προβληματα ληψης 10 δορυφορων με 2 diseqc

voukefalas

New member
19 June 2006
33
εχω 3 πιατα και λαμβανω με παρακεντρα lnb twin 10 δορυφορους με αριστο σημα . ι εγκατασταση εχει ως εξης : απο τα 10 διπλα lnb τα καλωδια πηγαινουν σε 2 diseqc με 10 εισοδους και μια εξοδο οπου και καταληγουν σε 2 δεκτες dreambox hd800 καταλληλα ρυθμισμενους δινοντας εικονα σε 2 τηλεορασεις. ο ενας δεκτης συμπεριφερεται κανονικα αλλαζοντας αμεσως τα καναλια σε οποιοδηποτε δορυφορο χωρις προβλημα. ο αλλος δεκτης εμφανιζει κοληματα και εχει ενδειξη tuner failed. εκανα διαφορες αλλαγες οπου και διαπιστωσα οτι οι δεκτες αμφοτεροι δεν εχουν προβλημα ουτε καν το τuner τους που ειναι τελευταιου τυπου ελεγξα επισης τα 2 diseqc οποια και αυτα δεν εχουν προβλημα και καταληγω οτι ειναι χαλασμενο καποιο ι καποια απο τα 10 διπλα lnb στην εγκατασταση . υπαρχει καποιο λογισμικο ι καποιο plugin στον dreambox που να μπορει να ελεγξει αν ενα lnb λειτουργει σωστα ι οχι? υπαρχει καποια λυση?

το εχω παθει και εγω με τον dreambox και ενω ολα δουλευαν ρολοι lnb,diseq,και λοιπα μου εδινε σημα δορυφορου και καναλιου και δεν εβλεπα τα καναλια.και αυτο που εφταιγε ηταν οτι ειχαν βραχυκυκλωσει τα καλωδια απο την υγρασια,για κοιταξε το και αυτο.

Αλλαξε θέση στους δέκτες για να διαπιστώσεις αν το πρόβλημα οφείλεται στην εγκατάσταση ή στον δέκτη.
Οπως έγραψες, ο ένας DM800 με τη μία κάθοδο (πρώτη ομάδα των lnb) λειτουργεί απρόσκοπτα.

Αν στην ίδια κάθοδο εμφανίσει πρόβλημα και ο δεύτερος DREAM τότε πολλά τινά μπορεί να συμβαίνουν.
- βραχυκυκλωμένο καλώδιο
- λάθος ρυθμίσεις από κεκτημένη ταχύτητα στο μενου του δέκτη
- λάθος είσοδος δορυφόρου στον διακόπτη σε σχέση με τη ρύθμιση στο μενού.
κλπ.κλπ.