέτηση (νοικοκύρευμα) των καλωδίων που υπηρχαν μήπως το ένα παρενέβαλε στο άλλο, αλλά δυστυχώς τίποτα. Δεδομένου ότι το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στην επίγεια λήψη (κανάλια) με μείωση της λεπτομέρειας , αναρωτιέμαι μήπως είναι θέμα ενισχυτή , (ρυθμίζεται άραγε τίποτα σε αυτόν. Τωρα να έχει συνεχώς κακοκαιρία από την Τετάρτη μέχρι σήμερα...(μακάρι...).